Annonce
Aabenraa

På med skoene: Idrætsfolket kan mødes igen - udendørs

Inden alt for længe kan der igen komme gang i atletikken på Aabenraa Stadion. Arkivfoto: Søren Gylling
Der er trykket på startknappen, så idrætsforeninger i Aabenraa Kommune igen kan samle medlemmer til udendørs aktiviteter. Og i kommunen er der nedsat en arbejdsgruppe, som tilbyder starthjælp til foreningerne.
Annonce

AABENRAA: Foreningerne i Aabenraa Kommune har igen fået adgang til udendørs idrætsanlæg, så sportsaktiviteter med op til ti personer kan blive sat i gang. Og kommunen arbejder på, at også idrætshaller snart kan genåbnes, med de krav det stiller til sådan noget som afstandsmarkeringer.

Det sker, efter sundhedsmyndighederne og idrætsorganisationerne forleden meldte ud, at det er forsvarligt, når man overholder en række retningslinjer. Man skal for eksempel stadig holde to meters afstand. Derfor anbefales det også, at fodboldklubber venter lidt endnu med at gå i gang eller laver andre aktiviteter.

Retningslinjer

  • Maksimalt ti personer må være samlet
  • Der skal holdes to meters afstand under aktiviteten
  • Brug ikke de samme redskaber eller bolde
  • Vask hænder før og efter aktiviteten
  • Klæd om hjemmefra og bad også derhjemme

Aktiv Aabenraa vil hjælpe foreninger med spørgsmål om genstart af aktiviteter via sin Facebook-side, og aktivitetskoordinator Maja Lykke Schmidt kan kontaktes på malsc@aabenraa.dk

Annonce

Atletikklub lægger planer

Beskeden vækker stor glæde i Aabenraa Idræts- og Gymnastikforening, AAIG, der blandt andet har atletik på programmet.

- Vi har fået besked fra Arena Aabenraa om, at vi gerne må gå i gang nu, og det gør vi, så snart vi i trænergruppen har planlagt, hvordan vi starter, så vi kan følge retningslinjerne, siger Kenny Bach Andersen, formand for atletikafdelingen AAIG ATM.

Han venter dog, at det tidligst kan blive omkring 11. maj, da forberedelserne vil tage tid.

- Vi skal for eksempel have håndsprit klar, og det er nok ikke så nemt at trylle frem, siger Kenny Bach Andersen.

Normalt ville atleterne allerede have været i gang i en måneds tid på dette tidspunkt. Trænerne holdt faktisk planlægningsmøde netop den aften for seks uger siden, da statsministeren meldte ud, at samfundet ville blive lukket ned for at undgå spredning af coronavirus.

- Jeg har haft en snak med en forælder, hvis datter tripper rundt derhjemme. Det er sjovest at være sammen med andre om sport. Det er ikke det samme at løbe en tur. Og vi trænere glæder os nok lige så meget som de unge, siger formanden.

Annonce

Arbejdsgruppe yder hjælp

Kommunens fritidsorganisation, Aktiv Aabenraa, har sendt besked til foreningerne og arbejder selv på højtryk for at finde ud af, hvad det er muligt at gennemføre af aktiviteter som Aktiv Ferie, Ferie Camps Blå Flag-aktiviteter og Åben Himmel-arrangementer.

I kommunen er der samtidig lavet en arbejdsgruppe med fritids- og kulturkonsulenter, som foreningerne kan kontakte med de udfordringer, det giver at starte op på trods af restriktionerne.

- Vi vil gerne kontaktes både nu, over sommeren, og når mange starter ny sæson til september. Vi kan måske også være med til at starte nye aktiviteter, og vi vil også meget gerne høre om de alternative løsninger, mange foreninger allerede har fundet, og om gode historier, vi kan dele med andre, siger Aktiv Aabenraas aktivitetskoordinator, Maja Lykke Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce