Annonce
Haderslev

Ny type boliger kan flyttes rundt: Nu skal de tilbydes til studerende i Haderslev

Sådan forestiller Vojens-firmaet Innocon, at de midlertidige studieboliger skal stilles op bag ved Kosmorama. Grafik: Innocon
Haderslev kan snart prale af at have landets første bæredygtige studieboliger, når nye flytbare studieboliger sættes op bag ved Kosmorama.
Haderslev: 24 nye bæredygtige og flytbare studieboliger er snart på vej i området bag den nye biograf på Jomfrustien, i Hertugens Baghave. Udvalget for plan og miljø har netop givet grønt lys til boligerne, der leveres af Vojens-firmaet Innocon. Der er tale om boliger på hver cirka 40 kvadratmeter, som hver især samles hos Innocon i Vojens, inden de køres på lastbil til Haderslev og stilles op. Boligerne er såkaldt flytbare boliger, der i stil med en container kan flyttes rundt som moduler, opstilles og sættes sammen andre steder, hvor der er brug for dem.
Sådan kan de midlertidig studieboliger - der har form som en kontainer - også bygges oven på hinanden. Grafik: Innocon

Kommunal grund

Beslutning i udvalget er givet som dispensation efter planloven til etablering af midlertidige studieboliger. Bygherre har søgt om dispensation på 10 år. - Hertugens Baghave er en kommunal grund, så kommunen udlåner egentlig bage grunden til projektet. Det kan jo være, at grunden på et tidspunkt skal sælges, når vi får udviklet hele Jomfrustien til forhåbentligt at blive et attraktivt område at investere i, siger konstitueret formand for udvalget, Thomas Vedsted (LA).
Annonce

Pilotprojekt

Det er de første flytbare studieboliger, som firmaet Innocon i Vojens stiller op i Danmark. Derfor er der også tale om et pilotprojekt, som firmaet vil fremvise til mulige investorer.

Ifølge Danny Hansen, direktør for Innocon, er tanken at skabe fremtidens grønne og bæredygtige boliger, især fordi de kan flyttes. Ifølge planloven kan der gives dispensation for ti år ad gangen til opstilling af midlertidige boliger. Det er den passus, som ideen med de flytbare boliger udnytter til nemt at løse en akut og midlertidig boligmangel et hvilket som helst sted i landet.

- Tanken er jo, at de kan flyttes derhen, hvor der et behov. Så vi bruger ordet flytbare boliger fremfor midlertidige, forklarer Danny Hansen.

Investorer køber modulerne for en halv million plus moms per styk og får pengene forrentet via udlejningen. Når de ti år er gået, flyttes boligerne til et andet sted, hvor der er behov for dem. Et firma står for udlejning og administration af boligerne.

Boligerne er desuden lavet af nedbrydelige og genanvendelige materialer

Annonce

Høring

Bygherre har udarbejdet et projektforslag, som har været sendt i naboorientering. Der er kommet tre bemærkninger fra naboer. En synes projektet er en god ide. De to andre har nogle konkrete spørgsmål til projektet der blandt andet handler om adgangsvej, parkeringsforhold, det grusbelagte parkeringsareal ved biografen, mulig beboersammensætning og dispensationens varighed. For at sikre stiforbindelse fra Jomfrustien forbi biografen til Gartnergyden, anbefaler udvalget, at ansøger sørger for stigennemgang gennem området med midlertidige studieboliger fra området syd for biografen til Gartnergyden.
Annonce
Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Status efter bandeskyderier: Københavns Politi holder pressemøde - se det her

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg

Offer for tyveri af designervarer fandt tyvekosterne på nettet: Få timer efter var tyven anholdt

Sundhedsministeren er smittet med corona

Tønder

Idrætscenter barsler med store planer: Vil udvide springcenter og søger om millionstøtte

Kolding For abonnenter

Martin har haft op mod 120 rejsedage om året: - Min kuffert er mit værksted og mit kontor

Erhverv

Markrobot høster hyldest igen: Virksomheden bag skal vækste 100 procent om året

Annonce