Annonce
Esbjerg

Netto planlægger nedrivning af gammelt indkøbscenter i Esbjerg

Anita og Finn Jørgensen, Vores Bager i Stengårdscentret, følte i mange år ikke, at de kunne få besked om, hvad fremtiden skulle bringe. Den besked har de fået nu. Arkivfoto.
Anita og Finn Jørgensen, indehavere af Vores Bager i Stengårdscentret, har lukket butikken efter aftale med udlejeren Salling Group, der planlægger at rive centret ned.
Annonce

Esbjerg: Stengårdscentret er de sidste mange år flere gange blevet rygtet lukningstruet, og nu ser det ud til, at tiden rinder ud for bygningerne. I al fald er Vores Bager, ejet og drevet af Finn og Anita Jørgensen fra Hjortkær, efter aftale med udlejeren Salling Group (tidligere Dansk Supermarked) rykket ud af lejemålet.

Bageriet er allerede lukket, gitteret er rullet ned og Netto har indtaget pladsen foran bageriets indgang med egne varer.

Udviklingschef i Salling Group, der ejer centret og Netto-kæden, Carsten Hadsbjerg, bekræfter, at Salling Group planlægger at nedrive centret og i den forbindelse vil indlede en dialog med Esbjerg Kommune:

- Som situationen er lige nu, har vi ikke tænkt planen til ende, men som udgangspunkt er tanken at bygge en ny Netto-butik og i den forbindelse kunne boliger også være en mulighed. Tankanlægget skal også tænkes ind i projektet, siger udviklingschefen, der fastslår, at man intet foretager sig, før der foreligger en endelig byggetilladelse, og han vurderer, at nedrivningen i bedste fald først vil være en realitet ultimo 2020.

Kort om

  • Netto rykkede ind i Stengårdscentret i maj 2003 og blev Netto-butik nummer fem i Esbjerg. Lavpriskæden afløste dermed SuperBrugsen, der lukkede sin dagligvareforretning i centret i maj 2002.
  • Centret har tidligere huset blandt andet en bank samt bodegaen Stenbukken. I dag er kun Netto-butikken tilbage.

Annonce

Lønmodtagerfremtid

For bagerparret Finn og Anita Jørgensen betyder afskeden med Stengårdscentret et vemodigt farvel til en lang årrække med trofaste kunder og 28 år som selvstændigt erhvervsdrivende.

- Vi havde aftalt at være ude senest 31. december, men det var mest praktisk for os at lukke nu. Vi har drevet bageri i Stengårdscentret de seneste 14 år, fortæller Finn Jørgensen.

Han og Anita Jørgensen havde før Stengårdscenter-tiden bageri i Kvaglundcentret - også i 14 år - men nu siger de tilværelsen som selvstændige farvel og skal begge ud på arbejdsmarkedet som lønmodtagere.

Den store omvæltning tilværelsen er dog ikke kommet som et chok for parret, understreger Finn Jørgensen:

- Vi var jo forberedte på det. Udlejer talte allerede for syv år siden om at rive centret ned og bygge en ny Netto, så man kan sige, at udlejer jævnligt har raslet med sablen. Vi etablerer ikke et nyt bageri - jeg er 62 år og Anita 10 år yngre - så vi må ud og have et almindeligt job.

Annonce

Gamle rygter

Tilbage i 2015 var Stengårdscentrets fremtid også genstand for rygter i forbindelse med, at daværende Dansk Supermarked ønskede at åbne Jyllands største Netto i Føtex' tidligere lokaler i Storegade. For var der overhovedet plads til to Netto-forretninger i så forholdsvis tæt beliggenhed af hinanden. Men Dansk Supermarked afviste dengang alle rygter om snarlig lukning af Netto i Stengårdscentret, nedrivning af centret eller hemmelige planer om en topmodernisering af centret.

Carsten Hadsbjerg afviste dengang bestemt, at Netto på Stengårdsvej skulle lukke og forklarede, at man opfattede Netto i Storegade og Netto ved Stengårdsvej som to forskellige indkøbsområder. I forhold til planerne om at nedrive eller modernisere Stengårdscentret oplyste han, at der gennem tiden var udarbejdet flere tegninger og planer, men at den rigtige løsning ikke var fundet endnu.

Bager og kiosk i Stengårdscentret lige over for indgangen til Netto. Stengårdscentret i Esbjerg blev opført i 1972 og renoveret og tilbygget i 2003. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce