Annonce
Sydjylland

Majoren træder af: Steen Holm Iversen forlader LA

Steen Holm Iversen har siden juni overvejet sit medlemskab af partiet Liberal Alliance, og nu er han klar til at tage afsked med partiet, som han har været medlem af siden 2014. Arkivfoto: Chresten Bergh
Liberal Alliances spidskandidat i Sydjyllands Storkreds har meldt sin afsked til partiet. Steen Holm Iversen fortsætter i politik som løsgænger i Varde Byråd.
Annonce

Varde: Efter omkring to måneders tænkepause efter folketingsvalget har Steen Holm Iversen valgt at forlade Liberal Alliance.

- Jeg måtte spørge mig selv: Hvor meget af min troværdighed og integritet vil jeg ofre på det her alter, fortæller den 54-årige major og veteran ved forsvaret, Steen Holm Iversen om sin beslutning.

Tiden efter folketingsvalget den 5. juni var tumultarisk for Liberal Alliance, som mærkede en tilbagegang fra 13 til fire mandater på Christiansborg: Daværende formand Anders Samuelsen blev ikke genvalgt, Henrik Dahl kritiserede partiledelsen og Steen Holm Iversen truede med at forlade partiet, hvis ikke Henrik Dahl blev sanktioneret for sine udtalelser.

I stedet for sanktioner blev Henrik Dahl en fjerdedel af Liberal Alliances folketingsgruppe, og det er netop partiets repræsentationen på Christiansborg, som Steen Holm Iversen ikke kan forlige sig med.

- Jeg kan sagtens se mig selv i partiets politik. Jeg ser bare ikke mig selv repræsenteret i den tilbageværende folketingsgruppe, som sætter den daglige politiske kurs for Liberal Alliance. Det, der foregår på Christiansborg, smitter jo af på mig, forklarer Steen Holm Iversen.

Nu vil Steen Holm Iversen koncentrere sit politiske virke i Varde Byråd, hvor han fortsætter som løsgænger.

Jeg kan sagtens se mig selv i partiets politik. Jeg ser bare ikke mig selv repræsenteret i den tilbageværende folketingsgruppe, som sætter den daglige politiske kurs for Liberal Alliance.

Steen Holm Iversen, løsgænger

Annonce

Majoren i Varde

De, der helst så, at byrådsmandatet i Varde forblev hos Liberal Alliance må lede længe efter en arvtager. Alle andre kandidater, der stillede op for partiet i 2017, er nemlig flyttet ud af Varde Kommune og kan altså ikke samle depechen op.

Det vækker heller ingen bekymring hos Liberal Alliances lokalformand i Varde, Brian Saatterup:

- Han er i sin gode ret til at beholde mandatet, for der er ingen vedtægter i partiet, som forhindrer det. Partiet er jo bygget af afhoppere, så det hører ligesom med. Steen er stadigvæk Steen og han er frygtelig liberal, siger Brian Saatterup.

Og der kommer heller ikke nye toner i byrådssalen fra majoren:

- Det program, som jeg gik til valg på sammen med mine fem øvrige kandidater er stadig det samme, som jeg arbejder for, fortæller Steen Holm Iversen.

LA i Sydjylland

Steen Holm Iversen var spidskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds ved det seneste folketingsvalg, men det enkelte mandat, som partiet fik i kredsen, gik til Henrik Dahl, der var nummer fire på kandidatlisten.

Personlige stemmer til folketingsvalget 2019:

Steen Holm Iversen: 837

Henrik Dahl: 1.737

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Annonce