Annonce
Trekantområdet

Plejefirma er politianmeldt af kommune: Sidste år var der også klager i Fredericia

Sundplejens direktør Tina Demiraj er stærkt utilfreds med Haderslev Kommunes drastiske skridt. Plejefirmaet har også opgaver i Fredericia Kommune. Arkivfoto: Jacob Schultz
Sundplejen Aps er blevet politianmeldt i Haderslev Kommune og beskyldes for at kræve betaling for hjælp, der ikke blev leveret. Firmaet leverer også privat hjemmepleje i Fredericia Kommune, hvor flere borgere i 2020 klagede over hjælpen. Kommunens koncerndirektør vil nu tage kontakt til firmaet.

Fredericia: Kontrakten er opsagt med øjeblikkelig virkning, og det private plejefirma Sundplejen ApS er meldt til politiet.

Sådan er situationen i Haderslev Kommune for Sundplejen, som også leverer hjemmehjælp til borgere i Fredericia Kommune.

Efter onsdagens udvikling vil Fredericia Kommune tage en dialog med Sundplejens ledelse. Det oplyser koncerndirektør Yelva Bjørnholdt Jensen fra Fredericia Kommune.

Annonce

- Vi vil stille spørgsmål til, om det er noget, der har betydning for os, siger koncerndirektøren for voksen- og ældreområdet til Fredericia Dagblad.

Betaling for hjælp, der ikke blev leveret

Ifølge den sønderjyske kommune har Sundplejen opkrævet betaling for hjælp, der aldrig er leveret. Sagen begyndte i foråret, hvor Haderslev Kommune fik henvendelser fra borgere, der ikke mente at få den service, de var berettiget til.

Det førte til en undersøgelse, som afslørede besøg i hjemmet, der blev afkortet. Og besøg, der aldrig blev gennemført. Det skete ifølge kommunen i "betydeligt omfang" og systematisk, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er ikke mit indtryk, at vi aktuelt har problemer. Men det skal vi have undersøgt

Yelva Bjørnholdt Jensen

Koncerndirektør Yelva Bjørnholdt Jensen fik onsdag besked om politianmeldelsen i Haderslev fra Sundplejens ledelse.

Har I fået henvendelser om Sundplejen i Fredericia Kommune?

- For et års tid fik vi nogle stykker, hvor vi lavede opfølgning. Hvis vi får henvendelser, følger vi op med firmaet og borgerne. Det plejer vi at kunne arbejde os igennem. Sidste år fik vi det løst i fællesskab. Det er ikke mit indtryk, at vi aktuelt har problemer. Men det skal vi have undersøgt, siger Yelva Bjørnholdt Jensen.

Annonce

Klager i Fredericia

I sommeren 2020 skrev Fredericia Dagblad om to af disse henvendelser. Arne Rasmussen fra Erritsø var utilfreds med plejen efter et skifte fra den tidligere udbyder Kære Pleje.

Han klagede blandt andet over dårlig kommunikation med plejerne, fordi der var sprogproblemer. Desuden oplevede han mange forskellige plejere i sit hjem, fortalte han i artiklen.

Også Susanne Jensen oplevede mange forskellige plejere og et svingende serviceniveau, forklarede hun i en artikel. Det endte med, at hun skiftede tilbage til den kommunale pleje.

Fredericia Dagblad fik aktindsigt i fire tilsyn, kommunen lavede hos borgere, der fik hjælp fra Sundplejen. I flere af dem blev det pointeret, at der ikke er lavet konkrete indsatsmål for borgerne. Firmaet forklarede til dagbladet, at der var problemer med at få oplysninger fra den tidligere leverandør.

Annonce

Aflyste besøg registreret

Aktindsigten i tilsynene viste desuden, at flere besøg, der var aflyst, var registreret som leveret i borgerens kalender. Men det blev rettet, og Fredericia Kommune fik ikke en regning for dem.

- Sundplejen har således ikke modtaget penge, de ikke var berettiget til, oplyste Fredericia Kommunes visitationschef Hanne Rasmussen i den forbindelse til Fredericia Dagblad.

Annonce

Direktør: Jeg vil se beviser

Sundplejens ejer og direktør Tina Demiraj har i JydskeVestkysten afvist, at hendes firma har opkrævet betaling for ydelser, der ikke blev leveret.

- Jeg vil gerne se beviser, der dokumenterer den påstand, som jeg fuldstændig og aldeles benægter. Det er vores holdning, at kommunen intet grundlag har for ophævelsen af kontrakten, og kommunens politianmeldelse vil vi betegne som usaglig og chikanøs, siger Tina Demiraj til avisen.

I Fredericia Kommune vandt Sundplejen en udbudsrunde i februar og fik en femårig kontrakt. Efter den seneste udvikling i Sønderjylland forventer koncerndirektør Yelva Bjørnholdt Jensen at tage en dialog med firmaet i løbet af denne uge.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Padelklub, hudpleje og maling: Kapitalfonde køber virksomheder for millioner i Kolding

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce