Annonce
Vejen

Pludselig vrimler det med mundbind i gadebilledet

JydskeVestkysten tog torsdag temperaturen på brugen af mundbind i det offentlige rum i Vejen by. Det er noget, som stamgæstrne i værtshuset Uptown har vænnet sig til i mere end en måneds tid. - Og vi sørger også for at huske hinanden på det, når vi rejser os op, siger Jan Johansen, der er medindehaver af Uptown. Foto: Søren Dippel
De fleste steder i det offentlige rum er det blevet et krav, at vi skal beskytte hinanden endnu bedre, end vi hidtil har gjort. Nu er det på med bundbindene ude omkring i butikker og på spisestederne. men ikke nødvendigvis i Vejen Kommunes Borgerservice og i jobcentret.
Annonce

Vejen Kommune: Fra den ene dag til anden ændrede gadebilledet sig i Vejen. Torsdag stjal de kulørte mundbind pludselig billedet, og der blev skiltet med påbud om mundbind mange steder.

Det hedder sig, at man på spisestederne skal bruge mundbind, når man står op, men det bliver godt nok svært i Pølsehuset på Banegårdspladsen. Måske man så her må spise hotdoggen udenfor.At vi skal bruge mundbind er latterligt. Det er jo blevet fortalt os mange gange, at virussen sætter sig i masken, og hvis vi så kommer til at røre ved den, risikerer vi alligevel at blive smittet.

Zandra Henriette Kristensen, studerende


JydskeVestkysten tog torsdag temperaturen på brugen af mundbind i det offentlige rum i Vejen by. Det er noget, som stamgæstrne i værtshuset Uptown har vænnet sig til i mere end en måneds tid.

- Og vi sørger også for at huske hinanden på det, når vi rejser os op, siger Jan Johansen, der er medindehaver af Uptown.

Værtshuset skilter også med, hvilke forholdsregler, gæsterne bør rette sig efter. Men det er uden tvivl med et glimt i øjet, følgende tekst kan læses ved indgangen til værtshuset:

"Her har vi brug for din hjælp. Grundet covid-19 er vi på 1/3 kapacitet. Så kan du ikke drikke for 3, bedes du give din plads til en, som kan hælde noget indenbords."

Der er ikke krav om, at der skal bruges mundbind hos os. Men borgere og ansatte må selvfølgelig gerne bære mundbind, hvis de er mest trygge ved det, siger jobcentrets leder Steen Altenborg. Foto: Søren Dippel

Hos Byens Bagel kan man læse følgende opslag i vinduet: "Du skal bære mundbind. Har du glemt det, så kom ind og få et gratis."

Knap så indbydende lyder opslaget i vinduet hos Hair Lounge i Søndergade: "Blive ude", lyder overskriften, men heldigvis er der en tilføjelse: "indtil fem minutter før din tid."

På den anden side af gaden skilter Aqua Hair med: "Erhvervsstyrelsen oplyser, at frisørsaloner ikke er omfattet af de nye restriktioner. Det betyder, at du som kunde og personale ikke behøver at have mundbind på. Vi vil ved tæt ansigtskontakt bære visir eller mundbind.

Studerende Zandra Henriette Kristensen, Skodborg: - At vi skal bruge mundbind er latterligt. Det er jo blevet fortalt os mange gange, at virussen sætter sig i masken, og hvis vi så kommer til at røre ved den, risikerer vi alligevel at blive smittet. Foto: Søren Dippel

I den nye butik i Søndergade, Floh Loppemarked, fortæller Mia Bilde, at det er hendes opgave at minde kunderne om at bruge mundbind.

- Vi har sat skilte op med "Mundbind påkræves", og jeg skal gøre folk opmærksom på det, hvis de har glemt det.

Ifølge den ny bekendtgørelse skal der bæres mundbind i offentlige rum, men det gælder ikke nødvendigvis i hverken Vejen Kommunes Borgerservice på rådhuset eller i kommunens jobcenter.

- Der er ikke krav om, at der skal bruges mundbind hos os. Men borgere og ansatte må selvfølgelig gerne bære mundbind, hvis de er mest trygge ved det, siger jobcentrets leder Steen Altenborg.

Timm Papuga, Skodborg, studerende: - Det er fint nok, at vi skal bære mundbind, når det ikke er mere end fem-ti minutter. Men det bliver trættende i længden, man får røde ører, og man bliver forkølet. Foto: Søren Dippel

I strøgkiosken skal mundbindet også på.

- Men når man sidder ned i spillehallen, må man gerne tage det af igen, siger ekspedient Ruth Bull.

17-årige Philip Jensen, Bække, der går i gymnasiet, havde mundbindet på, da han torsdag formiddag havde et ærinde i Vejen Kommunes borgerservice.

- Jeg vidste ikke, at man ikke behøvede at bruge mundbind her. Men når man nu alligevel skal bruge det mange andre steder, kan jeg lige så godt også bruge det her.

Mia Bilde, Floh LOppemarked: - Vi har sat skilte op med "Mundbind påkræves", og jeg skal gøre folk opmærksom på det, hvis de har glemt det. Foto: Søren Dippel

Også Dorthe Zimmermann, Holsted, havde et ærinde i kommunens borgerservice.

- Jeg synes, det er helt i orden, at vi skal bruge mundbind. Jeg kan ikke se noget forkert i det. Vi kan jo alligevel ikke slippe for den virus og restriktionerne, der følger med. Mit bud er, at det er noget, vi kommer til at døje med de næste to-tre år.

17-årige Philip Jensen, Bække, der går i gymnasiet, havde mundbindet på, da han torsdag formiddag havde et ærinde i Vejen Kommunes borgerservice. - Jeg vidste ikke, at man ikke behøvede at bruge mundbind her. Foto: Søren Dippel

Men det har studerende Zandra Henriette Kristensen, Skodborg, en anden mening om.

- At vi skal bruge mundbind er latterligt. Det er jo blevet fortalt os mange gange, at virussen sætter sig i masken, og hvis vi så kommer til at røre ved den, risikerer vi alligevel at blive smittet.

Også Timm Papuga, Skodborg, er studerende og han siger:

- Det er fint nok, at vi skal bære mundbind, når det ikke er mere end fem-ti minutter. Men det bliver trættende i længden, man får røde ører, og man bliver forkølet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

DBU-formand genvalgt

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Regionalt

En af de største stigninger nogensinde: Men i Syd- og Sønderjylland falder smitten fortsat de fleste steder

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce