Annonce
Varde

Mor på 90 år og datter på 49 år fejrede mærkedag: De tilbringer sommeren på naturistcamping

Uta og Inge Bartels har i en årrække holdt ferie på Lyngboparkens Camping. Foto: Morten Nielsen
Det var heldigt, at grænsen genåbnede for en uge siden. Det betød, at Inge fra tyske Hildesheim kunne holde sin runde fødselsdag i Danmark.

Varde: Inge Bartels fyldte onsdag 90 år, og den fødselsdag blev fejret på Lyngboparkens Camping i Henne. Der er tale om en naturistcampingplads, som Inge Bartels har besøgt hver sommer siden 1999.

Inge Bartels er fra Tyskland og bor i Hildesheim. Det var datteren Uta Bartels, der fik hende til campingpladsen, hvor nøgenhed er en naturlig del af campinglivet.

Uta Bartels kom første gang til campingpladsen i 1995, så hun kan også fejre en mærkedag, nemlig 25 år på Lyngboparkens Camping.

Annonce

Fødselsdag betyder meget

Inge Bartels er svækket af alderdom, men det betød meget for hende, at hun kunne holde sin fødselsdag på campingpladsen i Henne. Derfor var det et held, at den dansk/tyske grænse blev åbnet for tysk turisme mandag i sidste uge. Mor og datter ventede dog til tirsdag med at køre for at undgå de værste kødannelser ved grænsen.

Datten Uta Bartels bor i Bremen og fortæller, at familien egentlig ikke oprindeligt var naturister. Men Uta Bartels og hendes ven nød at komme på den vestjyske campingplads.

- Det drejer sig jo ikke om tøj, siger Uta Bartels om livet som naturist, hvor det i sagens natur ikke betyder så meget, hvilken type tøj man har råd til.

Inge Bartel får hjælp af sin datter Uta. Ellers ville hun ikke være i stand til at komme på ferie. Foto: Morten Nielsen


Det drejer sig jo ikke om tøj

Uta Bartels om livet som naturist om sommeren


Derfor inviterede hun moren med på camping. I dag bor mor og datter sammen i én campingvogn, mens vennen bor i anden campingvogn.

Annonce

Datter har lært dansk

Inge og Uta Bartels holder en stor del af sommeren på campingpladsen, hvor campingvognen står fast.

Uta Bartels taler i øvrigt godt dansk. Hun har taget nogle danskkurser hjemme i Tyskland.

Der er en del tyskere, der holder deres ferie på Lyngboparkens Camping.

Uta og Inge Bartels på Lyngboparkens Camping
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Sydvestjysk Sygehus smed 31 vaccinedoser ud: Kunne ikke finde nogen, der måtte få dem

Annonce