Annonce
Esbjerg

Nye forpagtere skal nu åbne krodørene: - Nye koste fejer anderledes

Iver Cenholt Nielsen, ejer af Nørby Kro, vil med sine mange års erfaring i krobranchen agere som mentor for de nye forpagtere. - Hans erfaring kan ikke købes for penge, lyder det fra Thomas Element. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Der bliver ikke tale om de store forandringer, når kæresteparret Thomas Element og Anne Andreasen fra den 8. marts skal forpagte kroen. Ifølge dem skal kroen fortsat byde på dansk kromad til ordentlige penge.

Fanø: Fra den 8. marts er det et nyt forpagterpar, som kan åbne dørene til Nørby Kro. Restaurant- og hotelbeværtningens ejer, Iver Cenholt Nielsen, er klar til pension, og i denne forbindelse tilbød Thomas Element og Anne Andreasen at tage forpagtertjansen. Tidligere har Anne Andreasen arbejdet i restaurant- og hotelbranchen i 28 år over hele Danmark, mens Thomas Element tidligere har haft Fanø Is & Konfekture samt Havnekiosken, som blev solgt i december.

- Vi havde lyst til nye udfordringer, og vi kan begge to godt lide servicebranchen. Det her er noget helt andet, end det vi kommer fra, men det har stadig med mennesker at gøre, siger Thomas Element.

Selvom der stadig er lidt over en måned til at parret griber stafetten, kan de ikke vente til den første dag som forpagtere.

- Vi glæder os rigtig meget til at drive kroen videre i kroens ånd. Vi skal ikke ind og opfinde den dybe tallerken. Men selvfølgelig fejer nye koste anderledes, så vi kommer da til at sætte vores eget præg på tingene, siger Thomas Element.

Annonce
Thomas har boet på øen i over 15 år, mens Anne Andreasen har drevet et rengøringsfirma i to år. Foto: Mikkel Hausted Hansen

Et godt match

Med Thomas Elements administrative baggrund og Anne Andreasens mange år i restauranter føler parret, at de supplerer hinanden rigtig godt. Det kommer også til at afspejle den indledende arbejdsfordeling.

- I starten kommer jeg til at være i restaurantdelen, og så tager Thomas sig af kontordelen. Det er der, vores stærke sider er, og sådan kommer vi til at supplere hinanden, siger Anne Andreasen og uddyber, at de på et tidspunkt rykker rundt på arbejdsrollerne, så de bliver bekvemme med alle dele af arbejdet.

Parret er også ambitiøse efter at være nemme at få øje på, når gæsterne træder ind i restauranten.

- Vi skal begge to være synlige. Borgerne og turisterne skal kunne se, hvem vi er som forpagtere, så vi ikke bare sidder i baggrunden, siger Anne Andreasen.

Hvad fremtiden kommer til at byde Nørby Kro har parret ikke nogen konkrete idéer til endnu, men drømmen er fastlagt.

- Målet er, at vi bliver rigtig glade for arbejdet, så vi kan få mulighed for at købe stedet. Jeg er heller ikke i tvivl om, at vi nok skal nå det mål, siger Thomas Element.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Indbrudstyve stjal designmøbler

Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce