Annonce
Billund

Ny politisk liste ser dagens lys: Lars Hansen går til valg på Lokallisten

Siden sin eksklusion fra Venstre har Lars Hansen været løsgænger i Billund Byråd. Nu har han stiftet Lokallisten, som han vil gå til valg med i efteråret 2021. Arkivfoto: Martin Ravn
Det tidligere medlem af Venstre, byrådsmedlem Lars Hansen, vil genopstille ved kommunalvalget i 2021. Det bliver på hans egen liste, der har fået navnet Lokallisten Billund Kommune.

Billund Kommune: En ny liste vil være på stemmesedlen, når der til november 2021 skal sammensættes et nyt byråd. Lokallisten Billund Kommune er navnet på den nye liste, som byrådsmedlem Lars Hansen netop har stiftet.

- Vi mangler et sted for os, der gerne vil drive politik uden at være fuldstændig låst ovenfra, siger Lars Hansen, der i 2013 for første gang blev valgt til byrådet for Venstre.

I mellemtiden har Lars Hansen flere gange udfordret partidisciplinen i Venstre, og det kulminerede for et halvt års tid siden, da Lars Hansen ikke ville stemme for forslaget om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk til nye danske statsborgere. Det blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for Venstre, som valgte at ekskludere Lars Hansen.

Siden har Lars Hansen været løsgænger i Billund Byråd, men nu repræsenterer han altså Lokallisten Billund Kommune.

Lars Hansen fik mange stemmer

Lars Hansen fik ved seneste kommunalvalg 278 stemmer for Venstre. Det var 6. bedst i Venstre i kommunen, og han var den Venstre-politiker fra Grindsted, der skaffede flest stemmer efter borgmester Ib Kristensen.

Lars Hansen har flere gange udfordret Venstres partidisciplin. Det skete blandt andet, da han afviste at stemme for fusionen mellem Søndre Skole og Stenderup Skole til Lynghedeskolen, og da han ikke ville stemme for sagen om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk til nye danske statsborgere. Sidstnævnte sag blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for Venstre, hvorfor Lars Hansen blev ekskluderet.

Lars Hansen, der er medlem af kommunens økonomiudvalg, har siden sin eksklusion fra Venstre været løsgænger i Billund Byråd.

Tværpolitisk liste

Lars Hansen har allerede modtaget flere tilkendegivelser fra personer, der bakker op om hans politiske projekt og gerne vil være med. Han regner derfor ikke med, at han vil være den eneste repræsentant på stemmesedlen til november næste år.

Listen vil være tværpolitisk, og selvom Lars Hansen har sit naturlige ståsted i den blå ende af det politiske landskab, kan man sagtens være med, selvom ens eget ståsted er til venstre for midten - grænsen bliver blot sat ved de yderste fløje i begge retninger.

- Man skal have en lyst og virke til at drive politik, og så skal man gøre det bedst muligt for borgerne i hele kommunen, siger Lars Hansen, der for tiden er ved at forfatte det politiske program, som Lokallisten vil gå til valg på.

- Vi vil stå for en fornuftig økonomisk politik, og så skal vi få det bedste ud af de midler, vi har har at gøre med, så pengene bliver brugt rigtigt, siger han.

Annonce

Ældre og idræt

Lokallisten bliver en liste og altså ikke et decideret parti eller en forening. Det er derfor ikke muligt at melde sig ind, og der vil heller ikke være nogen generalforsamling, hvor det organisatoriske arbejde bliver lagt fast. Der er tale om, at en gruppe personer, der har et fælles syn på, hvordan der skal drives politik, stiller op på samme liste.

Ældrepolitik og skolepolitik er nogle af de øvrige emner, der vil komme til at få en fremtrædende position, når Lokallistens politiske program om nogen tid er blevet færdig.

- Og så behøver jeg vel ikke nævne en hal ved Vestre Skole, siger Lars Hansen, der ved flere lejligheder har slået til lyd for, at skolen i Grindsted bør have sin egen idrætshal, så eleverne ikke behøver rykke sig til Magion, hver eneste gang de skal have idrætsundervisning.

- Vi vil have generel fokus på idrætslivet. Det er det, der skal binde vores byer sammen. Vi tror meget på det IKA-projekt, der kører. Det er med til at binde den næste generation af kommunens borgere sammen, siger Lars Hansen.

Det er ikke længe siden, at et andet tidligere byrådsmedlem for blandt andet Venstre, Ulrich Kristensen, lancerede sin lokalliste med navnet Lokalpolitisk Forum.

Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Vandscooter-bølle idømt betinget fængsel, bøde og samfundstjeneste: Kan miste førerretten, efter han sejlede for hurtigt tæt på kysten

Annonce