x
Annonce
Sønderborg

Mand låste 14-årig kæreste inde og bankede hende

En 14-årig pige og en fem år ældre mand levede i et usundt forhold, hvor pigen blev låst inde og slået af manden. Modelfoto: Colourbox
Jonas Sadolin fra Nordborg blev onsdag idømt et år og tre måneders fængsel for grov vold, frihedsberøvelse og for at have samleje med sin 14-årige kæreste gentagne gange.

Sønderborg: Det var en sørgelig historie om misbrug og vold i et usundt kæresteforhold mellem to unge mennesker, der onsdag blev oprullet i Retten i Sønderborg. Den ene en mand på 18 år og en pige på 14 år. De mødte hinanden til byfesten i Nordborg i foråret 2019, og få uger senere var den unge mand så plaget af jalousi, at han både låste sin langt yngre kæreste inde i sin lejlighed i Nordborg, hvor han også nærmest systematisk tæskede hende.

Det kulminerede tidligt om morgenen onsdag 4. december, da han midt om natten vækkede sin 14-årig kæreste med et hårdt slag i ryggen. Han havde luret i hendes mobiltelefon, og han havde fundet ud af, at hun havde været ham utro med "en perker i Odense".

Den nu 19-årige Jonas Sadolin, der tidligere i denne måned er dømt for vold mod en anden tidligere kæreste, blev ved Retten i Sønderborg onsdag idømt et år og tre måneders fængsel. For grov vold, for frihedsberøvelse - altså for at låse pigen inde i lejligheden uden mulighed for at komme på toilettet og for at have samleje med hende flere gange. Både pigen og manden har dog i retten forklaret, at samlejerne var frivillige. Men det er stadig ulovligt for en voksen at have sex med et barn under 15 år.

Annonce

Jeg slog hende, fordi hun blev ved med at benægte, hun havde været utro. Jeg har ikke forsøgt at kvæle hende. Jeg holdt bare fast om halsen.

Jonas Sadolin, 19 år - i retten

Kunne ikke komme på wc

Pigen ønskede i første omgang ikke at afgive forklaring for retten, men det fortrød hun senere.

- Jeg kan ikke rigtig huske, hvad der skete. Jeg var lidt skæv, da det skete, sagde hun ved første videoafhøring. Den kunne alle høre, fordi JydskeVestkysten protesterede over dørlukning, som pigens bistandsadvokat, Carsten Højere, bad om. Men retsformand og dommer Kristin Bergh ville ikke lukke dørene, da hun ikke mente, at der var tale om en unødig krænkelse, at hendes videoafhøring blev afgivet for åbne døre.

- Jeg hader ham ikke, sagde pigen, der var 13 år, da hun mødte den 18-årige hash- og amfetaminmisbruger. Hun var stukket af hjemmefra og boede hos veninder og altså hos sin nye og langt ældre kæreste. De fik dagene til at gå med hashrygning, skænderier og slagsmål.

Men dagen efter den første videovidneforklaring kom pigen tilbage og afgav en ny. Her forklarede hun om det dysfunktionelle forhold, hvor de nærmest skændtes dagligt. Hun fik jævnligt tæsk - i perioder flere gange ugentlig i de syv måneder de var kærester. Hun forklarede, at manden måske 30 gange har låst hende inde i lejligheden, så hun ikke kunne komme på toilettet, der lå for sig selv ude ved gangen. Det fik en ende 4. december.

- Jeg vågnede ved, at han slog mig. Så tog han kvælertag på mig i rigtig lang tid, forklarede pigen. Hun blev derefter trukket ved håret ind i stuen, hvor manden slog hende på kroppen, i hovedet og sparkede hende på kroppen, ligesom han trampede hende i hovedet og spyttede på hende. Manden sendte video af pigen efter overfaldet til hendes stedsøster, og kort tid efter kom først hendes stedfar og siden moderen til lejligheden og fik hende med derfra. Den 18-årige blev anholdt og har siddet varetægtsfængslet siden.

Jeg ville ikke kvæle hende

Manden erkendte, at han har slået pigen, men slet ikke i det omfang, han var tiltalt for. Pigen passede ikke sin skole, og manden var gået ud af 7. klasse og droppede sin uddannelse - FGU - forberedende grunduddannelse - på grund af stofmisbrug. De misbrugte begge hash, og han tog også amfetamin i større mængder. Retspsykiatriske erklæringer viser, at manden er tungt begavet, men dog ikke så dårligt begavet, at han er retarderet.

- Jeg slog hende, fordi hun blev ved med at benægte, hun havde været utro. Jeg har ikke forsøgt at kvæle hende. Jeg holdt bare fast om halsen, sagde manden i retten.

Han bad om 14 dage til at overveje, om han vil anke dommen til Vestre Landsret. Foruden fængselsstraffen blev han dømt til at betale pigen 60.000 kroner i tort.

Den nu 19-årige mand blev idømt et år og tre måneders fængsel. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce