Annonce
Varde

Nenita fra Danhostel på overarbejde: Tyskerne tager en ekstra overnatning for at nå i sommerhus

Nenita Andersen arbejder på KonceptHotel og Danhostel Blåvandshuk og måtte have overarbejde for at følge med efterspørgslen på overnatning. Foto: Morten Nielsen
Mange tyske sommerhusgæster skyndte sig til Danmark, selv om de først kan komme i sommerhus lørdag. Der blev pludseligt travlt på Danhostel.
Annonce

Oksbøl/Vejers Strand: Bookingerne strømmede fredag ind på KonceptHotel & Danhostel Blåvandshuk, som ligger i Oksbøl. Baggrunden var dog trist, nemlig at grænsen fra fredag ved midnat er lukket for tyskere, som bor i alle andre delstater end den nordlige Slesvig-Holsten.

Da det er skiftedag lørdag, skulle tyskerne uden for Slesvig-Holsten have en ekstra overnatning for at nå i sommerhuset til lørdag. Mange af bureauerne har ikke ledige huse, det er tysk efterårsferie, og eksempelvis bureauet Esmark henviste gæster til Danhostel i Oksbøl. Men de var ikke de eneste:

- Vi har fået 24 ekstra bookinger allerede nu, sagde Elly Nielsen fredag før middag.


Hvorfor ikke kun lukke gæster ind, der kan fremvise en højst to dag gammel test, der viser, at de ikke har corona?

Carsten Krüger


24 bookinger svarer til cirka 50 senge, og der er samlet 160 senge på Danhostel i Oksbøl.

Der var derfor travlt med at gøre de mange værelser i stand, som uventet blev lejet ud på en ellers stille fredag i oktober. I løbet af ugen har der nemlig boet politifolk på kursus på Danhostel, så der skulle redes mange senge.

Annonce

Hun måtte tage overarbejde

Nenita Andersen arbejder på Danhostel, og måtte have overarbejde for at følge med de uventede bookinger.

De mange tyskere ventedes at ankomme sent - nogle nok efter midnat.

- Vi har sørget for, at de, der kommer meget sent, selv kan låse sig ind, siger Helge Nielsen fra KonceptHotel & Danhostel Blåvandshuk.

Elly og Helge Nielsen fra KonceptHotel og Danhostel Blåvandshuk kunne fredag se bookingerne strømme ind. Foto: Morten Nielsen

- Det er så en fordel, at man godt må have hund med her, siger Elly Nielsen om det faktum, at mange tyskere holder sommerferie i Danmark med den firebenede.

Annonce

Bureauer havde travlt

Fredag havde bureaurerne meget travlt med at gøre tingene klar og hjælpe med at finde ekstra sovepladser og i det hele taget ombooke. Der meldes om interesse om at tage til Danmark fra både Esmark og Feriepartner Blåvand trods besværet med en ekstra overnatning.

På et af de meget små bureauer er det dog overskueligt at ombooke.

Det er det lille Valhalla Feriehuse i Vejers Strand, der ejes af Carsten Krüger.  Han udlejer 12 feriehuse, og der er to bookinger i denne weekend til tyske turister, der ikke bor i Slesvig-Holsten. Begge hold vil på ferie og krydser grænsen, inden den lukker.

- Jeg har sørget for overnatning, siger Carsten Krüger.

Carsten Krüger fra Valhalla feriehuse i Vejers Strand sørgede selv for at hans gæster fik ekstra overnatninger. Foto: Morten Nielsen

Det drejer sig om to overnatninger, for i Valhalla Feriehuse er det skiftedag søndag.

- Der er også nogle, der er her nu, som overvejer at forlænge, siger Carsten Krüger.

Han undrer sig over politikken med at lade Slesvig-Holsten stå åben og lukke for alle andre dele af Tyskland.

- Hvorfor ikke kun lukke gæster ind, der kan fremvise en højst to dag gammel test, der viser, at de ikke har corona? spørger Carsten Krüger.

Nenita Andersen arbejder på KonceptHotel og Danhostel Blåvandshuk og måtte have overarbejde for at følge med efterspørgslen på overnatning. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Med håb om en Ny Begyndelse

Annonce