Annonce
Tønder

Marieskolens elever hørte om fodbolddrømme

Fredag talte Lasse Clausen og Nils Priisholm ved Marieskolens morgensamling på gymnasiet. Foto: Mads Grinderslev
Fredag morgen talte to unge FC Sydvest-spillere ved Marieskolens morgensamling. Eleverne er inviteret med til holdets sidste hjemmekamp.

Tønder: Hvem er mest i angrebet? Tager I tit på tur med jeres fodboldkammerater? Hvad skal der til, for at I kommer i 1. division eller superligaen?

Marieskolens elever og personale havde fredag morgen mulighed for at stille spørgsmål til de to unge FC Sydvest-spillere Lasse Clausen og Nils Priisholm, som var mødt op for at fortælle lidt om sig selv og deres store interesse - fodbolden.

Lasse Clausen fortalte blandt andet, at penge tit er afgørende for et holds muligheder.

- Der kan vi vist godt røbe, at FC Sydvest ikke er den klub med flest penge i 2. division, sagde han.

De to spillere fortalte også om deres ambitioner - de vil gerne spille på et højere niveau end 2. division, hvor FC Sydvest indtil videre huserer.

- Jeg tænker, det næste skridt er 1. division, sagde Nils Priisholm, mens Lasse Clausen pegede på, at man altid drømmer om at spille i en af de store ligaer.

Annonce
Fredag talte Lasse Clausen og Nils Priisholm ved Marieskolens morgensamling på gymnasiet. Foto: Mads Grinderslev

Inviteret til fodbold

Da de to var færdige med at fortælle, pegede Lasse Clausen på, at det er rart at dele ud af sin erfaring.

- Så er det selvfølgelig også en måde at få flere ud til ens kampe. Det håber vi i hvert fald, det her har været med til, sagde han.

FC Sydvest kæmper i øjeblikket for at sikre sig en ny sæson i 2. division, og klubben har inviteret Marieskolens elever, deres forældre og andre pårørende til den sidste hjemmekamp - et opgør mod BK Frem den 15. juni.

- Vi håber på at få nogle flere tilskuere på lægterne, fortæller Anders Jessen, der er bestyrelsesmedlem i FC Sydvest.

Et andet mål med initiativet er at få flere til at dyrke idræt - enten fodbold eller i en anden form.

Intentionen er, at kommunens andre skolebørn skal have muligheden for at se FC Sydvest på et senere tidspunkt.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce