Annonce
Tarm

Nu skal turisterne trækkes til Skjern og Tarm: Kristina har festival og ugentlig event i støbeskeen til næste sommer

Kristina Bundesen fra Hotel Skjern står i spidsen for den turismegruppe, der skal i gang med at gøre Skjern og Tarm mere synlige for turister. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern og Tarm bliver ankerpartnere i Destination Vesterhavet med et medlemskab betalt af de to udviklingsfora og handelsforeninger i byerne.

SKJERN: - Nå, men hvad kan man så opleve her i området?

Det spørgsmål har Kristina Bundesen, medejer af Hotel Skjern, fået temmelig tit fra hotellets gæster - og hun kan komme med en masse forslag til udflugter omkring Skjern og Tarm, men det ændrer ikke ved, at lokalområdets kvaliteter aldrig er blevet markedsført specielt synligt overfor potentielle turister.

Det skal der nu laves om på, og det kommer til at ske med meget bred opbakning. De to udviklingsfora i Skjern og Tarm, samt de to byers handelsforeninger, er gået sammen om at betale et ankerpartnerskab til 25.000 kroner i Destination Vesterhavet, så Skjern og Tarm kan få indflydelse i turismesamarbejdet med samme vægt som Varde, Ringkøbing og Søndervig.

Annonce

Godt tidspunkt

Kristina Bundesen bemærker at tidspunktet er det helt rigtige. Dels er Vesterhavet blevet et af de største turistdestinationer. Dels går Skjern og Tarm nu i gang med en fælles helhedsplan, hvor der også skal tales turismeindsats. Tilmed viste en undersøgelse sidste år, at turisterne efterspørger noget andet end stranden, og det kan Skjern og Tarm tilbyde. Med hjælp fra frivillige i turismegruppen under Gentænk Skjern, skal arbejdet nu i gang.

- Nu skal vi til at lave aktiviteter, der skal skydes i gang til næste sommer. Der skal være noget ugentligt, der ligesom markedsdage i Tarm trækker folk til hver uge, og så skal der være en større ting, en festival, så vi kan sætte os mere på kortet, fortæller Kristina Bundesen.

Indtil videre handler det om at få gang i aktiviteterne i Skjern og Tarm, men arbejdsgruppen vil meget gerne have hele området med i projektet, så oplandsbyerne også får glæde af det.

Annonce

Forlænger sæsonen

Egentlig var det ikke meningen at Skjern og Tarm skulle være ankerpartnere i Destination Vesterhavet, fordi økonomien ikke er til et medlemskab i den størrelsesorden, men med Tine Thalund, formand for handelsforeningen i Skjern, som primus motor, lykkedes det at få skaffet så meget opbakning fra foreningerne, at der nu er penge til halvandet års medlemsskab.

Tine Thalund ser det også som en investering i det lokale butiksliv. En uge i et sommerhus kan blive til en ekstra weekend senere i samme område, og dermed er der potentielle kunder i området.

- Ude på kysten er man gode til at forlænge sæsonen. Jo større bid af kagen, vi kan trække ind i landet, jo bedre er det, siger Tine Thalund.


Nu skal vi til at lave aktiviteter, der skal skydes i gang til næste sommer.

Kristina Bundesen, Hotel Skjern


Annonce
Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce