Annonce
Esbjerg

Pensioneret politimand: Hvorfor i alverden er p-vagterne på arbejde?

Finn Thor Sørensen, især kendt fra sin tid som nærbetjent i Esbjerg City, mener ikke, det hører nogen steder hjemme at sende p-vagterne på arbejde i coronatider. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Pensioneret politiassistent er rystet over at møde parkeringsvagter, der overvåger private parkeringspladser for p-syndere i en tid, hvor der er smittefare og ganske få biler i gadebilledet. Apcoa Parking, der kontrollerer Broens p-dæk i Esbjerg, konstaterer, at reglerne fortsat skal holdes.

Esbjerg: Den tidligere nærbetjent i indre by, pensioneret politiassistent Finn Thor Sørensen, røg op i det røde felt forleden, da han med sin hustru parkerede bilen i Jyllandsgade bag Imerco i Kongensgade og så en p-vagt gå rundt og kontrollere de fem-seks biler, der holdt på de ellers tomme parkeringspladser øst og vest for Jyllandsgade.

For hvorfor er en en p-vagt sendt på gaden i disse coronavirus-tider, hvor det meste af verden er sendt til tælling og i noget nær undtagelsestilstand, spørger Finn Thor Sørensen.

- Det er da helt vildt, at private parkeringsselskaber sender deres folk ud for at kontrollere i øvrigt næsten tomme parkeringspladser for uvedkommende parkering eller tids-overskridelser i en tid, hvor folk opfordres til at holde deres udgang på et minimum. Jeg vil understrege, at jeg selvfølgelig ikke blev oprørt på parkeringsvagten, for han kan jo ikke gøre for det, men det vidner om mangel på situationsfornemmelse, at man sender medarbejdere ud på opgaver, der vel ret beset kan være ligegyldige, som sagerne står, mener Finn Thor Sørensen og henviser til de forholdsvis få biler på gader, stræder og parkeringspladser.

Indkøsbcenter Broens parkeringsplads er ikke overbelastet i denne tid, selv om der er enkelte butikker, herunder Kvickly, der holder åbent. Foto: Ken Mathiesen.

Over målet

- Det er efter min mening totalt ude af proportioner, og jeg undrer mig over, at man som arbejdsgiver vil lade sine medarbejdere gå rundt i et corona-ramt Danmark og kontrollere private p-pladser. Der er også p-vagter tilstede på Broen Shopping, selv om der stort set ingen mennesker er - der holdt otte-10 biler, og alligevel skal en p-vagt gå rundt blandt andre mennesker med fare for smitte til følge. Jeg er ikke i tvivl om, at p-selskaberne følger love og regler, men for pokker - af hensyn til smittefare bør man lade de få ulovlige parkeringer, der kan være, være. Der er rigeligt med tomme p-pladser, siger Finn Thor Sørensen.

Centerchef på Broen Shopping, Janni Baslund Dam, konstaterer, at parkeringsselskaberne følger myndighedernes anvisninger og dermed er berettiget til at gå på arbejde:

- Vi kan ikke gå ind og sige, at de ikke må varetage deres opgaver - det skal i givet fald komme fra staten - og enhver virksomhed må vurdere situationen selv. Vores vagt her i centret er også på arbejde, selv om vi kun har nogle få forretninger, der fortsat holder åbent - Kvickly, Krone Apoteket, Restaurant Flammen, der har åbent for takeaway, samt Smoke-It, som er genåbnet mandag efter bevilling fra politiet. Så husk at stille p-skive - også i denne forfærdelige coronavirus-tid - og i øvrigt ellers holde afstand, siger Janni Baslund Dam.

Annonce

Regler skal overholdes

Apcoa Parking, der blandt andet kontrollerer parkeringspladsen på Broen, siger i en skriftlig udtalelse til JydskeVestkysten:

"Apcoa Parking følger til fulde myndighedernes anvisninger. Vi har nedjusteret omfanget af medarbejdere til et absolut minimum og gjort brug af regeringens hjælpepakker. Kontoransatte, der fortsat arbejder, arbejder i størst mulige omfang fra hjemmearbejdsplads. Vores p-kontrol regulerer parkering på privat ejendom. Derfor skal parkeringsregler fortsat overholdes. Parkeringsvagter, der er på arbejde i disse tider, overholder som nævnt myndighedernes anvisninger. Vi opfordrer i den forbindelse borgere til også at holde den anviste afstand til vores medarbejdere".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce