x
Annonce
EfB

Nu er det officielt: Petre på klubjagt

Adrian Petre har fået spilletid i 15 kampe i superligaen i denne sæson og scoret tre mål - på det seneste har Yuri Yakovenko skubbet ham ud af holdet. Foto: Ole Nielsen
EfB-angriber har fået fri til at afsøge mulighederne for et klubskifte. Afklaring formentlig senest mandag. EfB-træner Lars Olsen maner til besindighed efter fredagens flotte sejr over FC København.

Man kiggede forgæves efter Adrian Petre til lørdagens træning i EfB.

Mens de, der spillede lidt eller slet ikke mod FC København fredag aften, trænede for fuldt tryk, havde rumæneren, der som ventet slet ikke var i truppen til fredagens kamp, fået fri for at afsøge mulighederne for et klubskifte.

- Det er korrekt, at vi har givet Petre fri, så han kan finde ud af, om han kan finde en anden klub, siger EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

- Vinduet lukker i Rumænien mandag aften, forventer I en afklaring inden da?

- Jeg kan ikke kommentere, om Petre er på vej til Rumænien, men ja, vi forventer, at der en afklaring om hans fremtid senest mandag aften.

Rygterne om et skifte hjem til Rumænien har svirret i over et halvt år, og senest er Petre blevet sat i forbindelse med et skifte til storklubben Steaua Bukarest.

Annonce

Højbjerg stadig syg

Målmand Jeppe Højbjerg har fortsat ikke været på træningsbanen siden hjemkomsten fra træningslejren i Tyrkiet. Et ondartet maveonde har sendt målmanden på langs - der er altså ikke - indtil videre i hvert fald - tale om, at Højbjerg er på vej væk, fordi han har mistet sin plads i målet til Vito Mannone.

Hurigt ned på jorden

For træner Lars Olsen gør det ikke den store forskel, om Petre bliver eller ej. Rumæneren har på intet tidspunkt spillet en rolle i Olsens planlægning og var som nævnt heller ikke i truppen fredag aften. Det gik som bekendt fint nok endda, og træneren så lørdag formiddag tilbage på en fin aften og et endnu finere resultat.

- Det er den gode start, vi havde håbet på. Jeg er meget tilfreds med vores defensive organisation, og selv om det bestemt ikke var meningen, at vi skulle presses så langt tilbage i anden halvleg, holdt vi fint stand og holdt vel FCK væk fra de store chancer, sagde Lars Olsen, der trods det fantastiske resultat sagtens kunne finde ting, der kan og skal gøres bedre.

- Vores omgang med bolden var til tider ikke god nok. I anden halvleg har vi nogle chancer for at spille os igennem til chancer, men da holder vi for meget på den. Vi skal spille og løbe hele tiden, spille og løbe, sagde Lars Olsen.

Med de tre point fra fredagens kamp ser tingene betydeligt lysere ud, men Lars Olsen er udmærket godt klar over, at der er lang vej til redning endnu. Næste skridt skal tages i Lyngby på søndag - en helt anden kamp i helt andre rammer.

- Bliver din fornemste opgave i ugen, der kommer, at sørge for, at spillerne ikke mister jordforbindelsen i eufori over sejren over FCK?

- Nej, det gør det helt sikkert ikke, det ligger ikke til disse spillere at blive revet med. Men det er klart, at vi skal være opmærksomme på, at det bliver en anden opgave søndag. Nu bruger vi weekenden på at nyde sejren over FCK, på mandag starter vi arbejdet frem mod kampen i Lyngby, sagde Lars Olsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce