Annonce
Kultur

Ny bestyrelselsesformand på plads hos Sydvestjyske Museer

Lone Saaby afløser Jørgen Ulrik Jensen som formand for Sydvestjyske Museer. Foto: Sikkerhedstyrelsen/Palle Peter Skov.
Direktør Lone Saaby, Sikkerhedsstyrelsen, er valgt til at stå i spidsen for det store regionale museum.
Annonce

Ribe: Sydvestjyske Museer har efter et grundigt søgearbejde fundet en ny formand. Det bliver den 52-årige Lone Saaby, der til daglig er direktør for den store statslige arbejdsplads i Esbjerg, Sikkerhedsstyrelsen.

Lone Saaby kom dertil for fire år siden efter at have besat lederstillinger i både staten og i organisationsverdenen. Blandt andet har hun en baggrund fra Dansk Industri og i Landbrug & Fødevarer.

På formandsposten afløser Lone Saaby den tidligere formand, Jørgen Ulrik Jensen, direktør for Pluss Leadership, som havde siddet de maksimale otte år, som vedtægterne giver mulighed for.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at komme i gang og lære den vidtspændende organisation at kende. I sin tid ville jeg egentlig læse historie, men det endte med økonomi. Nu kan jeg kombinere de to interesser. Jeg er meget optaget af strategisk udvikling, og vi har i Sikkerhedsstyrelsen arbejdet rigtig meget med digital udvikling af organisationen. Begge dele er selvfølgelig noget, som vi i bestyrelsen også vil have meget fokus på, siger Lone Saaby.

Bestyrelsen

Bestyrelsen for Sydvestjyske Museer består af:

Lone Saaby, formand (direktør, Sikkerhedsstyrelsen)

Hans Beksgaard, næstformand (seminarielærer)

Dorte Kiilerich (direktør, Living Concepts)

Poul Larsen (Pensioneret ejendomschef ved Esbjerg Kommune)

May-Britt Andrea Andersen (Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune)

Claus von Carnap-Bornheim (direktør, Landesmuseen Gottorf Slot)

Mette Slyngborg (medarbejderrepræsentant)

Annonce

Innovation og nytænkning

Blandt den nye formands kommende opgaver, bliver det at få fundet svar på, hvordan man skal løse udfordringerne i forhold til de faldende indtægter.

Hun har konstateret, at Sydvestjyske Museer har et rigtig godt fundament og er meget innovativ med mange projekter med henblik på at styrke hele det sydvestjyske område, her i blandt det kommende museum, HEX! Museum of Witch Hunt, der åbner i slutningen af juni.

- Men som så mange andre virksomheder står vi over for en meget vanskelig tid, hvor vi skal have tacklet en stor omsætningsnedgang på grund af faldende indtægter fra entré, butikssalg og arrangementer. Både bestyrelsen og den daglige ledelse er enige om, at vi også skal benytte krisen til at tænke nyt. Det har vi nu sat en proces i gang omkring.

Lone Saaby er ikke den eneste nye. Forhenværende seminarielektor Hans Beksgaard, 67, er også nyvalgt og er ny næstformand. Han er udpeget af Det antikvariske Selskab i Ribe og er tidligere næstformand i Dansk Magisterforening og i ti år formand for de ansatte på professionshøjskolerne.

Som særligt forskningskyndigt medlem er Claus von Carnap-Bornheim trådt ind i bestyrelsen. Han er en internationalt anerkendt arkæolog og leder af det store Landesmuseen Schloss Gottorf i Slesvig. Han har været professor i forhistorisk arkæologi ved universitetet i Kiel, samt er æresprofessor ved en række europæiske universiteter.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce