Annonce
Esbjerg

Nyt EU-program sender lokale lærere og elever på ophold i udlandet

Auraskolen i Esbjerg er blandt de syddanske skoler, der i den kommende tid får større mulighed for at sende lærere og elever til udlandet. Arkivfoto
Auraskolen i Esbjerg kan allerede nu begynde at glæde sig over muligheden for finansiering til deres internationale aktiviteter de næste syv år. De har nemlig fået bedre mulighed for at søge EU-midler til ophold i udlandet for lærere og elever.

ESBJERG: Auraskolen i Esbjerg er blandt de syddanske skoler, der kan se frem til udveksling og samarbejde på tværs af EU-grænser i de kommende år.

Med en såkaldt Erasmus-akkreditering i ryggen, er de blevet tildelt et slags ”medlemskort”, der medfører at de slipper for at skrive detaljerede ansøgninger hver gang, de vil søge midler til for eksempel kompetenceudviklingsforløb eller elevophold fra Erasmus+ programmet. De er med andre ord sikret finansiering til deres mobilitetsaktiviteter hvert år frem til 2027.

På Auraskolen i Esbjerg er internationalisering en del af skolens DNA. Med grundtanken om at alle skal kunne mestre en ukendt fremtid, er det nemlig skolens mission at klæde eleverne på til at færdes i en verden, der forandrer sig hurtigt.

Annonce

Bliver skarpere

For at give eleverne de rette kompetencer, er det ifølge Lisbeth Kodal, konsulent og international koordinator på Auraskolen, afgørende, at de får lov til at komme ud og opleve det europæiske medborgerskab.

- Vi synes, det er vigtigt, at eleverne får udsyn og kan snakke og orientere sig internationalt. Derfor vil vi gerne bidrage til, at alle kommer til at få sådan et autentisk kulturmøde, som det vil være med udveksling i udlandet, siger hun.

Udover at mere end 2500 lærere, pædagoger og elever får mulighed for at rejse til et andet EU-land og tilegne sig ny viden, har kommunerne også modtaget EU-støtte til at styrke implementeringen af deres lærings- og udviklingsstrategier. Det er et EU-projekt, når det er allerbedst

I første omgang er det skolens lærere og pædagoger, der får mulighed for at komme afsted. Efterfølgende er det tanken, at lærerne kan trække på deres nye europæiske netværk, når eleverne senere får chancen for at komme på udveksling. Og Lisbeth Kodal er ikke i tvivl om, hvad skolen skal få ud af projektet.

- Vi forventer, at vi på Auraskolen bliver endnu skarpere og dygtigere til at undervise, og at vi får et større europæisk netværk. Samtidig håber vi, at vi får mulighed for at videndele, så vi kan bruge den nye viden til ikke bare at ændre, men også forbedre og styrke skolens undervisningspraksis, lyder det.

Annonce

EU når de er bedst

Det Syddanske EU-Kontor har hjulpet Auraskolen med råd og vejledning i ansøgningsprocessen. EU-konsulent Cathrine Holm Frandsen glæder sig over det flotte resultat.

- Jeg er så glad for den store syddanske succes med at blive akkrediteret. Det er et EU-projekt, når det er allerbedst, siger hun om Erasmus-akkrediteringen, der er et forholdsvis nyt tiltag.

Auraskolen har afdelinger i Hjerting, Sønderis og Bryndum.

Annonce
Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Esbjerg

Udvalg bakker op i omstridt sag om ringvejsbro: Vi har fået mange positive henvendelser fra borgere, der ønsker udvikling

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce