Annonce
Kolding

Pedel kvæstet efter fald fra tag: Krisepsykologer hjælper elever og lærere

Det var mandag midt i skoletiden, at den tekniske serviceleder her på Kongsbjergskolen faldt ned fra taget i forbindelse med sit arbejde. Han ligger lige nu på sygehuset. Foto: Google Street View
Efter at en pedel på Kongsbjergskolen mandag faldt ned fra et tag under sit arbejde, er krisepsykologer med til at sørge for at hjælpe elever og ansatte.
Annonce

Lunderskov: Krisepsykologer fra Kolding Kommune er klar til at hjælpe medarbejdere og elever på Kongsbjergskolen, efter at skolens pedel i mandags faldt ned fra et tag, mens han var i gang med sit arbejde.

Pedellen pådrog sig ved faldet fra skolens tag alvorlige kvæstelser og er fortsat indlagt på sygehuset. Hvordan ulykken skete, ønsker Kolding Kommunes skolechef, Karen Mortensen, ikke at udtale sig om.

Selv om der ifølge skolechefens oplysninger ikke var nogen af skolens elever til stede, da pedellen faldt ned fra taget, og ingen dermed overværede ulykken, kan det alligevel være en voldsom oplevelse for både elever og ansatte på skolen.

Karen Mortensen oplyser, at eleverne for eksempel oplevede, at der kom en ambulance til skolen, og derfor blev forældrene til skolens elever orienteret om, at en medarbejder var kommet til skade.

Annonce

Snak med eleverne

Desuden blev de krisepsykologer, der er ansat i kommunens PPR (pædagogisk psykologiske rådgivning, red.), også involveret i den beredskabsplan, som sættes i gang ved ulykker af den art.

Skolechefen oplyser, at krisepsykologerne sammen med skolelederen laver en plan for, hvordan alt vedrørende ulykken skal håndteret. Indsatsen har fokus på medarbejderne, der skal debriefes efter ulykken, og desuden klædes lærere og pædagoger på til, hvordan de snakker med eleverne om ulykken efterfølgende.

Hvordan ulykken kunne ske, ved man endnu ikke. Såvel medarbejdere fra kommunen og fra Arbejdstilsynet er involveret i at finde ud af, hvad årsagen til faldet var, ligesom der er en tæt dialog om, hvordan og hvornår der for eksempel må bestiges tage, hvordan man skal sikres, og hvordan instruktion skal foregå og følges. Karen Mortensen oplyser, at der fortsat holdes møder med Arbejdstilsynet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce