Annonce
Tønder

Marieskolens bygninger sat til salg

VUC, der ejer Marieskolens bygninger på Richtsensgade i Tønder, har sat bygningerne til salg. Den offentlige vurdering er på 4,5 mio. kr. for de to ejendomme, der sælges samlet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Marieskolens bygninger, der er ejet af VUC, er netop sat til salg. Det får dog ikke privatskolens ledelse til at ryste i bukserne - alle muligheder står åbne lige nu, lyder det fra Marieskolen.

TØNDER: VUC har sat de bygninger, som Marieskolen holder til i, til salg. Bygningerne sælges i udbud.

Der er ikke sat nogen pris på de to bygninger på Richtsensgade, der rummer Marieskolen, men den offentlige vurdering er ifølge Tinglysning.dk sat til samlet 4,5 millioner kroner.

At bygningerne nu sælges, får ikke leder af Marieskolen, Birgitte Klippert, vil at ryste på hånden.

- Vi har ikke travlt og tager det stille og roligt, siger Klippert, der leder skolen sammen med Sarah Røll.

Ifølge en annonce i JydskeVestkysten tirsdag, er de to bygninger beliggende Richtsensgade 12 og 14 på tilsammen 1500 kvadratmeter. Bygningerne, der er opført i 1905, sælges samlet. Bygningerne har tidligere fungeret som teknisk skole, hvor der også har været uddannet bagere, men i 1996 blev bygningerne "væsentligt ombygget", som det hedder i annoncen. Siden 2015 har Marieskolen holdt til på stedet.

Annonce

Vi har vidst det nogen tid. Nu er vi ved at kigge på, hvad der er bedst for skolen.

Birgitte Klippert, leder på Marieskolen i Tønder

Kontrakt til 2025

Birgitte Klippert fortæller, at klasserne har hver deres klasseværelse, og at der desuden er en række kontorer og mødelokaler i bygningerne. Dermed er der et stykke over ti værelser/rum i bygningerne.

Det store spørgsmål er så, hvad der skal ske med bygningerne, Marieskolen og de mange elever?

- Alle muligheder står åbne lige nu, siger Birgitte Klippert og tilføjer, at salget af bygningerne ikke betyder noget for skolen, eleverne og de ansatte lige nu.

- Vi har en lang lejekontrakt, der løber ti år fra 2015. Så den udløber først i august 2025, siger Klippert og tilføjer, at skolens har været i tæt dialog med VUC om salget - og at skolen generelt har et godt samarbejde med udlejeren.

165 elever

Birgitte Klippert fortæller, at ledelsen sammen med bestyrelsen lige nu er ved at kigge på de muligheder, som VUC-salget indebærer.

- Vi har vidst det nogen tid. Nu er vi ved at kigge på, hvad der er bedst for skolen, siger skolelederen.

Marieskolen startede i bygningerne med 54 elever i august 2015. I dag har skolen 165 elever fordelt på 0. til 9. klasse.

EDCs erhvervsmægler, Poul Erik Bech, holder åbent hus i bygningerne den 28. august.

Det var tidligere oplyst her, at sidste frist for indlevering af bud var den 20. oktober, men det er ikke korrekt. Den sidste frist for indlevering af bud på bygningerne er den 1. oktober klokken 12, oplyser EDC Erhverv i Aabenraa.

Sarah Røll og Birgitte Klippert har stået bag oprettelsen af Marieskolen i 2015, og de er stadig begge ledere af skolen, der ved skolestart i år havde 165 elever. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Ugen i billeder: Så du det?

Annonce