x
Annonce
Esbjerg

Pensioneret politimand: Hvorfor i alverden er p-vagterne på arbejde?

Finn Thor Sørensen, især kendt fra sin tid som nærbetjent i Esbjerg City, mener ikke, det hører nogen steder hjemme at sende p-vagterne på arbejde i coronatider. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Pensioneret politiassistent er rystet over at møde parkeringsvagter, der overvåger private parkeringspladser for p-syndere i en tid, hvor der er smittefare og ganske få biler i gadebilledet. Apcoa Parking, der kontrollerer Broens p-dæk i Esbjerg, konstaterer, at reglerne fortsat skal holdes.

Esbjerg: Den tidligere nærbetjent i indre by, pensioneret politiassistent Finn Thor Sørensen, røg op i det røde felt forleden, da han med sin hustru parkerede bilen i Jyllandsgade bag Imerco i Kongensgade og så en p-vagt gå rundt og kontrollere de fem-seks biler, der holdt på de ellers tomme parkeringspladser øst og vest for Jyllandsgade.

For hvorfor er en en p-vagt sendt på gaden i disse coronavirus-tider, hvor det meste af verden er sendt til tælling og i noget nær undtagelsestilstand, spørger Finn Thor Sørensen.

- Det er da helt vildt, at private parkeringsselskaber sender deres folk ud for at kontrollere i øvrigt næsten tomme parkeringspladser for uvedkommende parkering eller tids-overskridelser i en tid, hvor folk opfordres til at holde deres udgang på et minimum. Jeg vil understrege, at jeg selvfølgelig ikke blev oprørt på parkeringsvagten, for han kan jo ikke gøre for det, men det vidner om mangel på situationsfornemmelse, at man sender medarbejdere ud på opgaver, der vel ret beset kan være ligegyldige, som sagerne står, mener Finn Thor Sørensen og henviser til de forholdsvis få biler på gader, stræder og parkeringspladser.

Annonce
Indkøsbcenter Broens parkeringsplads er ikke overbelastet i denne tid, selv om der er enkelte butikker, herunder Kvickly, der holder åbent. Foto: Ken Mathiesen.

Over målet

- Det er efter min mening totalt ude af proportioner, og jeg undrer mig over, at man som arbejdsgiver vil lade sine medarbejdere gå rundt i et corona-ramt Danmark og kontrollere private p-pladser. Der er også p-vagter tilstede på Broen Shopping, selv om der stort set ingen mennesker er - der holdt otte-10 biler, og alligevel skal en p-vagt gå rundt blandt andre mennesker med fare for smitte til følge. Jeg er ikke i tvivl om, at p-selskaberne følger love og regler, men for pokker - af hensyn til smittefare bør man lade de få ulovlige parkeringer, der kan være, være. Der er rigeligt med tomme p-pladser, siger Finn Thor Sørensen.

Centerchef på Broen Shopping, Janni Baslund Dam, konstaterer, at parkeringsselskaberne følger myndighedernes anvisninger og dermed er berettiget til at gå på arbejde:

- Vi kan ikke gå ind og sige, at de ikke må varetage deres opgaver - det skal i givet fald komme fra staten - og enhver virksomhed må vurdere situationen selv. Vores vagt her i centret er også på arbejde, selv om vi kun har nogle få forretninger, der fortsat holder åbent - Kvickly, Krone Apoteket, Restaurant Flammen, der har åbent for takeaway, samt Smoke-It, som er genåbnet mandag efter bevilling fra politiet. Så husk at stille p-skive - også i denne forfærdelige coronavirus-tid - og i øvrigt ellers holde afstand, siger Janni Baslund Dam.

Regler skal overholdes

Apcoa Parking, der blandt andet kontrollerer parkeringspladsen på Broen, siger i en skriftlig udtalelse til JydskeVestkysten:

"Apcoa Parking følger til fulde myndighedernes anvisninger. Vi har nedjusteret omfanget af medarbejdere til et absolut minimum og gjort brug af regeringens hjælpepakker. Kontoransatte, der fortsat arbejder, arbejder i størst mulige omfang fra hjemmearbejdsplads. Vores p-kontrol regulerer parkering på privat ejendom. Derfor skal parkeringsregler fortsat overholdes. Parkeringsvagter, der er på arbejde i disse tider, overholder som nævnt myndighedernes anvisninger. Vi opfordrer i den forbindelse borgere til også at holde den anviste afstand til vores medarbejdere".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce