Annonce
Erhverv

Køkkengigant flytter arbejdspladser fra Ølgod til Aarhus

Jesper Gylling Olsen, direktør for Nobia i Ølgod, bekræfter, at virksomheden vil flytte hele det kommercielle hovedkvarter fra Ølgod til Aarhus. Arkivfoto: Jacob Schultz
Køkkengiganten Nobia har besluttet at flytte hele sit kommercielle hovedkvarter fra Ølgod til Aarhus. De vil endnu ikke udtale sig om, hvor mange medarbejdere det drejer sig om.

Ølgod: Snart skal en stor gruppe medarbejdere hos Nobia i Ølgod indstille sig på en noget længere køretur til og fra arbejde. Mandag meddelte køkkengiganten, der ejer mærkerne HTH, Invita og uno form, at de vil flytte hele deres kommercielle hovedkontor fra Ølgod til Tilst ved Aarhus.

- Det er korrekt, at vi har orienteret medarbejderne i Ølgod om, at vi har til hensigt at flytte den kommercielle del af administrationen til Aarhus, siger direktør for internationale brands i Nobia, Jesper Gylling Olsen.

Han fortæller, at de i øjeblikket er i gang med at forhandle med de medarbejdere, som er omfattet af den varslede flytning.

Annonce

- Forhandlingerne med de medarbejdere, som er omfattet af flytningen, foregår over de næste dage. Når disse forhandlinger er afsluttet, vil vi fortælle mere om, hvad planerne omfatter, siger Jesper Gylling Olsen.

Dårligt for området

Borgmester Erik Buhl Nielsen (V) fik den dårlige nyhed om Varde Kommunes største private virksomhed mandag:

- Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af at høre, og at det er den gruppe af medarbejdere, der flyttes herfra. Det er nogle af dem, vi gerne vil have. Men jeg har selvfølgelig også forståelse for situationen, siger han.

Erik Buhl henviser til problemer med at rekruttere højtuddannede, som han har fået som en forklaring på flytningen.

- Det ligner lidt historien med Siemens i Brande, som rykkede administrationen til Vejle. Men det er modsat alt det, vi kæmper med, lyder det fra borgmesteren.


Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af at høre, og at det er den gruppe af medarbejdere, der flyttes herfra. Det er nogle af dem, vi gerne vil have. Men jeg har selvfølgelig også forståelse for situationen.

Borgmester Erik Buhl Nielsen (V)


- Jeg har respekt for, at virksomheden ser på dens tarv, men det er ærgerligt for os - men så må vi kæmpe endnu mere, siger Erik Buhl.

Der skal blandt andet kæmpes for at rykke flere uddannelser til Vestjylland. Ikke mindst for at afhjælpe problematikken på den lange bane.

Men hvis han skal finde noget positivt i situationen, så peger han på, at den her flytning kan være med til at sikre de mange produktionsarbejdspladser i Ølgod.

Annonce

De udbygger også

Meldingen om flytningen kommer blot en uge efter, at Nobia oplyste, at fabrikken i Ølgod skal udbygges. De vil satse på nye markeder i Nordtyskland, Holland og Belgien, og ombygningen er nødvendig for at være klar til den stigende efterspørgsel.

Direktøren fortalte, at de vil udbygge produktionsfaciliteterne i Ølgod, så de kan øge kapaciteten i produktionen betragteligt fra september i år.

Nyheden i sidste uge glæder Erik Buhl sig igen over i denne situation:

- De investerer markant i produktionsdelen, og jeg har stor tiltro til, at vi har Nobia som virksomhed i mange år endnu.

Nobia har indtil videre haft primært de nordiske lande som marked, og derfor byggede koncernen en ny fabrik i Sverige og flyttede i 2020 det danske hovedkontor fra Ølgod til Sverige.

Nu går medarbejderne hos Nobia en sommer og et efterår i møde, hvor endnu en del af virksomheden flytter væk fra Ølgod.

Om HTH

I alt har Nobia Danmark, som ejer HTH, cirka 1300 ansatte, og heraf arbejder de 590 på fabrikken i Ølgod, hvor der i 2020 blev produceret næsten 100.000 køkkener.

Over 1,2 millioner skabe til HTH og Invita bliver hvert år fremstillet i Danmark, primært på fabrikken i Ølgod.

Ud over Danmark har HTH i dag butikker i Sverige, Norge, Island, Finland og på Færøerne.

For at vinde yderligere markedsandele planlægger den danske køkkenproducent en geografisk ekspansion i den kommende tid, hvor blandt andet Tyskland indgår i planen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Podcast

Lyt: Pensionsbossernes løn er eksploderet - urimeligt at vores pensionspenge skal finansiere så massive lønstigninger, siger ekspert

Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce