Annonce
Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Tanja Biermann Petersen, der er socialrådgiver i Familieafdelingen, fortæller, at hun oplever, at unge borgere mange gange er mere afslappede, når de skal til møde på telefonen eller Skype. Foto: Casper Vagner Christensen
Erfaringer med hjemmearbejde i Familieafdelingen i Kolding Kommune under coronakrisen har været så gode, at medarbejderne nu får mulighed for at arbejde hjemme flere dage om ugen.

Kolding: Selvom det efterhånden er to måneder siden, at offentligt ansatte i Syddanmark kunne vende tilbage til deres arbejdspladser, er der stadig flere af socialrådgiverne i Kolding Kommunes familierådgivning, der arbejder hjemme. Medarbejderne i Familierådgivningen, som hører under Socialforvaltningen, har nemlig fået lov til at arbejde hjemmefra flere dage om ugen.

Ifølge Søren Jensen, som er afsnitschef, viste det sig under corona-nedlukningen, at der var nogle helt klare fordele ved hjemmearbejde. Han fortæller, at sygefraværet faldt. At de ansatte oplevede færre forstyrrelser og blev mere effektive. At småbørnsfamilier lettere kunne få hverdagen til at hænge sammen.

- Der viste sig at være nogle lavthængende frugter, som vi gerne vil plukke, siger Søren Jensen.

Annonce

Derfor har han i samspil med andre fra ledelsen besluttet, at socialrådgiverne fremover skal have mulighed for at vælge, om de vil møde ind på kontoret på Nicolaiplads eller på hjemmekontoret.

- Vi har lagt en ramme, som tilgodeser den enkelte medarbejders behov, så der både er mulighed for at have faste hjemmearbejdsdage eller planlægge dem ad hoc. Men vi blev også enige om, at der skulle være nogle faste kommunedage, så der stadig er dage, hvor vi møder ind. Det skal sikre, at der fortsat er noget sparring, og at den sociale trivsel ikke går fløjten, siger Søren Jensen.

En af de socialrådgivere, som er glade for tiltaget, er Tanja Biermann Petersen.

- Jeg finder det rigtig, rigtig fint, og jeg er hurtigt begyndt at trives med det. Jeg oplever, at jeg bedre kan koncentrere mig om min kerneopgave, forklarer hun.

Borgerkontakten intakt

Søren Jensen forsikrer, at borgerkontakten vil forblive intakt, selvom medarbejderne arbejder hjemmefra. På mange måder er socialrådgiverne blevet bedre til selv at tage initiativ, når de arbejder hjemmefra, mener han. Sådan var oplevelsen under corona-nedlukningen i hvert fald.

- Vi var bedre til at være proaktive i forhold til borgerne og selv kontakte borgerne, efter de havde været til møde. På en eller anden måde synes jeg, vi er kommet tættere på borgerne, når vi også har haft bedre tid til at fundere over sagerne, siger Søren Jensen.

- Samtidig giver det også borgerne mere frihed, at vi kan tage et møde på Skype. Så slipper de for at tage fri fra arbejdet eller komme ned på kommunen, siger han.

Søren Larsen fortæller, at der tidligere har været en opfattelse af, at man bedst kunne mærke, hvordan borgeren havde det, hvis man mødtes fysisk.

- Men for flere borgere virker det faktisk mere afslappet at have kontakten på telefon eller Skype. Det ene udelukker ikke det andet, men et digitalt møde er et rigtig godt supplement, siger Søren Jensen.

Annonce

Mange har takket ja

Gennem de næste tre-fire måneder vil der løbende blive evalueret på, hvordan ordningen fungerer. Evalueringen går også ud på at spørge borgerne om, hvorvidt de kan mærke en højere kvalitet, når medarbejderne arbejder mere hjemmefra.

- Det er vigtigt mig for, at der kan mækres en større borgertilfredshed. Det er det essentielle for at få det til at gå op i en højere enhed, siger Søren Jensen.


- Vi var bedre til at være proaktive i forhold til borgerne og selv kontakte borgerne, efter de havde været til møde. På en eller anden måde synes jeg, vi er kommet tættere på borgerne, når vi også har haft bedre tid til at fundere over sagerne

Søren Jensen, afsnitschef


I første omgang er det medarbejdere på afsnittet for unge og handicap, der har fået lov at arbejde mere hjemmefra, og efter sommerferien gælder det også for afdelingen for børn. Stort set alle medarbejdere har i et eller andet omfang takket ja til tilbuddet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce