Annonce
Kolding

Alle beboere og medarbejdere skal testes: Nye coronaramte på plejehjem og skoler

Senior- og sundhedsdirektør Annette Lund oplyser, at alle beboere og medarbejdere på Birkebo nu testes ud fra et forsigtighedsprincip. Arkivfoto: Søren Gylling
Birkebo Plejehjem i Christiansfeld har fået coronavirus indenfor dørene. Nu skal alle beboere og medarbejdere testes. Også nye tilfælde er dukket på tre skoler i Kolding. Mange er sendt hjem i isolation og skal testes.
Annonce

Christiansfeld/Kolding: Plejehjemmet Birkebo i Christiansfeld har fået corona indenfor dørene, så nu skal alle plejehjemmets beboere og medarbejdere testes for en sikkerhed skyld.

Også på tre skoler i Kolding er der dukket nye tilfælde op, så flere skoleklasser og ansatte er sendt hjem i isolation, mens de afventer resultaterne er deres test.

På Birkebo er det en nattevagt, der er konstateret smittet med corona efter at være blevet testet i forbindelse med et smitteudbrud på hendes børns skole. Nattevagten har ingen symptomer, oplyser Kolding Kommunes senior- og sundhedsdirektør Annette Lund.

En kollega – en anden nattevagt - er vurderet til at være nærkontakt, og hun er sendt hjem i isolation og skal testes, men ingen borgere betegnes som nære kontakter, da medarbejderen har brugt værnemidler korrekt og øvrige retningslinjer er fulgt.

- Men ud fra et forsigtighedsprincippet vælger vi at få alle beboere og medarbejdere testet to gange. Vi forventer, at Regionens podebil kommer ud på Birkebo, oplyser Annette Lund.

Annonce

Tre skoler

På tre af Koldings skoler dukkede ligeledes fredag nye coronasituationer op igen, oplyser børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson.

På Dalby Skole er en elev i 5. klasse testet positiv. Elevens nære kontakter er egen klasse - i alt 23 elever - og syv medarbejdere. Alle er hjemsendt i isolation, og de testes lørdag og mandag.

På Munkevængets Skole er to elever i henholdsvist en 5. og en 6. klasse testet positive. Også her er begge klasser og samt i alt 12 medarbejdere sendt hjem til test mandag og onsdag, og der iværksættes fjernundervisning, oplyser Petterson.

Endelig er endnu en medarbejder på Harte Skole testet positiv. Smitteopsporing viser, at der er nære kontakter i tre klasser, nemlig  3.a og 3. b og en 6. klasse. Cirka 50 elever og 16 medarbejdere vurderes at være nære kontakter og er sendt hjem i isolation. De skal testes søndag og tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce