Annonce
Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Grov og farlig vold samt voldtægt og seksuelle overgreb var nogle af de alvorlige forbrydelser, som en nu 30-årig esbjergenser udsatte sin kæreste for. Arkivfoto: Kim Thorsen
30-årig kampsportsekspert og stofmisbruger dybt hjerneskadet efter forsøg på selvmord i arresten, da han blev varetægtsfængslet for grov mishandling af sin kæreste. Han fik behandlingsdom og sidder i dag hjælpeløs på handicapinstitution.

Esbjerg: Hvor tragisk et narkomisbrug kan ende, blev oprullet i en domsmandsret i Esbjerg tirsdag. Den dømte - en 30-årig esbjergenser - sidder lam, hjerneskadet og uden sprog på en institution for handicappede. Alt sammen som følge af et selvmordsforsøg, da han blev varetægstsfængslet med sadistiske mishandlinger og voldtægt i narkorus på samvittigheden.

Den 30-årige esbjergenser blev dømt for vold, grov vold, voldtægt og seksuel udnyttelse af sin nu 24-årige kæreste, mens hun var bevidstløs af stoffer. Både volden og voldtægten filmede han med sin telefon, og det fældede ham tilbage i efteråret 2015.

Det var efter en tilsyneladende mindre voldsepisode, hvor tilkaldt politi fandt hans kæreste narkopåvirket i en blodpøl i hans hærgede hjem, at han blev anholdt. På skadesstuen viste hans kæreste sig ikke bare at have en blodig flænge, men skader på fire indre organer og var tæt på at være i livsfare. Den dengang 26-årige blev dagen efter varetægtsfænglet, sigtet for grov vold og sat i arresten.

Den følgende nat forsøgte han at hænge sig i cellen, men selvmordsforsøget blev opdaget efter 8-10 minutter, og han blev genoplivet, men med omfattende hjerneskader.

I retten fremgik det ifølge hans forsvarer, Allan Sørensen, af en video, at esbjergenseren i dag, fire år senere, sidder plaget og syg, dybt afhængig af hjælp døgnet rundt og ude af stand til at deltage i retsmødet eller forstå, at han nu er dømt for voldtægt og grov vold, der var tæt på livsfarlig vold, samt trusler mod vidner og besiddelse af narko.

På grund af hans tilstand fik han tirsdag ingen straf, men en dom, hvor han skal i ambulant behandling med tilsyn. Behandlingsdommen er uden længstetid.

Annonce
I ugerne op til anholdelsen havde manden været tiltagende psykotisk. Den skæbnesvangre aften anklagede han kæresten for at have taget hans piller. Beskyldningerne udviklede sig til grov vold. Senere fandt han pillerne i sin jakkelomme.

Fra artiklen

Hængte sig selv i cellen

Forud for sit forsøg på at hænge sig selv i cellen havde den - ifølge anklagerens procedure - kampsports-trænede mand ifølge lægerne sparket, trampet eller givet sin kæreste kraftige slag. Nyre, lever og bugspytkirtel var skadede, og hun blev indlagt på intensivafdeling.

I lejligheden forsøgte den nu dømte at overbevise betjentene om, at hans kæreste selv havde påført sig skaderne. Og på hans telefon fandt betjentene senere uhyggelige videooptagelser, hvor manden forsøgte at true hende til at indrømme, at hun selv havde skadet sig. Det skete, mens hun var helt forsvarsløs og omtumlet af en overdosis stoffer.

- Han truede med, at han ikke ville tilkalde en ambulance til hende, før hun havde sagt, at hun havde skadet sig selv, fortalte specialanklager Anemarie Haahr i sin procedure. Han endte med aldrig at tilkalde ambulancen. Først da ambulancen kom sammen med betjentene, fik kvinden hjælp.

Grusomme videoer

På telefonen fandt de også andre gruopvækkende videoer, hvor man en måned tidligere - ifølge dommen og anklagerens procedure - ser den unge mand voldtage og udnytte kæresten seksuelt, mens hun er i hjælpeløs, nær bevidstløs tilstand på grund af stoffer.

Videoerne blev afspillet for lukkede døre under retsmødet. Der var sammenlagt cirka ti minutters optagelser, fremgik det af den åbne del af retsmødet, hvor både anklager og forsvarer fortalte om dele af begivenhederne på videoen. Dørene var ikke lukkede under disse beskrivelser, hvorfor JydskeVestkysten har valgt at gengive mindre dele af disse for at belyse sagens alvor.

En nærmest sadistisk mishandling af en anden kvindelig bekendt var også blandt de ting, manden blev dømt for. Kvinde blev bevidstløs bundet, brændemærket og stranguleret.

I ugerne op til anholdelsen havde manden været tiltagende psykotisk. Den skæbnesvangre aften anklagede han kæresten for at have taget hans piller. Beskyldningerne udviklede sig til grov vold. Senere fandt han pillerne i sin jakkelomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce