Annonce
Varde

Ny direktør: Dorthe Petersen er i spidsen for Planbørnefonden

Dorthe Petersen er CEO for Planbørnefonden, der er en del af Plan International. Oprindeligt er hun fra Varde, men bor i dag på Christianshavn i København. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Planbørnefondens nye CEO er uddannet i kulturgeografi og har blandt andet være konsulent og fuldmægtig i flere ministerier, inden hun gik ledelsesvejen i det private.
Annonce

Varde: 51-årige Dorthe Petersen er den nye CEO for børnerettighedsorganisationen Planbørnefonden, der hører under Plan International.

Hun kommer oprindeligt fra Varde, hvor hun stadig jævnligt kommer i forbindelse med ferier og familiebesøg.


Det er helt afgørende, at vi får sikret pigerne samme muligheder som drengene, når vi skal skabe udvikling på den lange bane.

Dorthe Petersen, CEO Planbørnefonden


Dorthe Petersen kommer senest fra en stilling som direktør for Meyers Madhus og tiltrådte i Planbørnefonden 1. maj midt under coronanedlukningen. Foruden direktørposten sidder hun i bestyrelsen for Juul Frost Arkitekter, Melting Pot, der er stiftet af Claus Meyer, hun er næstformand i bestyrelsen for Rysensteen Gymnasium og formand for Akademiet for Social Innovation.

- Min ambition er, at Planbørnefonden skal vokse som organisation, så vi kan gøre en endnu større forskel for de piger i verdens mest udsatte samfund, hvis rettigheder og fremtidsmuligheder lige nu bliver banket tilbage af COVID-19. Det er helt afgørende, at vi får sikret pigerne samme muligheder som drengene, når vi skal skabe udvikling på den lange bane. Den kamp vil jeg knokle for, at vi får involveret endnu flere samarbejdspartnere, andre udviklingsorganisationer og politikere i, siger Dorthe Petersen.

Hun bor på Christianshavn i København sammen med sin mand og søn og golden retrieveren Samson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce