Annonce
Aabenraa

Pige indleverede telefon til reparation: Reparatør delte hendes undertøjsbilleder med kammerat

Den unge mand blev idømt 20 dages betinget fængsel for at skaffe og dele billederne af en kvinde i undertøj. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
En 19-årig mand fra Aabenraa har fået en dom på 20 dages betinget fængsel, efter han igennem sit arbejde i en telebutik fik fat i billeder af en jævnaldrende pige i undertøj og sendte dem videre til en kammerat.

Aabenraa: En nu 19-årig mand fra Aabenraa er dømt for at videregive billeder om private forhold og for blufærdighedskrænkelse.

Det skete tirsdag ved Retten i Sønderborg.

I januar sidste år indleverede en ung kvinde sin mobiltelefon i en telebutik i Aabenraa - hvor den dømte arbejdede - med henblik på at få den repareret. I forbindelse med reparationen opdagede han otte billeder af kvinden iført undertøj. Dem sendte han først til sin egen telefon, hvorfra han så sendte billederne videre til en kammerat.

Det koster ham nu 20 dages betinget fængsel for overtrædelse af de to bestemmelser i straffeloven, der handler om henholdsvis deling af billeder om private forhold og blufærdighedskrænkelse. Det oplyser anklagerfuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Rie Johansen.

Annonce

Gik efter 50 dage

Hun var gået efter en hårdere straf til den unge mand.

- Jeg havde påstået 50 dages fængsel, og så måtte retten vurdere, om det skulle være betinget eller ubetinget. Men retten så det som en formildende omstændighed, at kvinden var iført undertøj på billederne, så man ikke kunne se hendes bryster eller kønsdele. I den her slags sager om digitale sexkrænkelser er den forurettede ofte nøgen, siger anklageren.

Hun oplyser, at retten til gengæld vurderede, at det var en skærpende omstændighed, at den unge mand havde fået fat i billederne igennem sit arbejde i telebutikken, hvor han var betroet telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce