Annonce
Sønderborg

Omdanner soldaterhjem til hytte: Spejdere mangler 170.000 kroner

De frivillige har lagt mange arbejdstimer i genopbygningen af spejderhytten. Her lægges der fundament. Privatfoto
KFUM-spejderne i Dybbøl er i gang med at opbygge en ny spejderhytte af det tidligere soldaterhjem fra Sønderborg. For at få de sidste penge hjem deltager spejdergruppen i kampagnen Underværker.

Dybbøl: I 2016 blev det tidligere KFUM Soldaterhjem på Sønderborg Kaserne købt billigt af KFUM-spejderne i Dybbøl. Spejderne havde bruge for mere plads, og en ny spejderhytte skulle bygges op af det tidligere soldaterhjem.

Efter nogle års forsinkelse er spejderhytten nu ved at blive bygget op af håndværkere og frivillig arbejdskraft.

Bygningen bliver del af det, som spejderne selv har døbt Kraftcenter Dybbøl. Centret skal danne ramme for et center for børn-, unge- og voksenfællesskaber i Dybbøl og skabe grobund for børnenes trivsel i området.

Den nye hytte får blandt andet et stort aktivitetsrum samt plads til opbevaring af spejdernes udstyr og materialer. Desuden bliver der plads til udstyr til de nye, nærliggende boldbaner. Samtidig skal hytten fungere som samlingssted for ungdomsforeninger, boldklub, børnehave, kommunal dagpleje og grundejerforening.

Annonce

Borgere skal stemme

Projektet til 1,7 millioner kroner har fået støtte fra Sønderborg Kommune på 600.000 kroner samt fra fonde. Men der mangler stadig cirka 170.000 kroner, som skal bruges til energiforbedringer og udenomsarealer.

Derfor er projektet en del af Realdania Fondens kampagne Underværker. Man kan stemme på projektet Spejdernes Kraftcenter Dybbøl på www.undervaerker.dk

Tidligere har projekter som medborgerhus og genåbning af købmandsbutik i Tandslet og fælleslokaler i Elstrup Mølle blevet støttet af Underværker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

KIF Kolding For abonnenter

Se analysevideo: Kaloriefyldt KIF Kolding-sejr over skuffende SønderjyskE

Annonce