Annonce
Esbjerg

Nye amerikanske EfB-ejere får positiv modtagelse i Esbjerg

Nye ejere og frisk kapital til EfB Elite A/S. Fans og sponsorer i Esbjerg tager godt imod fredagens store fodbold-nyhed i byen. En tidligere kritikere drømmer sågar om et mesterskab i klubben 100 års jubilæumsår i 2024.
Over en bred kamp er reaktionerne udelukkende positive i forhold til den nye ejer-situation i EfB Elite A/S. Tidligere kritiker har svært ved at få armene ned, og nu drømmer han om et mesterskab om tre år, når klubben fylder 100 år.

Esbjerg: Lokal kapitaltilførsel på minimum 15 millioner og 30 millioner kroner fra en amerikansk investorkreds skal gøre Esbjergs kuldsejlede fodboldstolthed EfB ”great again”.

Og måske kan den nye ejersituation og de nye økonomiske muskler endda få EfB tilbage i toppen af landets bedste fodboldrække allerede inden klubben i 2024 kan fejre sin 100 års fødselsdag.

Reaktionerne i Esbjerg – blandt fans, sponsorer og i byens erhvervsliv – svinger fra særdeles positive til moderat positive, når de bliver bedt om at aflevere en umiddelbar reaktion til den kendsgerning, at klubbens ledelse på en ekstraordinær generalforsamling sidst i februar søger opbakning til, at en amerikansk investorkreds, Chien Lee, Partners Path Capital, Pacific Media Group og Krishen Sud, tilfører 30 millioner i klubben og dermed får aktiemajoriteten.

Annonce

- Det lyder som et utroligt spændende projekt med en investorgruppe, som ønsker at bygge videre på klubbens dna, og som i meget høj grad kan være medvirkende til, at vi forhåbentlig allerede i næste sæson igen har Superliga-fodbold i byen, siger Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V).

Præsenteret online

Han deltog torsdag sammen med cirka 25-30 andre inviterede i et onlinemøde, hvor den nye investorgruppe blev præsenteret.

Fan-formand Steffen Kristensen, Blue Knights, ser også frem til et personligt møde med de nye amerikanske investorer, og han lægger ikke skjul på, at han finder den nye situation ”meget spændende”.

- Jeg vil naturligvis gerne se noget konkret om, hvad de vil med klubben, men min umiddelbare opfattelse er, at man vil bygge tingene op stille og roligt, og at man også på sigt har europæiske ambitioner. Sådan noget giver jo julelys i øjnene, konstaterer fan-formanden, der også lægger vægt på, at EfB fortsat vil spille med sine egne lokale talenter.

Annonce

Gå efter mesterskabet i 2024

Lars Kongsbak, tandtekniker og EfB-fan gennem cirka fem årtier, var sidste sommer efter endnu en nedrykning sammen med flere andre en hård og skarp kritiker af EfB, hvor han blandt andet anførte, at klubben på Gl. Vardevej mangler visioner. Han ønsker sig også højere ambitioner, og han ønskede, at EfB gik efter mesterskabet i 2024, hvor klubben har 100 års jubilæum.

Den drøm og ambition mener han nu har fået ny næring med de nye investorer. Allerede i december sidste år, da rygterne gik om, at det kinesisk-amerikanske konsortium med Pacific Media Group, som en af de nye investorerne i EfB, gik efter en dansk klub, satte Lars Kongsbak sig ind i sagerne. Hans konklusion er derfor klar.

- Jeg har lige nu svært ved at få armene ned, fastslår han og fortsætter:

- De arbejder med talenterne og en unik form for databehandling. De kan virkeligt forbedre klubben. Vi har i Esbjerg en god historie, vi er en fodboldby, og der er ikke ret mange knapper, der skal skrues på, så skal det nok blive godt. På kort sigt skal vi i Superligaen, og jeg tør godt håbe på mesterskabet i 2024, siger Lars Kongsbak, der allerede har ringet ud til EfB-kontoret på Gl. Vardevej og meddelt, at han er klar til at gentegne sit ellers annullerede sponsorat.


Jeg synes, det er en rigtig god situation, vi er kommet i. Denne gang får vi ikke bare penge, men også en masse knowhow

Søren Copsø, formand for EfB's amatørafdeling


Også hos EfB Elite A/S’ moderklub, er formanden i amatørafdelingen, Søren Copsø, begejstret. Kort fortalt af to årsager:

- Jeg synes, det er en rigtig god situation, vi er kommet i. Denne gang får vi ikke bare penge, men også en masse knowhow. Vi får masser af erfaring og mulighed for vidensdeling, siger amatørformanden med henvisning til, at den nye investorkreds i forvejen ejer eller har ejerandele i andre europæiske klubber som engelske Barnsley, franske Nancy, Oostende i Belgien og FC Thun i Schweiz.

Annonce

Gør som FC Midtjylland

Foruden de nye udenlandske investorers kapitaltilførsel skyder klubbens evige skytsengel Claus Sørensen Gruppen A/S igen 10 millioner kroner i klubben, og derudover skal der findes 5,5 millioner kroner blandt øvrige, lokale investorer.

Blue Water har allerede givet tilsagn om to millioner, og ligeledes har Peter Jørgensen og hans selskab Sports Connection, der sælger det amerikanske skomærke Sketchers i hele Norden, sammen med tidligere førsteholdsspiller i EfB, Henrik Jensen, medindehaver af virksomheden 2Care4, givet tilsagn om mere.

- Det ser rigtigt spændende ud, hvad der nu sker, og vi bidrager også gerne med frisk kapital, siger Søren Nørgaard Thomsen, der er administrerende direktør i Blue Water Shipping.

Nogenlunde samme argumentation kommer fra Peter Jørgensen og Sports Connection, der foruden at være storsponsor nu også bliver medaktionær i klubben.

- Vi har fuld tillid til de nye ejere af EfB, og samtidig vil vi også gerne være med til at sikre en lokal forankring i et projekt, som jeg virkelig tror meget på. Med den økonomiske polstring, som klubben ventes at få, har vi fundamentet til, at EfB forhåbentlig på sigt kan komme til at spille med i toppen af dansk fodbold, siger Peter Jørgensen.

Om investorkredsen

Investorkredsen, der skyder 30 millioner kroner i EfB Elite A/S, kommer til Esbjerg og EfB med stor erfaring fra fodboldens verden, idet gruppen i forvejen er majoritetsaktionærer i engelske Barnsley FC, belgiske KV Oostende, fransk AS Nancy samt har kapitalinteresse i schweiziske FC Thun.

Chien Lee og Pacific Media Group, ledet af Paul Conway og Grace Hung, har tidligere ejet OGC Nice i Frankrig, hvor klubben kvalificerede sig til den første UEFA Champions League-deltagelse. Partners Path Capital, repræsenteret af Randy Frankel og Michael Kalt, har også markant erfaring fra sportens verden med ejerskab og drift fra baseball-klubben Tampa Bay Rays, der betragtes som en af de mest veldrevet amerikanske sports-franchises. Klubben vandt den amerikanske liga og deltog i World Series-finalen i 2020 med et af de laveste budgetter i ligaen.

Ligeledes som et led i kapitaltilførslen nedskrives den nuværende aktiekapital på 48,5 millioner kroner i EfB Elite A/S med 14 millioner. Hos en af klubben helt store sponsorer, Det Faglige Hus, oplyser landsformand Johnny Nim, at man har nedskrevet sin aktiekapital på 10-11 procent.

- Vi synes, det her er meget positivt, ikke bare for EfB, men for hele byen. Vi må bare konstatere, at det ikke har det har været muligt at finde den nødvendige kapital her i byen, men nu får vi forhåbentlig en konstellation, som vi ser det i Herning hos FC Midtjylland, hvor vi kan sælge spillere og tjene penge, så EfB kan etablere sig i toppen af dansk fodbold, siger Johnny Nim.

Annonce

På generalforsamling

Der foretages ingen ændringer i den daglige og sportslige ledelse som følge af klubbens nye ejerforhold.

Forudsætningen for, at kapitalindskuddet på 45,5 millioner kroner i EfB Elite A/S kan gennemføres er, at den ekstraordinære generalforsamling onsdag den 24. februar accepterer forslaget med det nødvendige stemmeflertal. På generalforsamlingen indstilles den amerikanske investorkreds som majoritetsaktionærer med mere end 50 procent af aktiekapitalen i EfB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce