Annonce
Kultur

Nyt projekt: Esbjerg vil udklække kulturtalenter

Musikfestivalen Made in Esbjerg bliver nævnt som et eksempel på en case, som deltagerne på forløbet Flags kan komme til at arbejde med. Arkivfoto: Annett Bruhn 
Med Tobias Kippenberger som tovholder og frontmand skal et nyt projekt med navnet "Flags" udvikle kulturelle ildsjæle og iværksættere. Projektet er et samarbejde mellem lokale fonde, Business Esbjerg og koncertarrangøren Smash!Bang!Pow!

Esbjerg Kommune: Et korps af unge ildsjæle skal i de kommende år være med til at ryste den kulturelle pose godt og grundigt i Esbjerg Kommune.

Med talentudviklingsforløbet "Flags" får unge mellem 16 og 30 år med en iværksætter i maven mulighed for at gøre kulturelle drømme og ambitioner til virkelighed.

Det er ikke en uddannelse og heller ikke et forløb, der egentligt henvender sig til udøvende kunstnere, forklarer den tidligere forsanger i bandet The Floor is made Of Lava, Tobias Kippenberger, der er tovholder og projektleder i Flags.

Annonce

Inspiration

- Jeg vil kalde det et inspirationsforløb for unge, der brænder for selv at skabe kulturelle begivenheder og events fra kontoret eller gennem Excelark, hvis vi skal stille det lidt firkantet op. Det kan være, man går med en drøm om at lave en musikfestival eller noget indenfor sport, udeliv eller gastronomi, det kan have mange forgreninger, ligesom der er utrolig mange aspekter af det at være arrangør af events og arrangementer i kulturens verden, forklarer Tobis Kippenberger.

Forløbet strækker sig over 11 dage fordelt på ti måneder, og deltagerne vil blandt andet blive præsenteret for oplæg fra otte markante kulturaktører, der hver især vil forsøge at inspirere de unge ved at øse ud af deres erfaringer fra for eksempel sportens verden eller fra tilrettelæggelse af festivaler. Der skal arbejdes med cases og konkrete opgaver hos lokale kulturaktører.

Og så skal deltagerne ved forløbets afslutning plante et flag.

- De får allerede ved forløbets begyndelse stillet i udsigt, at de skal levere og arrangere et nyt event, som de selv skal stå for alle aspekter af. de skal så at sige plante et kulturelt flag og sætte deres aftryk - deraf navnet "Flags", forklarer Tobias Kippenberger.

Annonce

Netværk

Det er Kippenberger selv, der har udtænkt skelettet til konceptet, og forløbets endelige udformning er blevet til i samarbejde med de øvrige samarbejdspartnere, som har fået præsenteret hans idéer.


Det handler om at danne netværk, noget jeg selv savnede, da jeg var musiker i Esbjerg.

Tobias Kippenberger.


- Det handler om at danne netværk, noget jeg selv savnede, da jeg var musiker i Esbjerg. Deltagerne vil danne netværk internt og med de kulturaktører og -institutioner, de stifter bekendtskab med i forløbet, og så er det også en vigtig ambition at få erhvervslivet med. Jeg ser Flags som et "missing link" og et supplement til de eksisterende uddannelser og forløb på området, og og om tre år står vi så med en skare på 75 unge kultursoldater, der er klar til selv at sætte skibe i søen og også udfordre og skærpe de eksisterende tilbud, så det er win-win for alle, mener Tobias Kippenberger.

Forsanger og frontmand i det hedengangne esbjergensiske rockband The Floor Is Made Of Lava, Tobias Kippenberger, er projektleder og tovholder i "Flags". Arkivfoto: Petra Kleis. 

Flags

Flags er et talentudviklingsforløb, som Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, Johann Hoffmann Fonden og Business Esbjerg  står bag sammen med koncertarrangøren Smash!Boom!!Pow! og Tobias Kippenberger, der er tovholder på projektet.

Forløbet strækker sig over ti måneder.

Første hold på 25 unge mellem 16 og 30 år begynder forløbet den 1. september.

Flags forventes at blive et treårigt projekt med tre årgange.

Der er ansøgningsfrist den 1. juni, og en plads på holdet koster 2.000 kroner.

Læs mere og ansøg på www.esbjergflags.dk. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce