x
Annonce
Erhverv

Ny handelsforening vil skabe mere aktivitet i Havneby

Tom Maas er formand for den nye handelsstandsforening Havneby Handel. Foto: Tobias Heegaard
Butikker og restauranter i Havneby er gået sammen om en ny handelsstandsforening med navnet Havneby Handel. Den vil give både lokale og turister flere arrangementer og oplevelser. Den nye formand mener, at Tønder Handelsstandsforening har for meget fokus på fastlandet i kommunen.

Havneby: En ny handelsstandsforening har set dagens lys på Rømø. Torsdag eftermiddag holdt Havneby Handel konstituerende bestyrelsesmøde, hvor indehaver af Rømø Cykler og Legetøj, Tom Maas, er blevet ny formand.

- Jeg har længe tænkt, at der sker for lidt i Havneby. Vi skal have flere aktiviteter, der kan holde turisterne her og gøre det attraktivt at bo i området, forklarer Tom Maas.

Havneby Handel har haft kontakt til næsten alle butikker og restauranter i Havneby, og der har været stor opbakning til den nye forening.

Tom Maas ser mange muligheder i Havneby, det er dog vigtigt, at der kommer flere nye butikker og restauranter, så byen ikke kun bliver udvidet med flere sommerhuse. Der skal også være noget for turisterne at tage sig til, ellers vil det være svært at tiltrække turister uden for højsæsonen, mener han.

- For eksempel er der er en stor grund til salg i øjeblikket. Den bliver formentlig til sommerhuse, men det ville være bedre, hvis der også blev aktiviteter til turister og fastboende, siger Tom Maas.

Annonce

Bestyrelsen

Bestyrelsen i Havneby Handel består af følgende:

Tom Maas, indehaver af Rømø Cykler og Legetøj (formand)

Christian Gerken, brugsuddeler i Dagli'Brugsen

Sven-Erik Ravn, indehaver af HBC Rømø

Kirsten Hahn Atzen, indehaver af Stenhuset

Fokus på fastlandet

Længe har den nye handelsformand ventet på, at der skulle ske noget i Havneby. Men når han kigger mod Tønder og kommunen, ser han ofte, at der er fokus et helt andet sted.

- Detailforum i Tønder har for meget fokus på fastlandet. Der bør være mere fokus på Rømø og Havneby. Der har været forslag til mange forskellige aktiviteter, men det hele er på fastlandet. Det er en skam, siger den nye formand.

- Der er også kommet mange forslag til kommunen om at gøre noget ved Havneby, men der sker ingenting. Så nu må vi selv tage aktion, tilføjer Tom Maas.

Undrende formand

I Tønder Handelsstandsforening hilser formand, Anders Jacobsen, der også er medlem af Detailforum, den nye handelsforening velkommen. Han stiller sig dog undrende overfor kritikken af Detailforum.

- Vi har jævnligt møder i Detailforum, hvor centerbyerne bliver hørt. Her står det alle frit for at melde sig under fanerne og henvende sig til os, fortæller Anders Jacobsen.

- Men jeg har aldrig hørt noget fra Havneby. Vi har heller ikke modtaget en invitation til at være med vil den stiftende generalforsamling af den nye forening, hvor vi kunne høre om den kritik, de kommer med.

Formanden for Tønder Handelsstandsforening ser dog frem til, at der kan komme et samarbejde op at stå.

- Alle er velkommen i klubben, og vi vil rigtig gerne samarbejde med alle handlende i Tønder Kommune. Derudover er Rømø et kæmpe aktiv for Tønder Kommune, og der har manglet en stemme i forbindelse med handlen. Det ser jeg frem til, at der kommer nu, lyder det fra Anders Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce