Annonce
Sønderborg

Ny trend: Restauranter laver take away 1. januar

Sønderborg Caterings Adis Velic satser på mad ud af huset den 1. januar. Arkivfoto: Timo Battefeld
Flere restauranter og cateringfirmaer laver som noget nyt take away tømmermands-mad den 1. januar.

Sønderborg: 1. januar er der ofte kø ved McDonald's og Burger King, men i år får fastfood-restauranterne konkurrence fra flere restauranter og cateringsfirmaer, som forsøger sig med mad ud af huset den 1. januar.

Blandt udbyderne af mad den 1. januar er Restaurant Værftet og Sønderborg Catering. På Restaurant Værftet er det første gang, at der tilbydes nytårsmenu og 1. januar-take away.

- Andre år, da vi havde nok at lave, havde vi ferielukket til nytår. I år har vi kørt meget take away, så vi ville prøve noget nyt for at få penge i kassen. Det nytter ikke noget at læne sig tilbage i disse tider. Jeg har fuld forståelse for nedlukningen, siger Thomas Jacobsson, der er bestyrer.

Annonce

Værftet har haft succes med nyårsmenuen, som er blevet udsolgt.

- Vi vil også have nytårsmenu fremadrettet, da det har været en succes. Den 1. januar håber jeg at sælge mellem 200 og 300 kuverter. Generelt har vi haft god succes med vores take away og vi har plads til en drive in, så det fortsætter vi med, siger Thomas Jacobsson, der blandt andet har wienerschnitzel, pariserbøf og burger på menukortet på årets første dag.

Stor efterspørgsel

Hos Sønderborg Catering, der blandt andet sælger dagens ret på hverdage, er det også første gang, der leveres mad ud af huset den 1. januar.

- Der er et marked for take away den 1. januar, hvor de fleste vil have have fastfood, men vi vil også være her for vores faste kunder. Derfor tilbyder vi et alternativ med en hjemmelavet kvalitetsburger, og det er der stor efterspørgsel på, siger Adis Velic, der ejer Sønderborg Catering.

Hos Sønderborg Catering har der også været succes med årets nytårmenu, som er udsolgt.

Ud over de traditionelle take away-steder har steder som Torve-Hallen og Jensens Bøfhus mad ud af huset den 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce