Annonce
Erhverv

Pålægs-kæmpe har akut brug for arbejdskraft: Jagter forgæves 20-30 nye medarbejdere

Skare Food A/S med hovedsæde i Christiansfeld mangler arbejdskraft til virksomhedens forskellige afdelinger i Danmark og udlandet. (Arkivfoto) 
Skare Food A/S er ramt af den landsdækkende mangel på arbejdskraft. Den store kød- og pålægsvirksomhed rekrutterer lige nu forgæves.

Kolding: Den store kød- og pålægsvirksomhed Skare Food A/S med hovedsæde i Christiansfeld jagter arbejdskraft, men jagten er lige nu forgæves. Det gælder både dansk og udenlandsk arbejdskraft.

- Vi har rigtig svært ved at skaffe nye medarbejdere i øjeblikket, og det betyder, at vi må trække en del mere på den arbejdsstyrke, vi har. Det betyder mere overarbejde, fordi vi fortsat har meget travlt, fortæller adm. direktør for Skare Food A/S Lars F. Andersen.

Skare Food A/S beskæftiger lige nu godt 140 ansatte på tværs af flere afdelinger i Danmark, men faktisk er potentialet ifølge direktøren en del større.

Annonce

- Vi kunne godt ansætte mellem 20 og 30 nye medarbejdere, hvis vi vel at mærke kunne finde dem, men det kan vi ikke trods et større rekrutteringsarbejde i det meste af Jylland og i udlandet, siger Lars F. Andersen.

En ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering  (STAR) understreger det problem, som Skare Food oplever. Undersøgelsen viser, at 31 procent af danske virksomheder rekrutterede forgæves i september 2021, hvilket er det højeste tal siden 2008. Det har samtidig ført til produktionstab hos 44 procent af virksomhederne i undersøgelsen.

Polske ansatte vender hjem

Skare Food er som andre slagterivirksomheder afhængig af udenlandsk og især polsk arbejdskraft for at få produktionen af diverse kød- og pålægsprodukter til at hænge sammen.

- Mange polske ansatte er i den senere tid vendt hjem, fordi løn- og ansættelsesvilkårene i hjemlandet er blevet langt bedre, end de har været tidligere. Det er også med til gøre vores rekrutteringsarbejde sværere, fortæller Lars F. Andersen, der har siddet som direktør siden 2001.

Stor mangel i hele landet

Manglen på arbejdskraft vil foreløbigt ikke få konsekvenser for virksomhedens vækstpotentiale i både ind- og udland.

- Indtil videre klarer vi os igennem, og lige nu tror jeg ikke, vores fremtidsudsigter påvirkes af manglen, men det kan de selvfølgelig blive, siger direktøren.

Ifølge Lars F. Andersen er Skare Food en af mange virksomheder, som lige kæmper med at finde arbejdskraft i kølvandet på coronakrisen, som Danmark i løbet af 2021 er kommet stærkt ud af. De nyeste tal ledighedstal viser, at ledigheden i Danmark er den laveste i 12 år, men ifølge nye tal fra Dansk Industri, står de danske virksomheder lige nu og mangler op mod 32.000 medarbejdere.

Kort om Skare Food A/S

Firmaet er grundlagt i 1999 og producerer diverse pålægs- og kødprodukter. Hovedsædet ligger i Christiansfeld, men Skare Food A/S har afdelinger flere steder i Danmark og i udlandet. 

Virksomheden beskæftiger godt 140 ansatte, omsatte for 257 mio. kr. i 2020 og havde samme år et overskud før skat på 3,4 mio. kr. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Aabenraa For abonnenter

Ven fik ham ind som økonomidirektør: Nu er tidligere Hjem Is-ejer medejer af sønderjysk ur- og smykkesucces

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Haderslev

Baggrund: Fratelli-ønsker satte skub i Dampark-plan

Annonce