Annonce
Erhverv

De første fyresedler på Danfoss-fabrikken i Kolding ryger nu af sted: Alle er væk om et år

De første produktionslinjer på Danfoss-fabrikken i Kolding er lukket ned, og i første kvartal af 2022 er det planen, at det er slut med produktionen i Kolding. De første fyresedler på fabrikken bliver sendt af sted i næste uge. Arkivfoto: Søren Gylling
For et år siden meddelte Danfoss, at virksomheden lukker fabrikken i Kolding, og det betyder, at 335 stillinger forsvinder. I næste uge rammer de første fyresedler på fabrikken.
Annonce

Kolding: 335 medarbejdere på Danfoss-fabrikken i Kolding fik for et år siden beskeden om, at Danfoss lukker produktionen på fabrikken. I stedet bygger Danfoss en ny fabrik i Polen. I næste uge bliver de første medarbejdere opsagt, og om et år er det slut med produktionen på Albuen.

De første produktionslinjer er lukket ned, og i første kvartal af 2022 er det planen, at det er slut med produktion i Kolding, fortæller Mikkel Thrane, der er pressechef i Danfoss.

- Man følger den plan, som blev lagt, og det betyder, at der løbende bliver flyttet ud, og i løbet af den her måned kommer de første opsigelser. Udflytningen, der er i gang, betyder, at opsigelserne rammer, når produktionslinjerne lukker ned, siger Mikkel Thrane.

Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding, arbejder inden for køl og aircondition, og Danfoss forklarede sidste år flytningen med, at fabrikken i Kolding ikke er egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige. I 2020 gik arbejdet med at bygge den nye fabrik i Grodzisk i Polen så i gang.

I forbindelse med lukningen af fabrikken bliver omkring 100 funktionærstillinger og administrative medarbejdere i Kolding flyttet til nye faciliteter på Marsvej, hvor Danfoss er ved at bygge et Danfoss Campus.

Annonce

Fire-fem fyringsrunder

Ud af de cirka 335 stillinger, der blev ramt af nedlukningen, er cirka 210 medlemmer hos 3F Kolding, der netop nu forhandler med Danfoss om vilkårene for den store fyringsrunde. Ifølge Peter Andersen, der er formand for 3F Kolding, rammer de første fyringer hans medlemmer i næste uge.

- Det, som ligger i kortene, er, at afskedigelserne rammer over fire-fem omgange i løbet af 2021. Nu skal aftalen selvfølgelig falde på plads, men det tyder på, at alle meget snart får en dato for, hvornår man påtænker at afskedige de enkelte medarbejdere hen over året, siger Peter Andersen.


Nu skal aftalen selvfølgelig falde på plads, men det tyder på, at alle får en dato for, hvornår man påtænker at afskedige de enkelte medarbejdere hen over året.

Peter Andersen, formand for 3F Kolding


Ifølge formanden er noget af produktionen allerede flyttet til Kina, og der er også allerede nu medarbejdere fra Kina og Polen, der er under oplæring på Kolding-fabrikken. I foråret skal nogle af de ansatte i Kolding for første gang til Polen for at oplære medarbejdere, og nogle af de sidste, der bliver opsagt, skal hjælpe med at få produktionen i gang i Polen.

Annonce

Lav ledighed trods corona

3F Kolding er med ved forhandlingsbordet omkring opsigelserne på vegne af 210 3F-medlemmer, og det er stort set samme antal medlemmer, som da nedlukningen blev meddelt sidste år, lyder det fra formanden.

- Det er svært at spå om, hvordan det ser ud for de ansatte, når de fratræder. Lige nu ser det ganske godt ud i Kolding for vores medlemmer trods corona. Vi håber selvfølgelig, at vi kommer på den anden side af corona og for gang i væksten. Men det afhænger jo meget af, hvor meget verdenssamfundet er mærket af coronakrisen, siger Peter Andersen og fortsætter:

- Men lige nu ser det okay ud i Kolding. Vores ledighedsprocent er på 6 procent, og det er det fjerde laveste tal blandt alle 3F-afdelinger i hele Danmark. Mange andre afdelinger har en ledighed på lige under 10 procent. Noget kan hænge sammen med, at vores industrivirksomheder, der lever af eksport, har godt fat, siger Peter Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce