Annonce
Sport

Nu melder klubben ud, efter fodboldspiller kollapsede på banen: Alle spillere og staben får tilbudt krisehjælp

KIF Kolding blev ramt af en traumatisk oplevelse under lørdagens kamp, hvor en spiller faldt om. Fotoet er ikke fra den aktuelle kamp. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
På dramatisk vis måtte en KIF-spiller, Ahmed Daghim, have førstehjælp, efter at han faldt om under lørdagens kamp på Frederiksberg. Her fortæller klubben mere detaljeret om forløbet.

Kolding: Hele Danmark så med, da Christian Eriksen pludselig faldt om og måtte have hjertemassage i den første landskamp under det netop overståede EM.

Lørdag var der på traumatisk vis en gentagelse af episoden, da KIF Kolding spillede kamp mod FA 2000 på Frederiksberg. Her var det tyveårige Ahmed Daghim, som faldt om, mens spilleren løb og varmede op under kampen.

Ganske som i Christian Eriksens tilfælde blev der hurtigt givet førstehjælp. Spilleren blev kort efter kørt med ambulance på sygehuset, og midt på eftermiddagen kunne KIF Kolding melde ud via Facebook, at meldingerne lød fra ambulancen, at spilleren havde det godt efter omstændighederne.

Annonce

Læge blandt publikum

Søndag eftermiddag var klubben så klar til at melde mere ud i sagen, som naturligvis også har påvirket de mange tilstedeværende spillere, klubfolk og publikum kraftigt.

I en pressemeddelelse søndag eftermiddag skriver KIF Fodbold:

- Lørdagens kamp mod FA 2000 fik en tragisk afslutning, da 20-årige Ahmed Daghim kollapsede, mens han varmede op. Der var heldigvis en læge til stede blandt tilskuerne, og der blev ringet efter en ambulance med det samme. Kampen blev fløjtet af, og Daghim blev kørt til Bispebjerg Hospital, hvor han efter omstændighederne har det godt.

- Alle prøver, test og scanninger, der er taget, er positive. Ahmed er fortsat på Bispebjerg Hospital til observation. Lægerne vil i løbet af i dagen tage flere scanninger for at forsøge at fastlægge, hvad der er den præcise årsag til kollapset. Daghim er ved fuld bevidsthed, og hans nærmeste er hos ham. Vi sender alle vores tanker til Ahmed og familien og beder for en hurtig bedring.

Annonce

Spillere dannede skjold

KIF Fodbold retter i sin pressemeddelelse en stor tak til alle, der blev direkte berørt af situationen.

- FA 2000 og dommertrioen for deres store samarbejdsvillighed, lægen blandt tilskuerne, der var hurtigt inde ved Daghim, KIF-spillere og trænere, som hurtig fik gjort opmærksom på situationen og dannede skjold omkring ham, alle tilskuere, som viste deres største respekt, ambulanceredderne, som kom og sørgede for den bedste behandling af Ahmed, samt alt personale på Bispebjerg Hospital, som har taget sig fantastisk af Ahmed. En stor, stor tak til alle, der var en del af denne forfærdelige situation.

- Vi er stolte af vores spillere og stab og den måde, hvorpå de håndterede situationen. Kriseberedskab er iværksat, således at alle spillere og stab er tilbudt krisehjælp i form af krisepsykolog.

Annonce

Træning på tirsdag

I forhold til selve kampen, som KIF Fodbold understreger er sekundært i situationen, så er man stadig uklar på, hvad der vil ske. Der var spillet 48 minutter af kampen på Frederiksberg Stadion, da spilleren faldt om.

- Det er op til DBU’s disciplinærinstans at vurdere, hvordan kampen kan færdigspilles. Vi forventer et svar på netop det enten mandag eller tirsdag, og derefter vil vi gå i dialog med FA 2000 om, hvornår det er muligt for begge parter, skriver KIF Fodbold i sin pressemeddelelse og slutter:

- Spillerne og staben møder alle ind tirsdag morgen og genoptager træningen. For nuværende har klubben ikke yderligere kommentarer.

Ahmed Daghim

  • Kolding IF skrev i januar i år kontrakt med Daghim.
  • Han kom til fra FC København, hvor han nåede et par kampe for førsteholdet.
  • Han har desuden optrådt på det danske U19-landshold syv gange.
Annonce
EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce