Annonce
Erhverv

Farvefabriks massive satsning i Sydøstasien sender flere arbejdspladser til Danmark: Næste mål er Kina

Ole Enevold Jensen, direktør i Nowocoat, regner med, at åbningen af et nyt kontor i Sydøstasien vil kaste 20 nye arbejdspladser af sig i Kolding, og endnu flere, når virksomheden også går ind i Kina. Foto: Søren Gylling
Nowocoat regner med at vokse yderligere 50 procent efter en raketvækst fra 0 til 150 mio. kroner på seks år.

KOLDING: Nye aktiviteter i Thailand, Malaysia og Vietnam skal sikre ny vækst og nye danske arbejdspladser hos Kolding-baserede Nowocoat.

- Jeg regner med, at de nye sydøstasiatiske aktiviteter vil medføre måske 20 nye ansatte her i Kolding, og det er formentlig kun en begyndelse. Senere planlægger i et målrettet indtog i Kina, fortæller direktør Ole Enevold Jensen.

Med en strategisk satsning styrker den højteknologiske producent af bæredygtig og miljørigtig coating til professionel og industriel brug, Nowocoat, sin position på de asiatiske markeder. Coronapandemien og de aktuelle rejsebegrænsninger har fremskyndet etableringen af et kontor i Sydøstasien, en satsning båret af et mål om at løfte bæredygtighed og miljøbevidsthed gennem nærhed, vidensdeling og korte reaktionstider.

Annonce

- Vores tidsramme er 2021. Vi er i fuld gang allerede på vores nye adresse. Vi har direktøren på plads, og vi er ude til møder med de kommende kunder,  beretter Ole Enevold Jensen og tilføjer, at de nye aktiviteter i Kina, herunder etablering af en ny fabrik, vil ske i 2022.

Med de massive satsninger i Asien forventer ledelsen i Nowocoat i 2023 at have mere fordoblet sin omsætning i forhold til i dag.

- Vi forventer at runde en kvart milliard kroner i omsætning ved udgangen af 2023, fortæller en tydelig stolt bestyrelsesformand, Nina Reinert.

Bæredygtig dagsorden

Nowocoat er drevet af en passion for at sætte en ny bæredygtig dagsorden i branchen og tilgå markedet med strategiske satsninger, fleksibilitet og innovation på alle fronter. Det var afsættet, da farve- og lakproducenten for cirka seks år siden frasolgte hovedparten af sine aktiviteter og indledte en ny ambitiøs rejse.

Fra begyndelsen satte virksomheden fokus på kontinuerligt at forme et velfunderet hold af innovative specialister på alle positioner og skabe et specialistteam, der med afsæt i grønne, bæredygtige løsninger skulle bære Nowocoats aggressive vækststrategi.


Vi forventer at runde en kvart milliard kroner i omsætning ved udgangen af 2023.

Nina Reinert, bestyrelsesformand, Nowocoat


Med innovative såkaldte Green Tech-produkter til coating af blandt andet beton, metaller og træ har virksomheden opnået ambitiøse landvindinger og står i dag med certificeringer, der sikrer en position som underleverandør til blandt andet køkkenindustrien, en lang række anerkendte danske møbelbrands og ikke mindst internationale designvirksomheder, herunder svenske Ikea, som arbejder med en af verdens mest detaljerede og krævende miljømanualer.

Succesen er skabt ikke blot i eget navn, men også under det anerkendte brand, Lurrell Sustainable Solutions, som de seneste to år har været en integreret del af Nowocoat.

Annonce

Voksende kundekreds

På det internationale marked er den danske virksomhed en mindre aktør i forhold til blandt multinationale koncerner som Sherwin Williams, PPG og Akzo Nobel. En position, som Nowocoat er lykkedes med at vende til en konkurrencemæssig fordel ved at markere sig med et fokus på både danske og internationale mål som tæt kontakt til kunder, fleksibilitet og erfarings- og vidensdeling med den hastigt voksende kundekreds.

Og netop med baggrund i ønsket om nærhed og fleksibilitet har virksomheden under coronapandemien etableret sig i Sydøstasien for blandt andet at komme tæt på den stadig voksende asiatiske møbelindustri. Det asiatiske kontor, som er etableret under navnet Lurrell Sustainable Solutions, ligger i Vietnam, og drives af et håndplukket team af erfarne branchekendte medarbejdere, som kender de asiatiske markeder, kunderne og ikke mindst de udfordringer, som kendetegner hverdagen derude.

Om Nowocoat

  • Nowocoat A/S er en innovativ farve- & lakfabrik med en produktportefølje af funktionel og holdbar coating til mineral-, træ- og metaloverflader til industriel brug.
  • Den Kolding-baserede virksomhed med rødder tilbage til 1861 er drevet med et ambitiøst mål om kontinuerligt at sætte nye standarder for effekten af overfladebehandling.
  • Nowocoat har siden 2019 omfattet Lurrell Sustainable Solutions.
  • Nowocoat er ISO 9001 og ISO 14001 miljøcertificeret.
  • Den årlige produktionskapacitet er på 20 mio. liter, og 50 procent af produktionen eksporteres til markeder i primært Nordeuropa og Asien.
  • Virksomheden har på seks år øget omsætningen fra 0 til 150 mio. kroner.
  • Omsætning 2020: 123 mio. kroner.
  • Resultat 2020: 26,3 mio. kroner før skat
  • Antal ansatte 2020: 36

Ulrik Soll står i spidsen for kontoret. Han har en dybdegående branche- og markedserfaring og er et kendt ansigt i regionen, og det nye set-up er designet i samarbejde med kunderne og med fokus på den naturlige sammenhæng mellem forskellige forretningsenheder. Kontoret vil blive samlingspunkt for Nowocoats aktiviteter i Thailand, Kina, Vietnam og Polen, som markedsmæssigt har mange lighedspunkter.

- Vi ved, at vi med nærhed, indsigt og forståelse for produktionsforhold og arbejdsvilkår kan bidrage aktivt til at løfte den asiatiske møbelindustri mod en højere grad af bæredygtighed og skabe en åben og menneskelig dialog, der kan forbedre både miljø- og arbejdsmiljøforhold, siger Ole Enevold Jensen.

Han tilføjer, at den korte reaktionstid med det lokale setup også giver konkurrencemæssige fordele:

- Det er nemmere at skabe kontinuitet og fremdrift i forandringerne, når vi er tilstede i markedet, specielt nu, hvor det at rejse frem og tilbage ikke er trygt og forsvarligt på grund af corona.

Annonce

Ambitiøs vækstkurve

- Med en kombination af danske og lokale medarbejdere skaber vi de bedste forudsætninger for at række ud mod de lokale markeder og trække på den knowhow, som vores skandinaviske specialistteam har opbygget. Det betyder, at vi kan bidrage til fremtidsorienterede løsninger, der ikke kun handler om vores produkt, coatingen, men også om optimering af energiforbrug, bortskaffelse og overordnede grønne løsninger, der styrker klimaindsatsen parallelt med indsatsen for et bedre arbejdsmiljø, forklarer direktøren.

Ifølge bestyrelsesformand, Nina Reinert, er den nye base i Asien blot et af flere nye initiativer, der skal sikre Nowocoats fortsat ambitiøse vækstkurve:

- Vores innovative udviklingsarbejde vil kontinuerligt frembringe miljørigtige produkter, som flugter de danske og de internationale klimamål. Samtidig har vi fortsat uudnyttet kapacitet i produktionen, uudforskede vækstmuligheder og ikke mindst troen på, at vi med vores anderledes, skandinaviske approach kan sætte vores aftryk på fremtiden, pointerer Nina Reinert.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Erhverv For abonnenter

Linus er så psykisk syg, at han må bo på bosted: Pludselig blev han direktør i fire selskaber

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Nordtyskland

Fugleinfluenzaen raser igen: Besætning på 700 gæs blev slået ned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce