Annonce
Erhverv

Mere erhvervspraktik til skoleeleverne: Ny portal skal bringe virksomheder og elever sammen

Mange unge er i årenes løb blevet klogere på deres fremtidige arbejdsliv ved at være i erhvervspraktik. Nu indgår Fredericia Kommune et samarbejde med en online portal, der skal gøre det lettere for de unge og virksomhederne at finde hinanden. Arkivfoto: Michael Bager
Fredericia Byråd vil sikre de ældste folkeskoleelever bedre uddannelsesvejledning. Et skridt på vejen er en ny portal til unge og virksomheder.

Fredericia: "Alle elever skal have erfaring med arbejdslivet". Det er uddannelsespolitikernes ambition i Fredericia, men eftersom det ikke er obligatorisk for folkeskolerne at tilbyde erhvervspraktik længere, har ambitionen været svær at indfri.

Det gør politikerne nu noget ved. Fredericia Kommune har sat flere penge af til at styrke uddannelsesvejledningen og et af redskaberne er erhvervspraktik i folkeskolernes ældste klasser. I den forbindelse har Fredericia Kommune indgået et samarbejde med konceptet erhvervspraktik.dk, som er en hjemmeside, hvor skoleelever og virksomheder kan finde hinanden.

- Det er et nyt koncept for erhvervspraktik. Det er vigtigt, de unge i udskolingen får en fornemmelse af, hvilke former for arbejde de kan finde og for at klæde dem på til at tage den rette beslutning om deres uddannelse, fortæller formand for uddannelsesudvalget Pernelle Jensen (V).

Det er et nyt koncept for erhvervspraktik. Det er vigtigt, de unge i udskolingen får en fornemmelse af, hvilke former for arbejde de kan finde og for at klæde dem på til at tage den rette beslutning om deres uddannelse.

Pernelle Jensen (V), fmd. uddannelsesudvalget

Annonce

Stiftet af vejlenser

Portalen elevpraktik.dk er en oversigt til eleverne i 8.-10. klasse, som skal give dem et overblik over, hvor der er mulighed for at komme i erhvervspraktik.

Portalen er stiftet og udviklet af Julius Lissau, Vejle. Det er også i netop Vejle Kommune, portalen er i brug, så Fredericia bliver den anden kommunen i landet, som tager konceptet til sig.

- Det er i stedet for, at eleverne ender i praktik på forældrenes arbejdsplads eller den børnehave, de engang selv gik i. Alle virksomheder har mulighed for at tilmelde sig gratis og fortælle om, hvad eleverne kan prøve kræfter med hos dem, så der bliver forventningsafstemt, forklarer Julius Lissau.

Annonce

Ikke obligatorisk

Eleverne skal arbejde med erhvervspraktikken både før og efter, de er ude hos en virksomhed. Fredericia Kommune har en ambition om, at flere unge skal tage en erhvervsuddannelse, og i den forbindelse er erhvervspraktikken et skridt på vejen.

- Vi har ikke gjort erhvervspraktikken obligatorisk. Vi prøver forskellige koncepter i øjeblikket og evaluerer på det, inden vi fastlægger os på et koncept, som alle udskolingseleverne skal igennem, fortæller Pernelle Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce