Annonce
SønderjyskE Fodbold

Pokalheltens underskrift mangler stadig: SønderjyskE arbejder på de sidste tre forlængelser

19-årige Emil Frederiksen sendte SønderjyskE i pokalsemifinalen med først en skarp assist til Anders K. Jacobsen og siden et formidabelt frisparksmål. Det er endnu ikke afklaret, om han spiller sæsonen færdig i SønderjyskE. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En håndfuld spillere i SønderjyskE har forlænget deres kontrakter med en måned. Nu mangler der blot afklaring om de tre lejespillere, der har kontraktudløb 30. juni.
Annonce

SønderjyskE: Der er styr på de fem. Nu mangler kun de sidste tre.

Sent fredag aften oplyste SønderjyskE, at klubben har fem korte kontraktforlængelser på plads. Det drejer sig om en håndfuld spillere, hvis aftaler med SønderjyskE stod til at udløbe 30. juni - en måned før den forlængede sæson slutter.

Nu ligger det fast, at Johan Absalonsen, Sebastian Mielitz, Eggert Jonsson, Nicholas Marfelt og João Pereira spiller sæsonen færdig i SønderjyskE.

Forlængelserne er kommet på plads, efter at Spillerforeningen og Divisionsforeningen blev enige om en aftale, der baner vejen for, at spillere med kontraktudløb 30. juni kan føje en måned mere til kontrakten med klubben.

Men arbejdet med korte forlængelser er ikke slut i SønderjyskE.

Klubben har yderligere tre spillere i truppen, hvis kontrakter udløber 30. juni. Det drejer sig blandt andet om Emil Frederiksen, der blev matchvinder i pokalkvartfinalen mod Randers med et spektakulært frisparksmål få minutter før tid. De to andre er Artem Dovbyk og Theofanis Mavrommatis.

Sportschef Hans Jørgen Haysen fastslår, at det er planen også at forlænge aftalerne med de tre.

- Det er vores udgangspunkt, men vi mangler en afklaring, siger han.

De lejede spillere

SønderjyskE har tre lejede spillere i truppen. Alle har kontraktudløb 30. juni.

Emil Frederiksen er lejet i hollandske Heerenveen.

Artem Dovbyk er lejet i FC Midtjylland.

Theofanis Mavrommatis er lejet i græske Panathinaikos.

Annonce

Hollandsk sæsonstart

Aftalerne med de tre er en smule mere kringlede, netop fordi spillerne er lejet i andre klubber - FC Midtjylland, Heerenveen og Panathinaikos - og at der derfor er en tredjepart involveret.

- Sidst jeg talte med den græske klub, afventede de meldinger fra deres forbund. FC Midtjylland er positivt indstillet, siger Hans Jørgen Haysen om arbejdet med at få Mavrommatis' og Dovbyks aftaler i hus.

Den sidste aftale og underskrift, Emil Frederiksens, kan potentielt være mere bøvlet. I Holland er turneringen aflyst, og klubberne starter formentlig forberedelserne til den nye sæson, inden den danske turnering er slut. Hvis Frederiksen forlænger lejeaftalen med SønderjyskE frem til 31. juli, kan han derfor formentlig ikke være med til sæsonforberedelserne i Heerenveen, skulle den hollandske klub have planer med den unge dansker i næste sæson.

Annonce

Købsoption

Hans Jørgen Haysen er dog fortrøstningsfuld omkring en forlængelse med Frederiksen.

- Vi har en kontrakt gældende til 30/6, så jeg kan ikke forlange mere. Men jeg håber og tror ikke, at det bliver kringlet, siger han.

- I aftalen med Frederiksen har I en købsoption. Er det en mulighed, at I aktiverer den nu?

- Det har jeg ikke så mange udtalelser til lige nu. Vi kigger på at få spillet turneringen godt færdig, så vi også spiller superliga i næste sæson. Lige nu og her har vi øje på det, der skal ske i de næste uger i turneringen.

- Forventer du, at Frederiksen spiller sæsonen færdig i SønderjyskE?

- Jeg håber i hvert fald rigtig meget, at han gør det. Jeg håber, at alle dem, der havde udløb, de indgår i resten af sæsonen. Det er det mest rigtige, konstaterer sportschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce