Annonce
Esbjerg

Netto planlægger nedrivning af gammelt indkøbscenter i Esbjerg

Anita og Finn Jørgensen, Vores Bager i Stengårdscentret, følte i mange år ikke, at de kunne få besked om, hvad fremtiden skulle bringe. Den besked har de fået nu. Arkivfoto.
Anita og Finn Jørgensen, indehavere af Vores Bager i Stengårdscentret, har lukket butikken efter aftale med udlejeren Salling Group, der planlægger at rive centret ned.

Esbjerg: Stengårdscentret er de sidste mange år flere gange blevet rygtet lukningstruet, og nu ser det ud til, at tiden rinder ud for bygningerne. I al fald er Vores Bager, ejet og drevet af Finn og Anita Jørgensen fra Hjortkær, efter aftale med udlejeren Salling Group (tidligere Dansk Supermarked) rykket ud af lejemålet.

Bageriet er allerede lukket, gitteret er rullet ned og Netto har indtaget pladsen foran bageriets indgang med egne varer.

Udviklingschef i Salling Group, der ejer centret og Netto-kæden, Carsten Hadsbjerg, bekræfter, at Salling Group planlægger at nedrive centret og i den forbindelse vil indlede en dialog med Esbjerg Kommune:

- Som situationen er lige nu, har vi ikke tænkt planen til ende, men som udgangspunkt er tanken at bygge en ny Netto-butik og i den forbindelse kunne boliger også være en mulighed. Tankanlægget skal også tænkes ind i projektet, siger udviklingschefen, der fastslår, at man intet foretager sig, før der foreligger en endelig byggetilladelse, og han vurderer, at nedrivningen i bedste fald først vil være en realitet ultimo 2020.

Annonce

Kort om

  • Netto rykkede ind i Stengårdscentret i maj 2003 og blev Netto-butik nummer fem i Esbjerg. Lavpriskæden afløste dermed SuperBrugsen, der lukkede sin dagligvareforretning i centret i maj 2002.
  • Centret har tidligere huset blandt andet en bank samt bodegaen Stenbukken. I dag er kun Netto-butikken tilbage.

Lønmodtagerfremtid

For bagerparret Finn og Anita Jørgensen betyder afskeden med Stengårdscentret et vemodigt farvel til en lang årrække med trofaste kunder og 28 år som selvstændigt erhvervsdrivende.

- Vi havde aftalt at være ude senest 31. december, men det var mest praktisk for os at lukke nu. Vi har drevet bageri i Stengårdscentret de seneste 14 år, fortæller Finn Jørgensen.

Han og Anita Jørgensen havde før Stengårdscenter-tiden bageri i Kvaglundcentret - også i 14 år - men nu siger de tilværelsen som selvstændige farvel og skal begge ud på arbejdsmarkedet som lønmodtagere.

Den store omvæltning tilværelsen er dog ikke kommet som et chok for parret, understreger Finn Jørgensen:

- Vi var jo forberedte på det. Udlejer talte allerede for syv år siden om at rive centret ned og bygge en ny Netto, så man kan sige, at udlejer jævnligt har raslet med sablen. Vi etablerer ikke et nyt bageri - jeg er 62 år og Anita 10 år yngre - så vi må ud og have et almindeligt job.

Gamle rygter

Tilbage i 2015 var Stengårdscentrets fremtid også genstand for rygter i forbindelse med, at daværende Dansk Supermarked ønskede at åbne Jyllands største Netto i Føtex' tidligere lokaler i Storegade. For var der overhovedet plads til to Netto-forretninger i så forholdsvis tæt beliggenhed af hinanden. Men Dansk Supermarked afviste dengang alle rygter om snarlig lukning af Netto i Stengårdscentret, nedrivning af centret eller hemmelige planer om en topmodernisering af centret.

Carsten Hadsbjerg afviste dengang bestemt, at Netto på Stengårdsvej skulle lukke og forklarede, at man opfattede Netto i Storegade og Netto ved Stengårdsvej som to forskellige indkøbsområder. I forhold til planerne om at nedrive eller modernisere Stengårdscentret oplyste han, at der gennem tiden var udarbejdet flere tegninger og planer, men at den rigtige løsning ikke var fundet endnu.

Bager og kiosk i Stengårdscentret lige over for indgangen til Netto. Stengårdscentret i Esbjerg blev opført i 1972 og renoveret og tilbygget i 2003. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce