Annonce
Esbjerg

Nye parkeringsregler sender chokbølger gennem Esbjerg City: - Vi bløder allerede

Medlemmerne af Esbjergs cityforening er alt andet end begejstrede for kommunens nye planer for betalingsparkering i centrum. Kritikken gør indtryk, replicerer udvalgsformand. Arkivfoto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistorisk Arkiv
Teknik & Byggeudvalgets beslutning om at skærpe parkerings-reglerne i en betalingszone i indre by har sendt rystelser gennem detailhandlen organiseret i Esbjerg City. Formand advarer kraftigt mod at gennemføre den restriktive parkeringsmodel.
Annonce

Esbjerg: Med hovedrysten og vantro. Sådan har butikker og caféer i centrum modtaget nyheden om, at Esbjerg Kommune har en langt mere restriktiv model for betalingsparkering i kikkerten.

Indtil nu har betalingsløsningen været fremlagt som et tilbud eller en service, som bilisterne selv kunne vælge til eller fra. Det har dog vist sig at være en sandhed med modifikationer, for nu arbejder man med en model, hvor bilister kun kan parkere gratis i to timer per døgn og ikke som først antaget per parkeringsplads. Dermed vil man ikke blot kunne flytte bilen til en anden plads, hvis man ikke vil betale de 12 kroner i timen, parkering kommer til at koste fra tredje påbegyndte time.

Det er hverken den model eller den pris, som cityforeningen har nikket til, og formanden for Esbjerg City, advokat Poul Jensen, Dahl, advarer på det kraftigste imod at gennemføre den restriktive parkeringsmodel.

Annonce

- Vi bløder allerede

- Det, der nu springer i øjnene ved den vedtagne model, er timingen set i relation til både den forhøjede pris og den to timers gratis parkeringsbegrænsning per døgn. Jeg er bestemt ikke af den opfattelse, at det var det, vi havde en indforståethed om, og jeg er meget ærgerlig over, at man kommer med sådan en løsning, siger Poul Jensen.

Sagens gang

Det kom bag på adskillige politikere, at de i økonomiudvalget havde været med til at vedtage så restriktiv parkeringsmodel, hvor der kun tildeles kunder i midtbyen to timers gratis parkering per døgn inden for parkeringszonen. I sagsfremstillingen var der nemlig ikke gjort det store ud af dén oplysning.

Byrådsmedlem Henrik Vallø (Borgerlisten) indbragte derfor sagen for Esbjerg Byråd og forlangte, at sagen blev sendt tilbage til fornyet behandling i udvalget. Forslaget blev fremsat af Borgerlisten, Dansk Folkeparti og løsgænger Hans K. Sønderby, men også De Konservative og De Radikale havde på forhånd erklæret sig villige til at støtte forslaget. 

Alle 31 medlemmer af byrådet endte dog med at stemme for at sende sagen tilbage til udvalget, som nu skal genbehandle den samt eventuelt foretage ændringer i den oprindelige beslutning, inden sagen igen skal igennem økonomiudvalg og byråd.  

Ændringerne i parkeringsreglerne stod til at træde i kraft ved årsskiftet.

Han mener, at de vedtagne 12 kroner er en alt for høj timepris, og påpeger, at kommunens første udspil var otte-ni kroner. Derudover ærgrer han sig over kommunens manglende sans for timing og konduite, detailhandlens nedtur taget i betragtning.

De tomme butiksfacader langs gågaden var svære at overse allerede inden corona, der kun har gjort livet sværere for det lokale handelsliv, og som langt fra er overstået.

- Det betyder bare, at midtbyen kommer til at bløde endnu mere.Man behøver bare at se på de tomme butikker, og de bliver betydeligt flere, hvis der ikke kommer penge i kassen. Vi - butikker og restaurationer - har brug for ro nu, siger Poul Jensen.

Annonce

Kritikken gør indtryk

Formandens kritik gør stort indtryk, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V).

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Esbjerg City, og vi lytter selvfølgelig til deres kritik. Jeg synes især corona-pointen er væsentlig, og vi anerkender naturligvis også, at kommunen har både med-ansvar og interesse i at sikre, at vi har et godt handelsliv og en fungerende bymidte, siger udvalgsformanden, som lægger sig fladt ned.

- Jeg kan godt forstå deres frustration og protester, og jeg er enig med dem i, at den nye model ikke er optimal. Det er også derfor, at sagen blev sendt tilbage til udvalget efter behandling i byrådet. Vi må prøve at finde en mere fornuftig løsning, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Tim har ikke solgt en eneste eksotisk rejse siden marts: Tvunget til corona-annulleringer for fem millioner kroner

Annonce