Annonce
Erhverv

Nørgaard Anlæg holder snuden i sporet trods reduceret bundlinje

Michael Nørgaard (i baggrunden) har per 1. februar ansat en administrerende direktør i firmaet i form af Bjørn Pinderup – han kommer fra en stilling som filialchef for Xylem Water Solutions, der er en global amerikansk produktionsvirksomhed indenfor vandbehandling i offentlige og private virksomheder. Foto: Kirk & Kløgt
Den ripensiske entreprenørvirksomhed Nørgaard Anlæg fortsætter sin stabile vækst, og ejer og direktør Michael Nørgaard er godt tilfreds trods et lavere overskud denne gang.
Annonce

Ribes store og succesfulde entreprenørvirksomhed Nørgaard Anlæg fortsatte i 2018/2019 sin stabile vækst.

Det viser den årsrapport, som Nørgaard Anlæg ApS netop har afleveret til Erhvervsstyrelsen.

Nørgaard Anlæg med ejer og direktør Michael Nørgaard landede sidste år, hvor regnskabsåret går fra 1. oktober 2018 til 30. september 2019, et overskud efter skat på cirka 4,7 millioner kroner. Det er et lavere bundlinjeresultat end forrige regnskabsår, hvor resultatet ramte cirka 7,5 millioner kroner, men resultatet viser en stabil udvikling i selskabet, og Michael Nørgaard erklærer sig da også tilfreds med resultatet.

- Året før var usædvanligt godt, mens dette resultat nok mere er det niveau, vi gerne skal ligge på fremadrettet, siger Michael Nørgaard.

Om virksomheden

Det var oprindelig Michaels far, John Nørgaard, der stiftede firmaet i 1979 med to ansatte. Siden er opgaverne gradvist blevet større og større.

Nørgaard Anlægs kunder er blandt andre en række af landets kommuner, forsyningsselskaber, Lalandia og rådgivende ingeniørfirmaer. Opgaverne spænder fra traditionelt jord- og anlægsarbejde, arbejde med regn- og spildevand, belægningsopgaver blandt andet i indre by i Christiansfeld, Aabenraa og Ribe samt anlæg af kunstgræsbaner en række steder i regionen.

Nørgaard Anlæg støtter også op om foreningslivet og områdets elitesport med sponsorater i Ribe Boldklub og Ribe Håndboldklub samt i EfB, Team Esbjerg, Ribe-Esbjerg HH og Sønderjyske Ishockey.

Annonce

Flere selskaber

Nørgaard Anlæg er driftsselskabet i den lille ripensiske entreprisekoncern, som suppleres af andre selskaber, som alle ligeledes giver overskud; Nørgaard Anlæg Maskinudlejning ApS, overskud på 1,4 millioner kroner, Sydvestjyllands Miljø og Genbrug ApS, overskud på 284.768 kroner og Nørgaard Anlæg Miljø ApS, overskud på 176.293 kroner.

Overskuddene er ført op i Nørgaard Anlæg Holding ApS, som Michael Nørgaard ejer sammen med Bo Schmidt og Lars Duborg. Her ender overskuddet efter skat på 6,4 millioner kroner, og i holdningselskabet er de tre ejere også godt polstret med en egenkapital på omkring 22 millioner kroner.

I indeværende regnskabsår er ejertrioen også fortrøstningsfulde med mange gode ordrer efter vundne licitationer i hele det syddanske område.

- Det har heddet sig i branchen, at aktiviteten er blevet mindre, men det er ikke noget, vi har mærket til. Vi synes, vi har rigeligt at lave, fortæller Michael Nørgaard, som per 1. februar har ansat en administrerende direktør i firmaet i form af Bjørn Pinderup – han kommer fra en stilling som filialchef for Xylem Water Solutions, der er en global amerikansk produktionsvirksomhed indenfor vandbehandling i offentlige og private virksomheder.

- Så er det planen, at jeg skal bruge mere tid på at køre projekter og tale med kunder. Det har jeg forsømt, måske får jeg også lidt mere fritid, konstaterer Michael Nørgaard, der selv har brugt en uddannelse som kloakmester og lastvognsmekaniker til at køre firmaet op til det, det er i dag med omkring 45 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce