Annonce
112

Munkegade spærret efter voldsepisode: To mænd anholdt for vold mod kvinde

Tre timer efter, at politiet modtog anmeldelsen, var der stadig en god håndfuld betjene og to biler på stedet. Foto: Søren Gylling

Kolding: To yngre mænd er blevet anholdt, efter de angiveligt har begået vold mod en 29-årig kvinde.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Voldsepisoden er bagrunden for, at Munkegade blev spærret tirsdag formiddag kort før klokken 10. De to mænd er henholdsvis 26 år og 27 år, og de har begge relation til kvinden, skriver politiet. Området blev spærret, da politiet skulle sikre spor.

Tirsdag ved middagstid oplyste politiet, at der ikke var grund til bekymring for borgere i området, og det understreger politiet igen i pressemeddelelsen, idet sagen betegnes som husspektakel på en adresse på Klostergade.

Et øjenvidne, Ana Fressl, som er ansat på Tobbers i Munkegade, fortalte desuden til JydskeVestkysten, at hun havde set en kvinde blive kørt væk i en ambulance, og at der i løbet af dagen havde været politi i massevis på stedet.

Sagen efterforskes nu og af hensyn til efterforskningen har Sydøstjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke flere oplysninger i sagen, der kan deles med offentligheden, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce