Annonce
forside

Per er med i nyt tv-program om luksuslivet på Solkysten: - Det er mere end glitter og glamour

Underholdningsprogrammet "Sol for millioner" på Kanal 5 har fokus på det eksklusive liv på Solkysten, men Per Mønsted håber, at der også er plads til noget faglighed og seriøsitet og til at vise det autentiske Spanien, som han elsker. Pressefoto

På tirsdag får Kanal 5's nye serie "Sol for millioner" premiere. Per Mønsted fra Sønderborg er én af de ejendomsmæglere, som er med i serien, og selvom der er meget champagne og glamour i programmet, håber han at få lov til at vise, hvad han elsker ved solkysten, og hvordan han vil revolutionere den spanske ejendomsmæglerbranche.

Malaga: Han sagde nej de første 100 gange til at være med. For når man er iværksætter og gerne vil tages alvorligt med sin idé, så er et underholdningsprogram med fokus på glitter og glamour måske ikke det bedste program at være med i.

Eller måske alligevel?

For 48-årige Per Mønsted, født og opvokset i Sønderborg, var der mange overvejelser, før han sagde ja til at være med i Kanal 5's nye serie "Sol for millioner", som får premiere på tirsdag den 29. januar.

Programmet sætter nemlig fokus på det luksuriøse liv i Marbella på den spanske sydkyst, hvor Per for et år siden sammen med kompagnonen Jacob Johansen kastede sig ind i ejendomsmæglerbranchen med firmaet Mojo Estates. De lever af at sælge eksklusive boliger til solhungrende og pengestærke kunder, men deres idé med firmaet er mere end kun det. Det er deres kærlighed til Sydspanien også, og derfor er Per og familien, som også er med i programmerne, spændte på, hvordan de bliver fremstillet i den bedste sendetid på dansk tv.

- Da de præsenterede idéen for os, sagde de, at de forestillede Jacob og mig som Crockett og Tubbs fra 80'er serien "Miami Vice." Så skulle jeg komme kørende der i min Porsche og være smart, og da blev jeg meget bekymret. Jeg endte med at sige ja, fordi vi jo kun lever en gang, og vi er voksne mennesker, som hviler i os selv, ved, hvad vi laver og selv styrer, hvad vi siger. De kan selvfølgelig klippe os i stykker, men de skal jo også opføre sig ordentligt, hvis de gerne vil lave en sæson 2, som de siger, de gerne vil, fortæller Per Mønsted i telefonen fra Malaga.

Blå bog


 • Per Mønsted er 48 år og født og opvokset i Sønderborg, hvor han boede, indtil han var 34 år.
 • Hans mor var kun 17 år, da hun fik ham, og hans far har han aldrig kendt.
 • Da han var 7 år, flyttede han på eget initiativ ind hos sine bedsteforældre, da hans mor ikke kunne styre ham.
 • Han har flere uddannelser bag sig og var en af de yngste, der fik en executive MBA uddannelse i starten af 00'erne og han stiftede allerede i studietiden sit første firma StemCare, som var Danmarks første stamcellebank, og som stadig eksisterer i dag 17 år efter
 • Da han solgte den i slutningen af 00'erne, stiftede han ViaBill, da han undrede sig over, at der ikke fandtes en god finansieringsløsning for køb af varer på nettet.
 • Han gjorde sit livs handel, da han solgte firmaet for en valuation på et trecifret millionbeløb.
 • Han har siden 1998 været gift med Mette Nør Mønsted fra Stubbæk ved Aabenraa. De har sammen børnene Philip, Nicoline og Christopher.
 • I 2014 valgte familien at opfylde en gammel drøm om at bo på den spanske solkyst. De flyttede til Malaga og har i flere år været i gang med at bygge et nyt stort hus på en bjergskråning i Benalmádena. Det stod færdigt i efteråret.
 • Det var planen, at Per skulle gå på pension og slappe af og nyde livet, men han kedede sig. Da han selv oplevede dårlig service hos de spanske ejendomsmæglere i forbindelse med familiens boligkøb, har han nu kastet sig over boligbranchen.
 • Sammen med Jacob Johansen startede han i april sidste år Mojo Estates, som sælger ferieboliger på Solkysten. Firmaet har i dag 12 ansatte og har udvidet med Mojo Rentals, der udlejer ferieboliger.
 • De medvirker sammen med deres familier i Kanal 5's nye underholdningsprogram "Sol for millioner", som har premiere på tirsdag den 29. januar klokken 21.
Mette Nør og Per Mønsted har været gift i over 20 år, og begge har altid været iværksættere. For fem år siden flyttede de deres familie til Solkysten, og her driver Per nu Mojo Estates, mens Mette skriver blogs, laver sundhedsworkshops og meget andet. Privatfoto

Gøre op med det oldnordiske system

Her flyttede han og familien, som tæller hustruen Mette Nør og børnene Philip, Nicoline og Christopher, ned i 2014. Parret havde en gammel drøm om at bo på den spanske solkyst, og da Per efter nogle succesrige iværksættereventyr med først stamceller og siden udviklingen af finansieringsløsningen ViaBill havde tjent penge nok til at kunne trække stikket og slappe af og nyde livet med familien, flyttede de til Malaga.

Men at gå på pension i midten af 40'erne var ikke lige lykken for den driftige iværksætter. Han kedede sig og fik et spark af sin kone til at finde sig noget at lave.

- Jeg har altid interesseret mig for boliginvesteringer, så det var nærliggende at kaste mig over ejendomsmarkedet, som jeg ikke synes fungerer her i Spanien. Vi fik slet ikke den service fra ejendomsmæglerne, som jeg forventede at få, da vi ville købe hus. Deres system er oldnordisk, og det skriger på "disruption" ("disruption" betyder afbrydelse, forstyrrelse eller sammenbrud. Det bruges især om nye aktører, som ændrer markedssituationen markant og eksempelvis medfører, at de hidtidige produkter og virksomheder bliver overflødige på feltet, red). Min filosofi i mine 20 år som serieiværksætter har altid været, at man ikke skal gå i andres fodspor, for så kommer man ikke foran, og derfor vil vi nu revolutionere det spanske ejendomssystem, forklarer Per Mønsted.

Det oldnordiske spanske ejendomsmæglersystem satte tankerne i gang hos Per Mønsted, til højre, og sidste år åbnede han sammen med Jacob Johansen Mojo Estates. Her prøver de at revolutionere det spanske system, så det minder mere om det danske. I dag er servicen i Spanien nemlig kun en fjerdedel af, hvad man får i Danmark, men det koster dobbelt så meget. Pressefoto
Annonce

Brød den sociale arv

Nu har han det igen herresjovt, som han selv formulerer det. Men den innovative sønderjyde er heller ikke typen, der lader en uholdbar situation køre videre uden at gøre noget ved det.

Han var nemlig kun syv år, da han første gang kunne se, at der var noget galt i den måde, han levede på. Og trods sin unge alder gjorde han noget ved det med det samme. Hans unge enlige mor kunne ikke styre ham, og han røg og stjal hos købmanden, men en dag pakkede han sine ting og gik de tre kilometer hen til bedsteforældrene for at spørge, om han måtte bo hos dem.

Sådan brød Per Mønsted den sociale arv og tog sin fremtid i sine egne hænder, og det har han gjort lige siden med sine iværksættereventyr. Og nu gør han det med Mojo Estates, hvor han atter engang gør op med den traditionelle måde at gøre tingene på.

Om det kommer frem i tv-programmet, er han spændt på, men han kan se en værdi i at blive eksponeret i den bedste sendetid på en landsdækkende kanal og håber, at danskere, som gerne vil købe eller udleje deres feriebolig på Solkysten, får Mojo Estates i tankerne, når de ser programmet.

- Vi så det som en mulighed for at vise, hvordan vi arbejder. Vise den succes, vi har fået på kort tid. Det har været meget vigtigt for os at vise vores professionalisme, og det håber jeg, folk kan se, når de ser programmerne. Det er selvfølgelig lavet for at underholde, men vi håber, at det efterlader lidt seriøsitet og faglighed også, siger han.

Det er ikke kun Per og kompagnonen Jacob, som tv-holdet fulgte tæt i otte uger. Deres familier medvirker også, og derfor er Pers kone Mette og deres tre børn også en del af programmet. Privatfoto
Annonce

Janteloven er lagt bag os

Derfor har Per også prøvet at vise det autentiske Spanien i programmerne og ikke kun det fascinerende og eksklusive miljø på kysten.

- Det var også en god mulighed for at fortælle, hvorfor vi er så glade for at bo her. Vise det, vi elsker ved Solkysten - det autentiske Spanien med naturområder og kulturen i Malaga. Vi er som de eneste med i alle otte afsnit, og det har givet os en mulighed for at vise Solkysten på den måde, vi synes, er fed, siger han.

Han erkender, at han er rystende nervøs, før det første afsnit ruller over skærmen tirsdag aften. Det var grænseoverskridende at have et kamerahold tæt på i otte uger både på job og i privatlivet, og nu kommer reaktionen fra seerne.

- Janteloven har vi lagt bag os. Den tænker vi ikke på, for vi har fortjent det liv, vi lever i dag efter at have taget store risici i 20 år. Men vi er da spændte på, hvordan vi og hele Solkysten bliver fremstillet. Én ting er ihvertfald sikkert: Der er popcorn i sofaen her de næste otte tirsdage, griner han i telefonen.

Når man lander med flyet i Malaga, render man lige ind i Jacob og Per, som har investeret i en stor reklameplads på gulvet i ankomsthallen. Privatfoto
Hele familien Mønsted samlet hjemme i Benalmádena uden for Malaga. I dag er det kun den yngste søn Christopher, i bunden af billedet, som bor hjemme. Philip og Nicoline går i skole i Danmark. Privatfoto
I efteråret kunne Per og Mette Mønsted holde indflytterfest i deres nybyggede villa på Solkysten efter flere års byggeri. Det skete med en temafest, hvor alle skulle komme i hvidt. Her er Per, yderst til højre, og Mette, i midten, samlet med deres børn og Mettes familie med forældrene fra Stubbæk ved Aabenraa og hendes søskende og deres børn. Privatfoto
Annonce
Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Esbjerg For abonnenter

Beboere frygter for helbred og sikkerhed: Politikere lover hurtig handling efter kritik af gigant-transporter

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Annonce