Annonce
Kolding

Overhalede politiet på motorvejen: Påvirket vanvidsbilist uden kørekort anholdt efter biljagt

Arkivfoto: Louise Koustrup

Kolding: En 29-årig mand fra Aarhus kan formentlig se frem til at få beslaglagt sin bil med henblik på konfiskation, efter han i længere tid forsøgte at køre fra politiet lørdag aften.

Optrinnet startede omkring klokken 20, hvor en civil færdselspatrulje fra Sydøstjyllands Politi blev overhalet af den 29-årige med høj hastighed. Færdselsbetjenten foretog derfor en fartmåling.

- Jeg har ikke tallene, men det er med meget høj hastighed, siger Hans Hoffensetz, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Ved afkørsel 65 Kolding S sætter betjentene udrykning på for at få standset den hurtigkørende bilist, som svarer ved at køre af motorvejen, over for rødt på Tankedalsvej og ned på motorvejen igen i nordgående retning.

Skyld i færdselsuheld

Ved Kolding V forlod manden igen E45, kørte ad Ny Esbjergvej og fortsatte over for rødt i krydset med Vejlevej. Her måtte tre biler bremse hårdt op for at undgå sammenstød.

Herefter fortsatte han mod syd ad Vejlevej og kørte igen over for rødt lys ved krydset med C F Tietgens Vej.

- Her forårsagede han et mindre færdselsuheld, heldigvis uden personskade, siger Hans Hoffensetz.

Færdselsuheldet skete ved, at en bil bremsede hårdt op for at undgå kollision med den aarhusianske bilist, hvilket resulterede i en påkørsel, fordi den bagvedkørende ikke nåede at bremse.

Annonce

Fortsatte til fods

Den 29-årige fortsatte i høj hastighed ad C F Tietgensvej, mod syd ad Skovvangen, inden han kørte til højre ad Nørremarksvej.

- Her fik vi en tilgående patruljevogn til at hjælpe med eftersættelsen med henblik på at få standset køretøjet, siger vagtchefen.

Bilisten fortsatte derefter ind på Skovvejen og ind på en parkeringsplads på vejen, hvor han standsede, steg ud og flygtede til fods.

- Det lykkedes den tilgående patrulje at løbe føreren op, og vi har derfor fået ham anholdt, siger Hans Hoffensetz.

Politiet vurderer, at manden var påvirket af narkotika, og med sig havde han en lille klump hash. Derudover kørte han også bil uden førerret.

- Vi forsøger at få beslaglagt bilen med henblik på konfiskation. Når man kører på den her måde og bringer andres liv i fare, mener vi, at vi har en god sag. Det er det, vi arbejder på nu.

Den 29-årige sigtes efter straffelovens paragraf 252, som handler om, at han ved hensynsløs adfærd har bragt andre i fare. Det er en del af vanvidsbilist-pakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Sydjylland

Gode coronanyheder - smitten falder drastisk i flere pressede kommuner

Annonce