Annonce
Debat

Naturisternes formand blander sig i debat om nøgenbadning: DF'er er forarget pr. stedfortræder

En gruppe, som kalder sig De Bare Damer, mødes hver morgen kl. 7.45 og vinterbader fra den lange badebro på Sønderstrand. Vinterbadning har været ugens hidtil hotteste diskussionsemne i Aabenraa, Arkivfoto: André Thorup

Læserbrev: Dansk Folkeparti-medlem af Aabenraa Byråd Jette Julius Kristiansen kræver, at vinterbaderne ved Sønderstrand skal benytte badetøj, når de bevæger sig ud i vandet.

Ikke for hendes skyld, må man forstå. Ifølge hende må folk såmænd gå nøgne rundt i byen. Næh, Jette Julius Kristiansen er forarget på andres vegne. Børn og gamle folk er tilsyneladende særligt nøgenforskrækkede, hvis man spørger byrådsmedlemmet.

Som ivrig nøgenbader er det ikke første gang, jeg er stødt på denne form for udtalelse. Havde Jette Julius og andre ligesindede så i det mindste et rationelt argument for brug af badetøjet i stedet for blot at henvise til andres mulige negative opfattelse af situationen, var der måske et grundlag at drøfte forargelsen på.

Annonce

Et sådant argument har nok været svært at finde. Vinterbadning uden badetøj er normen; det er praktisk, og det foretrækkes af op imod 80 procent af vinterbaderne. Og så er det tilmed lovligt.

Mig bekendt foreligger der ingen undersøgelser, der viser, at specielt børn skulle kunne tage skade ved synet af en nøgen krop. I denne tid med kropslig perfektheds-hysteri ville det tværtimod være en fordel at konfrontere så mange unge som muligt med helt almindelige nøgne kroppe i det offentlige rum. Så kunne vi måske være heldige at slippe for de mange kropslige mindreværdskomplekser, der plager mange unge.

Problemet med nøgenhed i det offentlige rum ligger alene i den fejlagtige antagelse, at nøgenhed og sex er uadskillelige størrelser; lidt ligesom salt og peber eller kniv og gaffel. De krænkelsesparate kan eller vil ikke indse, at det er muligt at færdes nøgen uden at have seksuelle bagtanker.

Fjernes seksualiteten af ligningen, falder fordommen til jorden, og tilbage bliver udfordringen med at vænne sig til synet af en nøgen krop – en overkommelig opgave, skulle man synes.

Så hvad med i stedet for at fundere over, hvad andre mon tænker og tror, så tage udgangspunkt i den dejlige oplevelse, det er at bade uden tekstiler på kroppen – også om vinteren.

Jette Julius Kristiansens beskyttertrang er fejlplaceret her!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce