Annonce
Aabenraa

Pige indleverede telefon til reparation: Reparatør delte hendes undertøjsbilleder med kammerat

Den unge mand blev idømt 20 dages betinget fængsel for at skaffe og dele billederne af en kvinde i undertøj. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
En 19-årig mand fra Aabenraa har fået en dom på 20 dages betinget fængsel, efter han igennem sit arbejde i en telebutik fik fat i billeder af en jævnaldrende pige i undertøj og sendte dem videre til en kammerat.

Aabenraa: En nu 19-årig mand fra Aabenraa er dømt for at videregive billeder om private forhold og for blufærdighedskrænkelse.

Det skete tirsdag ved Retten i Sønderborg.

I januar sidste år indleverede en ung kvinde sin mobiltelefon i en telebutik i Aabenraa - hvor den dømte arbejdede - med henblik på at få den repareret. I forbindelse med reparationen opdagede han otte billeder af kvinden iført undertøj. Dem sendte han først til sin egen telefon, hvorfra han så sendte billederne videre til en kammerat.

Det koster ham nu 20 dages betinget fængsel for overtrædelse af de to bestemmelser i straffeloven, der handler om henholdsvis deling af billeder om private forhold og blufærdighedskrænkelse. Det oplyser anklagerfuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Rie Johansen.

Annonce

Gik efter 50 dage

Hun var gået efter en hårdere straf til den unge mand.

- Jeg havde påstået 50 dages fængsel, og så måtte retten vurdere, om det skulle være betinget eller ubetinget. Men retten så det som en formildende omstændighed, at kvinden var iført undertøj på billederne, så man ikke kunne se hendes bryster eller kønsdele. I den her slags sager om digitale sexkrænkelser er den forurettede ofte nøgen, siger anklageren.

Hun oplyser, at retten til gengæld vurderede, at det var en skærpende omstændighed, at den unge mand havde fået fat i billederne igennem sit arbejde i telebutikken, hvor han var betroet telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce