Annonce
Debat

Naturisternes formand blander sig i debat om nøgenbadning: DF'er er forarget pr. stedfortræder

En gruppe, som kalder sig De Bare Damer, mødes hver morgen kl. 7.45 og vinterbader fra den lange badebro på Sønderstrand. Vinterbadning har været ugens hidtil hotteste diskussionsemne i Aabenraa, Arkivfoto: André Thorup

Læserbrev: Dansk Folkeparti-medlem af Aabenraa Byråd Jette Julius Kristiansen kræver, at vinterbaderne ved Sønderstrand skal benytte badetøj, når de bevæger sig ud i vandet.

Ikke for hendes skyld, må man forstå. Ifølge hende må folk såmænd gå nøgne rundt i byen. Næh, Jette Julius Kristiansen er forarget på andres vegne. Børn og gamle folk er tilsyneladende særligt nøgenforskrækkede, hvis man spørger byrådsmedlemmet.

Som ivrig nøgenbader er det ikke første gang, jeg er stødt på denne form for udtalelse. Havde Jette Julius og andre ligesindede så i det mindste et rationelt argument for brug af badetøjet i stedet for blot at henvise til andres mulige negative opfattelse af situationen, var der måske et grundlag at drøfte forargelsen på.

Annonce

Et sådant argument har nok været svært at finde. Vinterbadning uden badetøj er normen; det er praktisk, og det foretrækkes af op imod 80 procent af vinterbaderne. Og så er det tilmed lovligt.

Mig bekendt foreligger der ingen undersøgelser, der viser, at specielt børn skulle kunne tage skade ved synet af en nøgen krop. I denne tid med kropslig perfektheds-hysteri ville det tværtimod være en fordel at konfrontere så mange unge som muligt med helt almindelige nøgne kroppe i det offentlige rum. Så kunne vi måske være heldige at slippe for de mange kropslige mindreværdskomplekser, der plager mange unge.

Problemet med nøgenhed i det offentlige rum ligger alene i den fejlagtige antagelse, at nøgenhed og sex er uadskillelige størrelser; lidt ligesom salt og peber eller kniv og gaffel. De krænkelsesparate kan eller vil ikke indse, at det er muligt at færdes nøgen uden at have seksuelle bagtanker.

Fjernes seksualiteten af ligningen, falder fordommen til jorden, og tilbage bliver udfordringen med at vænne sig til synet af en nøgen krop – en overkommelig opgave, skulle man synes.

Så hvad med i stedet for at fundere over, hvad andre mon tænker og tror, så tage udgangspunkt i den dejlige oplevelse, det er at bade uden tekstiler på kroppen – også om vinteren.

Jette Julius Kristiansens beskyttertrang er fejlplaceret her!

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-keddel

Sønderborg

Kebabruller rykker ind i Sønderborg: - Det bliver byens absolut bedste

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Ny mærkeordning deler vandene: Statskontrolleret klimamærke skal hjælpe forbrugere til mere klimavenlige indkøb, men hvordan det skal udformes er stadig til debat

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Haderslev For abonnenter

Ishockey i Vojens er for "M", hvad søvn og mad er for andre

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Erhverv For abonnenter

Seneste regnskab viser et uventet underskud: Nu skærer dagligvarebutik en time af åbningstiden

Annonce