Annonce
Trekantområdet

Ny handelsplads på nettet i Fredericia åbnet: Fra sko til takeaway

Steen Jensen er en af idémændene bag den digitale markedsplads Fredericia.whale24, som nu er i luften med varer og tjenesteydelser til salg i Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia.whale24.dk's lancering fremskyndet af corona, men planen om én indgang for salg af butikker og firmaers varer og ydelser har været længere tid undervejs. Lokal og udenbys kompagnoner står bag.

Fredericia: Den nye markedsplads på internettet i Fredericia.whale24.dk er åbnet lørdag aften.

Det er en lokalt udviklet platform for salg af varer og tjenesteydelser, som er blevet endnu mere aktuel i coronakrisen, men været undervejs længe.

- Målet er i løbet af få dage, at 50 butikker og firmaer kommer på, og det når vi også, siger Steen Jensen, der står bag Fredericia.whale24.dk sammen med en partner.

Annonce

Sådan leveres der:

En handel på Fredericia.whale24.dk afsluttes med, at man enten selv henter varerne, vælger en leveringsmulighed, Fredericia.whale24.dk har aftalt med et firma - eller benytter sig af sælgerens egen fragt- eller leveringsordning.

Hvad er på hylderne?

Lige nu kan man købe blandt andet events og firmaarrangementer, gavekort, fragtservice, juridisk assistance, vinhandel, herretøj, dametøj, sko, hårde hvidevarer, isenkram, alarmer og sikringsudstyr samt takeaway-mad.

Der klikkes rundt og betales også elektronisk.

- Og så er vi i dialog om dagligvarer med en større, landsdækkende kæde, der også har butikker i Fredericia.

Fordyres det?

På sigt er planen desuden at åbne for handlendes restpartier og andensortering, men udgangspunktet er helt klart: Der er tale om gængse varer i gængse kategorier, understreger Steen Jensen over for Fredericia Dagblad.

Hvorfor går jeg så ikke bare ind på butikkernes egne webshopper og handler der?

- Fordi markedspladsen her en én indgang. Du kan købe for eksempel både sko og hårde hvidevarer i én ordre.

Fordyres varerne så, fordi I som firma også skal tjene på salget?

- Ikke nødvendigvis. De, der sætter varer til salg, betaler et fee (provision, gebyr red.) per salg til Fredericia.whale24.dk.

Den merudgift bærer sælgerne som udgangspunkt selv. Rationalet er, at det ikke gør så meget, hvis den nye platform skaffer endnu mere salg som supplement til sælgernes egen butikker og eventuelle egne webshopper.

Shop for alle

Steen Jensen tilføjer, at man som sælger også kan skabe en markedsplads i markedspladsen. For eksempel lade Fredericia.whale24.dk drive en klub eller forenings egen webshop til sponsorer.

Fredericia.whale24.dk er for alle. Ikke kun butikker og firmaer, der er med i Fredericia Shopping.

De står bag:

Coronakrisen og kravene om at holde afstand og holde sin færden i det offentlige rum tilbage - om end man gerne må gå ud og shoppe og købe ind - har fremskyndet premieren.

Men Fredericia.whale24.dk har som sagt været planlagt i et stykke tid, fortæller Steen Jensen.

Han har skabt det nye indkøbssted sammen med kompagnonen, Morten Gregersen, Brøndby.

Steen Jensen er til daglig rådgiver i EU-ret og -udbud. Morten Gregersen udvikler software.

Fremskyndet af corona

I halvandet år har de arbejdet med Fredericia.whale24.dk og selv finansieret platformen for nethandel uden låntagning, oplyser Steen Jensen til Fredericia Dagblad:

- Med corona blev vi kontaktet af Business Fredericia og Fredericia Shopping, som vi løbende har sparret med. De ville høre, hvor hurtigt vi nu kunne gå i luften.

Derfor navnet

Navnet kommer af hvalen som symbol på klodens sårbarhed og kampen for et bedre klima - forstået på den måde, at nethandel i de to iværksætteres øjne medfører mindre (transport)belastning.

24 er valgt, da platformen i lighed med andre handelspladser på internettet er døgnåbent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce