Annonce
Trekantområdet

Planer om nye boliger: Vejle Kommune køber endnu en luns af butikscenter

Vejle Kommune har netop købt den tidligere brugs- og Fakta-bygning i Nørremark Center. Foto: Torben Juhler
Vejle Kommune køber for anden gang på kort tid en stor bid af Nørremark Center. Planen er at etablere boliger i det renoveringsmodne butikscenter.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune har købt endnu en luns af Nørremark Center.

Kommunen sikrede sig sidste år 1375 kvadratmeter af det renoveringsmodne butikscenter, og nu ejer kommunen også den tidligere Fakta-bygning i den modsatte ende af centergaden.

Købene skal bane vej for en forvandling af centret, hvor der skal etableres nye boliger.

Samtidig vil kommunen i samarbejde med et af områdets almene boligselskaber, AAB Vejle, etablere et andet nyt boligområde nord for Finlandsparken ved det grønne legeområde "Byg og Leg". Her skal der opføres 96 nye boliger.

Det er alt sammen byggeplaner, som er en del af Vejle Kommunes ghetto-strategi for at få Finlandsparken pillet af den omdiskuterede ghettoliste. Og Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), glæder sig over, at man nu kan komme videre med planerne.

Annonce

Har endnu ikke et overblik

- Købet af ejendommen midt på parkeringspladsen ved Nørremark Center er en vigtig brik i vores ghetto-strategi. Med købet har vi sikret, at der kan bygges boliger, siger Jens Ejner Christensen.

Skal der bygges boliger oven på centerbygningerne, eller har I planer om at rive centret ned for at give plads til nyt boligbyggeri?

- Vi har endnu ikke noget overblik over, hvad der skal ske. Jeg tror, alle er enige om, at centret ikke bidrager til at skabe et finere billede af området. Men ved at erhverve bygningerne øger vi spillepladen i forhold til, hvad vi gerne vil med det, siger borgmesteren og tilføjer:

- Det står defineret i områdets udviklingsplan, at der skal placeres boliger i centerområdet, men vi har ikke truffet nogen beslutning om, hvordan det skal ske. Der ligger også et byggefelt ved siden af centret, som kan komme i spil.

Vejle Kommune købte sidste år den østlige del af Nørremark Center, der har en overdækket arkade. Det er, man blandt andet finder King George Pub og Kaan's Pizza og Grill. Hvad der skal ske med centret, er endnu ikke afgjort. Foto: Torben Juhler
Annonce

Følger hårdt op på planer

Hvad er jeres tidsplan i forhold til et boligbyggeri i centerområdet?

- Tidsplanen i udviklingsplanen siger, at vi skal være færdige inden 10 år. Det er en lang tidshorisont, men regeringens ghettorepræsentanter følger hårdt op på, hvad vi foretager os. Så det er ingen sovepude, og det er også godt, siger Jens Ejner Christensen.

Vejle Kommune og AAB holdt forleden et indledende møde med de udpegede ghetto-repræsentanter, Bent Hansen, Bolette Christensen og Jørn Neergaard Larsen, og ifølge borgmesteren fik parterne ros for det planlagte projekt på Nørremarken.

Regeringens ghetto-repræsentanter

  • De tre repræsentanter er Bent Hansen, Bolette Christensen og Jørn Neergaard Larsen.
  • Bent Hansen har været amtsrådsformand i Viborg Amt, formand for Region Midtjylland og formand for Danske Regioner. Bolette Christensen har blandt andet været chef i Dansk Industri og administrerende direktør for Børnefonden, og Jørn Neergaard Larsen har været administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening og var beskæftigelsesminister indtil 2016.
  • Tiltaget med tre ghetto-repræsentanter indgår i rækken af initiativer, der skal gøre op med parallelsamfund i Danmark.

- Det næste skridt bliver, at ghetto-repræsentanterne skal med rundt i området på Nørremarken. Tanken er, at vi her vil uddybe planerne for dem, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Vejle Kommune og AAB har forpligtet sig til at nedbringe andelen af almene familieboliger i området fra 100 til 68 procent inden 2030. Det skal en udvidelse af Finlandsparken med andre boligtyper bidrage til.

Annonce

Blev aldrig forventet succes

Sælgerne af den seneste luns af Nørremark Center er selskabet PM Invest O5 ApS, der er ejet i fællesskab af den vejlensiske rigmand Per Moesgaard og erhvervsmægler Jørgen Helvig Sørensen fra Linderoth & Sørensen.


Jeg tror, alle er enige om, at centret ikke bidrager til at skabe et finere billede af området, men ved at erhverve bygningerne øger vi spillepladen i forhold til, hvad vi gerne vil.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


- Vi har ejet denne bid af Nørremark Center siden 2005, og gennem årene har forretningslejemålene i centret været lejet ud til forskellige brancher. For år tilbage byggede vi bygningen på 1200 kvadratmerer om til mindre butikslejemål for at give hele området et løft. Men selv om nogle af de nye lejemål har været lejet ud, blev det aldrig den succes, vi havde en forventning om, erkender Jørgen Helvig Sørensen.

Annonce

Er lejet ud på korte vilkår

Han er derfor glad for, at Vejle Kommune nu har købt ejendommen.

Allerede tilbage i 2019 købte Vejle Kommune en stor luns af Nørremark Center, nemlig de to ejendomme på begge sider af centergaden, der har en overdækket arkade.

Den gang erhvervede kommunen i alt 1375 kvadrameter fordelt på syv lejemål - en handel, der kostede kommunen 5,4 millioner kroner.

Sælgeren af den tidligere Fakta-bygning i Nørremark Center er selskabet PM Invest O5 ApS, der er ejet i fællesskab af den vejlensiske rigmand Per Moesgaard og Jørgen Helvig Sørensen fra Linderoth & Sørensen (billedet). Arkivfoto: Michael Svenningsen

Sælgeren var dengang KFI Erhvervsdrivende Fond.

- En del af de bygninger, vi erhvervede dengang, har vi udlejet til korttidsleje, og det ser fint ud i de lokaler, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce