Annonce
jv.dk

Nu rykker Amazon meget tættere på Danmark

Byggemaskinerne er allerede i gang på det 62.000 kvadratmeter store erhvervsareal. Foto: Horst Becker.
Kun godt 50 kilometer syd for grænsen er verdens største nethandels-virksomhed, Amazon, gået igang med at bygge et gigantisk logistikcentrum, der skal være i drift allerede til oktober.

BORGSTEDT: Med bulldozere, gummigeder og tunge lastbiler bliver grunden i erhvervsområdet Borgstedtfelde byggemodnet. Direkte ved afkørsel Büdelsdorf øst for Rendsburg etablerer verdens største e-handelsvirksomhed Amazon sit første udleveringscentrum i Slesvig-Holsten. Allerede fra oktober i indeværende år skal de første pakker ekspederes til kunderne fra Borgstedt.

Byggevirksomheden Garbe Industrial Real Estate fra Hamborg etablerer logistikcentre i hele Europa og forpagter efterfølgende faciliteterne til Amazon. I Borgstedt vil Garbe investere 20 millioner euro.

For os handlede det om at skabe arbejdspladser og få vores erhvervsområde på markedet.

Borgmester Gero Neidlinger.

Annonce

Mange nye job

Erhvervsfremme-selskabet for Rendsburg-Eckernförde har medvirket til at få Amazon til Borgstedt.

Projektleder Markus Gronemeyer fra Garbe oplyser, at virksomheden har købt et areal på 62.000 kvadratmeter, hvor der skal bygges to 12 meter høje haller, mens et område på 33.000 kvadratmeter skal være p-plads for medarbejdernes biler og de kassevogne, der på Amazons vegne bringer varerne ud.

Ifølge Amazon vil der i første omgang blive skabt 100 nye arbejdspladser. Hertil kommer flere end 400 chauffører hos de underleverandører, der får ansvaret for transporten.

- Vi glæder os meget over at åbne et udleveringscentrum i Borgsted, hvor vi samler mere end 20 års kompetence inden for logistik, teknologi og investeringer i infrastruktur, siger Bernd Gschaider, der er direktør for Amazon Logistics i Tyskland.

Også Borgsteds borgmester er tilfreds.

- Vi er glade for, at en koncern slår slår sig ned og skaber et stort antal arbejdspladser, understreger borgmester Gero Neidlinger.

Efter første etape med omkring 100 ansatte i centret skal bemandingen efter planen efterfølgende stige til mindst 250 ansatte.

Annonce

Skattebetaling uafklaret

Netop nye arbejdspladser var hovedmålet, da Borgstedt for mere end ti år siden investerede stort i at skabe et erhvervsområde. Nu er alt optaget, efter Amazon har købt det sidste, ledige areal.

Endnu er det ikke afklaret, hvor meget Amazon kommer til at betale i lokal erhvervsskat.

- Men mulige skatteindtægter har heller ikke været afgørende i forbindelse med salget af grunden. For os handlede det om at skabe arbejdspladser og få vores erhvervsområde på markedet, forklarer Gero Neidlinger.

Annonce