Annonce
Esbjerg

Officielt: Babcock overtager helikopterflyvninger fra Esbjerg til Nordsøen

Babcock Danmark har vundet kontrakten med helikoptertransport til den danske del af Nordsøen for olieselskabet Total. PR-foto
Babcock oplyser nu, at koncernen har vundet helikoptertransporten til og fra olieinstallationerne i Nordsøen i de næste fem år gældende fra årsskiftet.

Esbjerg: Selskabet Babcock Danmark A/S skal fra årsskiftet og de næste fem år frem levere helikoptertransport til og fra olieselskabet Totals offshore-installationer i den danske del af Nordsøen.

Det oplyser Babcock Danmark i en pressemeddelelse.

Med denne kontrakt styrker Babcock sine aktiviteter på det danske marked gennem sin nyetablerede lokale virksomhed, Babcock Danmark A/S. Babcock Danmark er i øjeblikket i gang med at få et dansk AOC (Air Operator's Certificate). Virksomheden vil have hjemsted i Esbjerg, og den får en dansk ledelse med ansvar for de danske aktiviteter, oplyses det videre i pressemeddelelsen.

Annonce


Offshore-markedet er vigtigt for os, og denne kontrakt er et udtryk for vores vilje og evne til at kunne levere en sikker og pålidelig service.

Marius Hansen, adm. direktør, Babcock Danmark


Marius Hansen, administrerende direktør for Babcocks aktiviteter i de nordiske lande, er stolt af, hvad Babcock har opnået med at vinde kontrakten, som vurderes at have en milliardværdi.

- Vi er glade over at få muligheden for at udvide vores aktiviteter i Danmark og kan bygge på de seneste års erfaring med at levere luftfartsydelser til Maersk/Total i Storbritannien. Offshore-markedet er vigtigt for os, og denne kontrakt er et udtryk for vores vilje og evne til at kunne levere en sikker og pålidelig service. Vi ser frem til at udføre opgaven for Total og få et godt samarbejde med alle leverandører og den lokale industri i Danmark, oplyser han i pressemeddelelsen.

Ansætter folk

Ud over aktiviteten fra Esbjerg vil Babcock også udføre helikoptertjeneste til Totals installationer i den britiske del af Nordsøen fra lufthavnen i Aberdeen.

Babcock Danmark har brug for administrativt personale, piloter og teknikere til den daglige vedligeholdelse af deres tre Airbus H175 helikoptere i Esbjerg.

Ansættelsesprocessen til disse funktioner vil begynde snarest.

I mange år har selskabet NHV, tidligere Dancopter, haft kontrakten med helikoptertransporten til og fra Nordsøen. Også et andet lokalt selskab Bel Air havde håbet på at få den lukrative kontrakt. Blandt de andre bydere på kontrakten har været internationale selskaber Bristow, CHC og West Star Aviation Service.

Om Babcock

Babcock er en global virksomhed med 35.000 ansatte, som med hovedkontor i Storbritannien arbejder indenfor sektorerne marine, land, luftfart og nuklear energi. Babcock har i mere end 40 år beskæftiget sig med transport til og fra den britiske olieindustri i Nordsøen fra baser i blandt andet Norwich og Sumburgh (Shetland). Babcock overtog for nogle år siden konkurrenten Bond Offshore Helicopters,

Babcock overtog sidste sommer luftambulancetjenesten i Norge.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter fire års rumsteren i klagenævn er afgørelsen truffet:  Naturfolk sætter Esbjerg Kommune og virksomheder skakmat

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

De ældste elever på lokal skole er sendt hjem: En forælder er ramt af den nye omikron-variant

Sydjylland For abonnenter

Madelaine frygtede at dø, før hun nåede operationsbordet: Nu frygter hun at lang ventetid rammer andre

Tønder

Politijagt med 160 kilometer i timen: Blev stoppet med søm-måtte

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Esbjerg For abonnenter

Ejer i tårer: Procedurefejl kan lukke populær sushi-restaurant

Esbjerg

Smitten stikker af flere steder: I stor bydel er den nu steget med næsten 600 procent på 12 dage

Haderslev

Se video: 400 bigballer får lov til at brænde ud midt i landsby

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Esbjerg

Ny butik klar i Marskcentret: Tidligere Jem og Fix får nye lejere

Sønderborg For abonnenter

Snavset og spor efter gamle madrester: Spisested indkasserer anden bøde på et år

Aabenraa

Vanvidsbilist flygtede fra kontrol: Kørte over 200 kilometer i timen

Annonce