Annonce
Erhverv

Nørgaard Anlæg holder snuden i sporet trods reduceret bundlinje

Michael Nørgaard (i baggrunden) har per 1. februar ansat en administrerende direktør i firmaet i form af Bjørn Pinderup – han kommer fra en stilling som filialchef for Xylem Water Solutions, der er en global amerikansk produktionsvirksomhed indenfor vandbehandling i offentlige og private virksomheder. Foto: Kirk & Kløgt
Den ripensiske entreprenørvirksomhed Nørgaard Anlæg fortsætter sin stabile vækst, og ejer og direktør Michael Nørgaard er godt tilfreds trods et lavere overskud denne gang.

Ribes store og succesfulde entreprenørvirksomhed Nørgaard Anlæg fortsatte i 2018/2019 sin stabile vækst.

Det viser den årsrapport, som Nørgaard Anlæg ApS netop har afleveret til Erhvervsstyrelsen.

Nørgaard Anlæg med ejer og direktør Michael Nørgaard landede sidste år, hvor regnskabsåret går fra 1. oktober 2018 til 30. september 2019, et overskud efter skat på cirka 4,7 millioner kroner. Det er et lavere bundlinjeresultat end forrige regnskabsår, hvor resultatet ramte cirka 7,5 millioner kroner, men resultatet viser en stabil udvikling i selskabet, og Michael Nørgaard erklærer sig da også tilfreds med resultatet.

- Året før var usædvanligt godt, mens dette resultat nok mere er det niveau, vi gerne skal ligge på fremadrettet, siger Michael Nørgaard.

Annonce

Om virksomheden

Det var oprindelig Michaels far, John Nørgaard, der stiftede firmaet i 1979 med to ansatte. Siden er opgaverne gradvist blevet større og større.

Nørgaard Anlægs kunder er blandt andre en række af landets kommuner, forsyningsselskaber, Lalandia og rådgivende ingeniørfirmaer. Opgaverne spænder fra traditionelt jord- og anlægsarbejde, arbejde med regn- og spildevand, belægningsopgaver blandt andet i indre by i Christiansfeld, Aabenraa og Ribe samt anlæg af kunstgræsbaner en række steder i regionen.

Nørgaard Anlæg støtter også op om foreningslivet og områdets elitesport med sponsorater i Ribe Boldklub og Ribe Håndboldklub samt i EfB, Team Esbjerg, Ribe-Esbjerg HH og Sønderjyske Ishockey.

Flere selskaber

Nørgaard Anlæg er driftsselskabet i den lille ripensiske entreprisekoncern, som suppleres af andre selskaber, som alle ligeledes giver overskud; Nørgaard Anlæg Maskinudlejning ApS, overskud på 1,4 millioner kroner, Sydvestjyllands Miljø og Genbrug ApS, overskud på 284.768 kroner og Nørgaard Anlæg Miljø ApS, overskud på 176.293 kroner.

Overskuddene er ført op i Nørgaard Anlæg Holding ApS, som Michael Nørgaard ejer sammen med Bo Schmidt og Lars Duborg. Her ender overskuddet efter skat på 6,4 millioner kroner, og i holdningselskabet er de tre ejere også godt polstret med en egenkapital på omkring 22 millioner kroner.

I indeværende regnskabsår er ejertrioen også fortrøstningsfulde med mange gode ordrer efter vundne licitationer i hele det syddanske område.

- Det har heddet sig i branchen, at aktiviteten er blevet mindre, men det er ikke noget, vi har mærket til. Vi synes, vi har rigeligt at lave, fortæller Michael Nørgaard, som per 1. februar har ansat en administrerende direktør i firmaet i form af Bjørn Pinderup – han kommer fra en stilling som filialchef for Xylem Water Solutions, der er en global amerikansk produktionsvirksomhed indenfor vandbehandling i offentlige og private virksomheder.

- Så er det planen, at jeg skal bruge mere tid på at køre projekter og tale med kunder. Det har jeg forsømt, måske får jeg også lidt mere fritid, konstaterer Michael Nørgaard, der selv har brugt en uddannelse som kloakmester og lastvognsmekaniker til at køre firmaet op til det, det er i dag med omkring 45 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce