Annonce
EfB

Olsen bakser med systemet

Lars Olsen har tænkt sig at skifte efter behov i kampen mod Fredericia - også i respekt for, at resultatet meget gerne må være positivt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Franz Brorsson debuterer i startformationen mod FC Fredericia, Ante Erceg er garanteret spilletid. EfB stiller op uden sine to seedede angribere, og træneren er parat til at gå på kompromis med sit elskede 4-4-2-system.

Der bliver mulighed for at se to af EfB’s nye ansigter i klubbens sidste træningskamp på dansk grund inden forårspremieren mod FC København 14. februar.

Midterforsvareren Franz Brorsson starter på banen mod Fredericia fredag, og i løbet af kampen kommer Brøndby-lejesvenden Ante Erceg på banen, lover træner Lars Olsen.

- Vi skifter efter behov, men det ligger fast, at Erceg og Joni (Kauko, red.) får spilletid, siger Lars Olsen, der endnu ikke har lagt sig fast på, hvor Ante Erceg skal spille.

- Han kan spille alle de fire forreste pladser, men han er faktisk bedst på en venstre kant. Det var der, han havde succes i sin tid i Kroatien, fortæller Lars Olsen.

Joni Kauko har skrantet lidt med sygdom på det seneste og er dermed ikke i spil til de første 11, men han er dog med i truppen i modsætning til fire potentielle stamspillere, Yuri Yakovenko, Mohammed Dauda, Søren Reese og Markus Halsti, der alle bokser med småskader.

Annonce

Tegningen skal være der

Fraværet af Yakovenko og Dauda gør, at Lars Olsen stiller med en noget alternativ offensiv, idet unge Mads Larsen spiller lige bag Adrian Petre i en slags 4-4-1-1-formation – men kunne også kalde den 4-2-3-1. Talkombinationerne svirrer lidt rundt i hovedet på træneren, der føler sig nødsaget til at gå på kompromis med sit foretrukne 4-4-2-system.

- Det er jo i den sidste ende spillerne, der afgør systemet, og jeg fornemmer, at de er mest trygge ved at spille med en hængende angriber, siger Lars Olsen, der har adskillige muligheder for at besætte pladsen lige bag den forreste angriber – mod Fredericia bliver det unge Mads Larsen, der får chancen fra start.

- I har tabt de to første træningskampe og lukket otte mål, I kommer lige fra et efterår, da I kun vandt tre af 20 kampe – er det på den baggrund ekstra vigtigt at vinde over Fredericia?

- Du har ret i, at vi skal til at vænne os til at vinde igen, men mod Fredericia vil jeg først og fremmest kigge på, om vi leverer en god præstation. Vi har trænet hårdt, benene er tunge, og det kan gå ud over spillet, men vi skal meget gerne se tegningen til noget godt mod Fredericia, siger Lars Olsen.

EfB stiller således op.

Jeppe Højbjerg, Jeppe Brinch, Franz Brorsson, Rodolph Austin, Kevin Conboy – Pyry Soiri, Jacob ”Lungi” Sørensen, Lasha Parunashvili, Mathias Kristensen – Mads Larsen – Adrian Petre.

Kampen mod Fredericia spilles 11.00 på kunststofbanen i KFUM Parken Randalsvej 29 i Fredericia.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce