Annonce
Sønderborg

Politiet: Ældre kvinde forsøgte at slå sin mand ihjel på sygehuse

Det var på en række sygehuse, at en dengang 64-årig kvinde i 2018 flere gange forsøgte at tage livet af sin mand. Først på Sønderborg Sygehus, siden her på OUH og endelig på Rigshospitalet. Arkivfoto: Michael Bager
Anklagemyndigheden ved Syd- & Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 65-årig kvinde fra Sydals. Hun er anklaget for flere gange på en række sygehuse at have forsøgt at slå sin mand ihjel.

Det er et ægtepar, der har været gift i mange år og boet sammen på det sydlige Als. En 65-årig kvinde og hendes mand på 74 år. Tirsdag 26. november mødes de i Retten i Sønderborg, hvor kvinden er tiltalt for drabsforsøg på sin mand. Kvinden har siddet varetægtsfængslet i arresten i Esbjerg i snart et år, siden hun i december 2018 blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for drabsforsøg. Hun har i hele forløbet nægtet sig skyldig.

Nu er der rejst tiltalte mod kvinden, der vil få mindst fire års fængsel, hvis hun kendes skyldig. For sagen ved Retten i Sønderborg skal køres som en nævningesag, og her er minimumstraffen fire års ubetinget fængsel.

Ifølge anklageskriftet har den ældre kvinde under gentagne besøg hos manden, der var indlagt på en række sygehuse, flere gange givet ham det muskelafslappende medicin baclofen uden lægelig ordination. Det skete først i perioden 29. juli 2018 til 26. september 2018 på Sønderborg Sygehus, siden fra 26. september til 22. oktober 2018 på Odense Universitets Hospital (OUH) og endelig i perioden 22. oktober til 7. december 2018 på Rigshospitalet i København. Baclofen anvendes ved kroniske spastiske tilstande med spændte, stive muskler som følge af sygdom i centralnervesystemet - for eksempel bruges det mod sygdomme med muskelspasticitet, der stammer fra for eksempel rygmarvsskader eller multipel sclerose.

Annonce

To uger før anholdelse

Ifølge anklageskriftet har den 65-årige hustru forsøgt at dræbe sin mand med medicinen. Flere gange blev hendes mand dybt bevidstløs med minimal hjerneaktivitet - ligesom han var i livsfare. Han kom dog i behandling, og han overlevede. Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvor hustruen har medicinen fra - men det er tidligere kommet frem under grundlovsforhør, at medicinen skulle være hendes egen.

Hustruen blev først anholdt 22. december 2018 - altså cirka to uger efter 7. december, hvor anklagemyndigheden mener, hun begik det sidste drabsforsøg på Rigshospitalet.

Anklageskriftet er udformet således, at hvis det ikke lykkedes at få dømt den 65-årige kvinde for drabsforsøg, vil anklageren have hende dømt for særlig rå, grov vold med karakter af mishandling med så alvorlige skader til følge, at der foreligger en særdeles skærpende omstændighed. Endelig - hvis det heller ikke kan bevises - vil anklageren forsøge hustruen dømt for grov vold med alvorlige skader til følge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce