Annonce
Vejen

Par åbner restaurant med eget bryghus i Vejens gamle margarinefabrik

Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen indretter restaurant og bryghus i den gamle Alfa-margarinefabrik i Vejen. Der bliver plads til 150 gæster og brug for 10-15 ansatte inklusive en brygmester og en køkkenchef. Foto: Steen Rasmussen
Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen har overtaget lokalerne i Vestergade i Vejen, hvor kommunens borgerservice tidligere havde hjemme. De regner med at åbne serveringen i april eller maj.
Annonce

VEJEN: Til foråret får Vejen en ny restaurant med eget bryghus i den smukke Alfa-bygning midt i Vejen, som tidligere husede margarinefabrik og efterfølgende borgerservice. Her er højt til loftet og historisk vingesus, og det er ikke mindst det, som værtsparret Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen er faldet for.

- Det er en gammel drøm, som vi nu realiserer. Da vi besluttede, at nu skal det være, begyndte vi at lede efter en egnet bygning, og den gamle margarinefabrik er fyldt med atmosfære og historie og er jo helt unik. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang.


Da vi besluttede, at nu skal det være, begyndte vi at lede efter en egnet bygning, og den gamle margarinefabrik er fyldt med atmosfære og historie og er jo helt unik. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang.

Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen


Restauranten, som endnu ikke har fået et navn, indrettes i de lokaler, hvor kommunens borgerservice tidligere lå. Alfa-bygningen ejes af Morten Oxlund fra Oxdal Ejendomme. Han er fyr og flamme ved udsigten til at få en ny restaurant til byen.

Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen er iværksættere og har netop solgt deres firma Safe Call, som leverede gps-udstyr til demente. De har ingen erfaring med hverken restaurationer eller bryghuse, men som de siger; "Det får vi".

Annonce

Bryggeri fra København

- Vi har købt et bryggerianlæg fra en restaurant midt i København, som er pillet ned og snart er på vej til Vejen. På mandag begynder håndværkerne at ombygge den del, hvor selve bryggeriet installeres, fortæller Tommy Rasmussen.

- Egentlig ville vi gerne åbne til påske, men det når vi nok ikke, men inden det bliver sommer, åbner vi, og vi glæder os til at byde velkommen både til daglige kunder til frokost og middage eller bare en øl eller en kop kaffe. Der blive også mulighed for at holde private fester. Vi siger ikke nej til noget, fastslår Katja Beltoft Pedersen.

Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen har endnu ikke lagt sig helt fast på, hvilken stil restaurationen skal have, men det bliver ikke noget, som i forvejen findes i Vejen.

Alfa-bygningen er en vigtig brik i det helt gamle Vejen. Det var ikke mindst den daværende store arbejdsplads og familien Vagn Lauridsen, som satte skub i byens udvikling. Foto: Steen Rasmussen
Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen er vilde med de store vinduer i gavlen ud mod jernbanen. Foto: Steen Rasmussen
Ejer af Alfa-bygningen Morten Oxlund udleverede fredag nøglerne  til Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce