Annonce
Esbjerg

Markant forbedring: Gå-i-byen mekka i Esbjerg tilfreds med lille underskud

Jesper Ølgaard Nielsen er tilfreds med den markante forbedring af resultatet i Posthuset Esbjerg ApS. Arkivfoto: H. C. Gabelgaard
Den dyre ombygning og indretning af Posthuset på Torvet til et sted med to restauranter og en sportsbar koster fortsat på bundlinjen, viser nyt regnskab. Resultat er dog markant forbedret og ender med et mindre underskud.

Esbjerg: Esbjergs vel nok mest spændende gå-i-byen koncept med to restauranter, en sportsbar og natklub samlet på tre etager i den historiske bygning, som tidligere husede posthuset på hjørnet af Torvet og Skolegade, har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2018/2019 med et mindre underskud.

Restaurant Posten i stueetagen med udendørsservering, gourmetrestauranten Loftet Fine Dining oppe under loftet og sportsbaren Homerun udgør sammen med Ganens Fryd, der leverer mad ud af huset til store selskaber, hovedaktiviteterne i selskabet Posthuset Esbjerg ApS.

Årets resultat endte med et underskud på 306.000 kroner, hvilket er en markant forbedring af resultatet i fjor, hvor underskuddet endte på knap 2,7 millioner kroner. Resultatet betegnes af Jesper Ølgaard Nielsen, som tilfredsstillende. Han ejer Posthuset ApS sammen med Rasmus Lund Knudsen og Søren Grandt Espensen, der hver ejer 20 procent af selskabet.

- Det er bedre, end vi havde regnet med. Vi havde forventet et underskud på mellem halv og en hel million kroner, siger han.

Annonce

Driften er sund, og jeg må bare acceptere, at det på grund af den dyrere ombygning kommer til at tage lidt længere tid at afvikle den gæld, som påvirker tallene negativt.

Jesper Ø. Nielsen, Posthuset Esbjerg ApS

Gælden tynger

Jesper Ølgaard Nielsen, 48 år, har masser af erfaring i branchen, og for tre år siden investerede han et tocifret millionbeløb i den af Villemoes Holding ejede historiske bygning.

Ombygning blev dyrere end forventet, og selvom driften i selskabet er positiv, er det den omfattende og kostbare ombygning, der påvirker resultatet i negativ retning.

- Renter og afskrivninger udgør cirka tre millioner kroner i regnskabet, og rentebyrden kommer til at tynge selskabet i mange år, erkender Jesper Ø. Nielsen og forsikrer, at selskabet har en positiv drift:

- Men det gode er, at der kommer flere penge ind i selskabet end der går ud. Driften er sund, og jeg må bare acceptere, at det på grund af den dyrere ombygning kommer til at tage lidt længere tid at afvikle den gæld, som påvirker tallene negativt, forklarer Jesper Ø. Nielsen.

Vækst i selskaber

Han har i sit personlige holdingselskab, Fun World Holding ApS, et ganske pænt kapitalberedskab, og det er også herfra størstedelen af den investerede kapital i Posthuset Esbjerg ApS er lånt. Derudover er der i selskabet gæld til banken, mens han i 2018/2019-regnskabet har afviklet sin gæld til Villemoes Holding.

For indeværende regnskabsår forventer Jesper Ø. Nielsen et resultat på et niveau med resultatet for 2018/2019. Blandt de aktiviteter, som han forventer sig en del af, er en vækst i antallet af selskaber som eksempelvis bryllupper og firmaarrangementer.

- Vi har jo nogle fantastiske rammer, og selskaber er en aktivitet i klar vækst. Det kan være ginsmagning, vinsmagning og andre arrangementer. Kun fantasien sætter grænser, forklarer Jesper Ø. Nielsen.

I årsregnskabet har Posthuset Esbjerg ApS også erhvervet dattervirksomheden Vinea Danmark ApS til en samlet investering, der udgør 1,2 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce